2019. augusztus 24. szombat - Bertalan Dunakeszi | Göd | Fót | Szentendre | Sződliget | Vác | Verőce | Kismaros | Nagymaros | Zebegény | Szob
Címlap | Külföld | Belföld | Kultúra | Sport | Hirdetés | Ingatlan | Bulvár | A nap receptje


Lapjaink


Lapjainkat letöltheti itt!


Lapjainkat letöltheti itt!

Támogatóink


Magyarország felhőképe

Felhőkép

Menetrendek

» MÁV - ELVIRA
» VOLÁN
» MAHART


E-mail belépők

» Freemail
» Gmail


Linkek

» Femina
» Használtautó
» Benzinár kereső
» Útvonalterv
» Autópálya-matrica
» Központi Tudakozó
» Magyarország.hu

2011. 08. 17.
Tehetséges dunakeszi kajakosok újabb világsikert értek el

Idén március 15-én "Dunakeszi Város Sport Díja" kitüntető címet adományozott Dunakeszi Város Képviselő-testülete a Dunakeszi Diák és Szabadidő Kajak Klub részére, melyet az alapító tagok, Rasztotzky Gizella és János vettek át. Az edzőpáros kiváló szakmai munkáját dicséri, hogy három tehetséges versenyzőjük idén is remekül szerepelt a Síkvízi Ifjúsági Világbajnokságon. Lucz Dóra, a K1 500 méteren első helyezést ért el, K4-es kategóriában szintén 500 méteres távon pedig a dobogó második fokára állhatott fel. Lucz Noémi, a Síkvízi Európa Bajnokságon K1 500 méteren 9. helyen ért célba, Miskó Noémi pedig a Síkvízi Európa Bajnokságon K-2-ben 1000 méteren ötödik lett, a Maraton Európa Bajnokságon pedig az előkelő második helyen végzett.
Az egyesület a Dunakeszi Önkormányzat támogatásával működik a Duna-parton, a napközis tábor területén. A tizenhárom éve alakult klub alakítói 1998 óta foglalkoznak a kajakozást sportáguknak választó utánpótlás korú gyerekekkel, nagyszerű eredménnyel. Minden évben legalább tíz neves versenyen érnek el kiemelkedő eredményeket a Dunakeszin kajakozó gyerekek. "A város diákjai, fiúk és lányok egyaránt szeretik klubjukat és sportágukat is. Ezt bizonyítja a folyamatosan jelentkezők sokasága, akik ezt az országunk számára nagy dicsőséget hozó sportot szeretnék űzni." - hangzott el a márciusi ünnepségen.

Most augusztusban személyesen is megtapasztalhattam a klub hangulatát, az edzők kedvességét, segítőkészségét, sport iránti elkötelezettségét, valamint megismerkedhettem olyan lelkes, kedves és igen tehetséges fiatalokkal is, mint Lucz Dóra és testvére Noémi, valamint Miskó Noémi. Mindhárom lány a Radnóti Miklós Gimnázium diákja és amellett, hogy társaik közül kiemelkednek a kajakban elért eredményeikkel. Tanulmányaik során sem lehet rájuk panasz, hiszen kitűnő és jeles tanulók, akik hangsúlyozták, hogy nagy segítség számukra az, hogy az iskola megérti a sporttal kapcsolatos elfoglaltságaikat, így például különböző edzőtáborokon is részt tudnak venni.

"Nyáron napi kettő, télen pedig átlagosan nyolc edzésünk van egy héten." - kezdi beszélgetésünket Dóri, akitől azt is megtudtam, hogy húgával, Noémivel egyszerre kezdték a kajakozást hét évvel ezelőtt, de már az első év leteltével is részt vettek kisebb versenyeken. Télen kondiznak, futnak, és sokat úsznak a versenyzők, nyáron pedig ahogy a lányok kórusban mondták "vízre szállnak" és onnantól kezdve még nagyobb energiával készülnek az előttük álló versenyekre. Lucz Dóra kitartásának és szorgalmának köszönhetően az idei Síkvízi Ifjúsági Világbajnokságon K1 500 méteren első helyezést ért el, K4-es kategóriában szintén 500 méteres távon pedig a dobogó második fokára állhatott fel. "Ezzel az eredménnyel ő volt a legeredményesebb női versenyző." - mondják a büszke edzők, Rasztotzky Gizella és János.

