2018. december 10. hétfő - Judit Dunakeszi | Göd | Fót | Szentendre | Sződliget | Vác | Verőce | Kismaros | Nagymaros | Zebegény | Szob
Címlap | Külföld | Belföld | Kultúra | Sport | Hirdetés | Ingatlan | Bulvár | A nap receptje


Lapjaink


Lapjainkat letöltheti itt!


Lapjainkat letöltheti itt!









Támogatóink








Magyarország felhőképe

Felhőkép

Menetrendek

» MÁV - ELVIRA
» VOLÁN
» MAHART


E-mail belépők

» Freemail
» Gmail


Linkek

» Femina
» Használtautó
» Benzinár kereső
» Útvonalterv
» Autópálya-matrica
» Központi Tudakozó
» Magyarország.hu

2018. 05. 15.
Kihirdették az Év fagylaltját!

A gyenesdiási Bringatanya - Somogyi fagylaltműhely cukrásza, Somogyi Renáta bazsalikomos málnája lett az év fagylaltja. A Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete szervezte versenyt kedden Szegeden tartották a Virág Cukrászdában. A megmérettetésen negyven cukrász hetvenkét fagylaltját szakmai és közönség zsűri pontozta négy kategóriában.

A tizenkét éve működő családi cukrászdában édesapjával és édesanyjával dolgozó Somogyi Renáta elnyerte a kézműves nívódíjat, és a fiatal szakember gesztenye vörösboros áfonyával fagylaltjának ítélték oda az I Love Szeged díjat is.

   Az év fagylaltját a kézműves termékek közül választották, ezek természetes alap- és járulékos anyagokkal, tejes fagylaltok esetében főzött alappal és kizárólag saját készítésű öntetekkel, pasztákkal, díszítésekkel, a hagyományos technológiai sorrendet betartva készültek, bemutatva a cukrász tudását és kreativitását.

   A második kategóriában induló cukrászdák, fagylaltozók már használhattak fagylaltbázist, illetve gyári önteteket. Ezek között Pálfi Attila, a Balatonmáriafürdőn működő Florida fagyizó cukrászának kesudió datolyalekvárral fagylaltja kapta az aranyérmet.

   Az alapanyaggyártók és -forgalmazók versenyében az első helyet Andok Tamás (Aromitalia - Nectar Kft.) homoktövis fagylalt zabkeksszel és virágporral elnevezésű készítménye nyerte el.

   Megválasztották az év "M" fagyiját is, a hozzáadott cukor, glutén-, laktóz- és tejfehérjementes finomságok között Hajdú Zoltán (Ken Carpathia Kft.) narancsos mandula fagylaltja lett a legjobb. A zsűri szerint ezek a termékek évről-évre egyre jobb minőségűek, már csak a szakavatott kóstolók tudják megmondani, hogy cukorpótlóval készültek.

A közönségdíjat Sztaracsek Ádám (Jánoska cukrászda) Hunyadi gesztenyés fagylaltja kapta.

MTI fotó

 

 



MTI
címoldal fotó: pixabay.com

| Impresszum | Médiaajánlat | Jogi nyilatkozat | Közlemény |

© 2018 Dunakanyar Régió - Közéleti Újság Online Kiadása

Legfrissebb hírek

Advent második vasárnapján Kocsis Tibor vitte el a showt (2018. 12. 09.)Baleset Dunakeszin - A karambolt okozó elhajtott a helyszínről (2018. 12. 09.)Balczó András lett Pest megye díszpolgára - Két gödi is a díjazottak között (2018. 12. 09.)Igazgatási szünet a Polgármesteri Hivatalban (2018. 12. 07.)Vác: Ajándékok rászoruló családoknak, intézményeknek (2018. 12. 07.)Már ível a híd a 2-es főút fölött (2018. 12. 06.)Autóból nőtt ki a karácsonyfa Sződligeten (2018. 12. 06.)Lesz mini bölcsőde Sződligeten! (2018. 12. 06.)Nógrádi György: a helyi háborúk dominálnak a világban (2018. 12. 06.)Újabb 7,5 millió forint zöld fejlesztésekre (2018. 12. 06.)Rendőrség: Üzenet az Advent biztonságáért (2018. 12. 06.)Megújult a fóti Fóti Szeplőtelen Fogantatás templom (2018. 12. 06.)Újabb nívós szakmai díjjal ismerték el Tuzson-Berczeli Péter festőművész tehetségét (2018. 12. 05.)Januártól jelentősen átalakul a béren kívüli juttatások rendszere (2018. 12. 05.)Tuzson: a fogyasztóvédelmi ellenőrzések a biztonságot garantálják (2018. 12. 05.)
| Következő 15 |