2018. július 21. szombat - Dániel Dunakeszi | Göd | Fót | Szentendre | Sződliget | Vác | Verőce | Kismaros | Nagymaros | Zebegény | Szob
Címlap | Külföld | Belföld | Kultúra | Sport | Hirdetés | Ingatlan | Bulvár | A nap receptje


Lapjaink


Lapjainkat letöltheti itt!


Lapjainkat letöltheti itt!







Támogatóink








Magyarország felhőképe

Felhőkép

Menetrendek

» MÁV - ELVIRA
» VOLÁN
» MAHART


E-mail belépők

» Freemail
» Gmail


Linkek

» Femina
» Használtautó
» Benzinár kereső
» Útvonalterv
» Autópálya-matrica
» Központi Tudakozó
» Magyarország.hu

2018. 05. 15.
Kihirdették az Év fagylaltját!

A gyenesdiási Bringatanya - Somogyi fagylaltműhely cukrásza, Somogyi Renáta bazsalikomos málnája lett az év fagylaltja. A Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete szervezte versenyt kedden Szegeden tartották a Virág Cukrászdában. A megmérettetésen negyven cukrász hetvenkét fagylaltját szakmai és közönség zsűri pontozta négy kategóriában.

A tizenkét éve működő családi cukrászdában édesapjával és édesanyjával dolgozó Somogyi Renáta elnyerte a kézműves nívódíjat, és a fiatal szakember gesztenye vörösboros áfonyával fagylaltjának ítélték oda az I Love Szeged díjat is.

   Az év fagylaltját a kézműves termékek közül választották, ezek természetes alap- és járulékos anyagokkal, tejes fagylaltok esetében főzött alappal és kizárólag saját készítésű öntetekkel, pasztákkal, díszítésekkel, a hagyományos technológiai sorrendet betartva készültek, bemutatva a cukrász tudását és kreativitását.

   A második kategóriában induló cukrászdák, fagylaltozók már használhattak fagylaltbázist, illetve gyári önteteket. Ezek között Pálfi Attila, a Balatonmáriafürdőn működő Florida fagyizó cukrászának kesudió datolyalekvárral fagylaltja kapta az aranyérmet.

   Az alapanyaggyártók és -forgalmazók versenyében az első helyet Andok Tamás (Aromitalia - Nectar Kft.) homoktövis fagylalt zabkeksszel és virágporral elnevezésű készítménye nyerte el.

   Megválasztották az év "M" fagyiját is, a hozzáadott cukor, glutén-, laktóz- és tejfehérjementes finomságok között Hajdú Zoltán (Ken Carpathia Kft.) narancsos mandula fagylaltja lett a legjobb. A zsűri szerint ezek a termékek évről-évre egyre jobb minőségűek, már csak a szakavatott kóstolók tudják megmondani, hogy cukorpótlóval készültek.

A közönségdíjat Sztaracsek Ádám (Jánoska cukrászda) Hunyadi gesztenyés fagylaltja kapta.

MTI fotó

 

 



MTI
címoldal fotó: pixabay.com

| Impresszum | Médiaajánlat | Jogi nyilatkozat | Közlemény |

© 2018 Dunakanyar Régió - Közéleti Újság Online Kiadása

Legfrissebb hírek

Négymilliárdos pályázat Pest megyei kerékpárutak építésére (2018. 07. 20.)Rétvári: az Európai Unió inkább a migrációt támogatja, mint a rászorulókat (2018. 07. 19.)Vác: üzembe helyezték a Március 15. téri súllyedő oszlopokat (2018. 07. 17.)Fontos eszközöket kapott az önkéntes mentő és tűzoltó egyesület (2018. 07. 17.)Megrendezik szombaton a Balaton-átúszást! (2018. 07. 13.)Mozdulj Dunakeszi!
- Szentgyörgyi Romeoval (2018. 07. 13.)
Koncz Gábor 80 éves
- Boldog Születésnapot! (2018. 07. 13.)
Szentendrei Ister Napok - a Duna ünnepe (2018. 07. 13.)Dunakeszi: Ismét Jam Jazz a főtéren! (2018. 07. 13.)Napos, nyári idő (2018. 07. 12.)Természetjáró Fesztivál a Dunakanyarban (2018. 07. 12.)Vasúti utazási kedvezmény a Visegrádi Palotajátékokra (2018. 07. 11.)Fővárosi árakon kínálják a családi házakat Dunakeszin (2018. 07. 11.)Európa-bajnokságot nyert a dunakeszi Huller Dániel (2018. 07. 11.)Közel egy kilométer hosszú kerékpárút épül Sződligeten (2018. 07. 11.)
| Következő 15 |