"Lucz Noémi a Síkvízi Európa Bajnokságon K1 500 méteren kilencedik helyezést ért el, Miskó Noémi pedig a Síkvízi Európa Bajnokságon K-2-ben 1000 méteren ötödik lett, a Maraton Európa Bajnokságon pedig az előkelő második helyen végzett. Tehetségesek a lányok és mindhárman abszolút esélyesek az Ifjúság Maraton Világbajnokságon a saját korosztályukban és számukban, de természetesen ehhez az is kell, hogy lelkesedésük ugyanolyan maradjon, mint eddig." - mondják az edzők.

Amit a Duna-parti edzés helyszínén látok, az egy vidám, összeszokott és igazán kedves társaság, akik között megvan az a kellő kommunikáció, amely a sikeres versenyzéshez szükséges. Ahogy a lányok is mondták, ahhoz hogy az ember csúcsformában legyen egy versenyen szükséges a tudás mellett a kellő tapasztalat és a gyakorlat is egyaránt. "Az tud csak feszülni, aki el is tud lazulni." - mondták a fiatal versenyzők.

A klub az edzőkkel folytatott személyes megbeszélés után nyitott minden olyan sportolni vágyó nyolc év feletti úszni tudó gyermek számára, aki versenyszerűen szeretne kajakozni, vagy csupán a szabadidejét hasznosan, jó levegőn és egy jó társaságban szeretné eltölteni.

A lányok eredményeihez ezúton is szívből gratulálunk, valamint sikert kívánunk a még ősszel előttük álló Olimpiai Reménységek Versenye nevet viselő lengyelországi megmérettetéshez, illetve az októberben Szingapúrban megrendezésre kerülő Világbajnoksághoz is!

Legindi TímeaDóra útban az újabb siker felé


Lucz Dóra a "világtetején"


Lucz Noémi is remekül szerepelt


Lucz Noémi Dórához hasonlóan a tanulásban is jeleskedik

| Impresszum | Médiaajánlat | Jogi nyilatkozat | Közlemény |

© 2019 Dunakanyar Régió - Közéleti Újság Online Kiadása

Legfrissebb hírek

Világbajnok lett a dunakeszi Hagymási Réka, bronzérmes Lucz Anna (2019. 08. 23.)Kozsuch Zsolt helyettes plébános: Búcsúzó gondolatok (2019. 08. 22.)Délután kialakulhat egy-egy zápor (2019. 08. 22.)Akit Erdély mindig visszavár - Tuzson-Berczeli Péter kolozsvári sikere (2019. 08. 22.)Nemzeti ünnep határok nélkül (2019. 08. 22.)Dióssi Csaba polgármester bejelentette, hogy újra elindul a választáson (2019. 08. 22.)Kiss Zsolt: "Az MSZP-vel teljesedett ki ellenzéki összefogás Vácon" - Dr. Bóth János, a szocialisták elnöke továbbra is dr. Néveri Istvánt támogatja (2019. 08. 21.)"Felkelt a mi napunk, István a mi urunk…" (2019. 08. 21.)Nyári tárlat 2019 (2019. 08. 20.)Rétvári: Napjainkban is európai politikát formáló tényező Magyarország (2019. 08. 20.)Csokonai Vitéz Mihály-díjat kapott a Vox Humana (2019. 08. 20.)Sarokkőnek lenni önmagában is kihívás (2019. 08. 19.)Kiütéses győzelem a bajnoki nyitányon - VS Dunakeszi - Pilisi LK-Legenda 6-0 (2-0) (2019. 08. 17.)VSD célja a bajnokság megnyerése - Rajt előtti interjú Kecskés Zoltán edzővel (2019. 08. 17.)Egy év a MÁV élén - Jönnek a KISS vonatok, megújulnak a Dunakanyar állomásai (2019. 08. 17.)
| Következő 15 |