2019. október 17. csütörtök - Hedvig Dunakeszi | Göd | Fót | Szentendre | Sződliget | Vác | Verőce | Kismaros | Nagymaros | Zebegény | Szob
Címlap | Külföld | Belföld | Kultúra | Sport | Hirdetés | Ingatlan | Bulvár | A nap receptje


Lapjaink


Lapjainkat letöltheti itt!


Lapjainkat letöltheti itt!Támogatóink
Magyarország felhőképe

Felhőkép

Menetrendek

» MÁV - ELVIRA
» VOLÁN
» MAHART


E-mail belépők

» Freemail
» Gmail


Linkek

» Femina
» Használtautó
» Benzinár kereső
» Útvonalterv
» Autópálya-matrica
» Központi Tudakozó
» Magyarország.hu

2018. 09. 10.
Future Cup 2018 Dunakeszin

A Magyarság Pálya és a Városi Sportegyesület Dunakeszi szezonzáró eseménye, a Future Cup 2018 elnevezésű nemzetközi ifjúsági labdarúgó torna augusztus 25-26-án, az iskola kezdés előtti utolsó hétvégén került megrendezésre. Az FC Budapesttel közösen szervezett eseményt Temesvári Istvánnal, a VSD elnökével és Czuk Henrikkel, az FC Budapest elnökével, a Future Cup alapítójával értékeljük.

- Hogy sikerült a rendezvény?

„Ha röviden akarok válaszolni, akkor azt mondhatom, hogy szuper volt! Kicsit hosszabban kifejtve, nagyon jól sikerült a rendezvény. 10 év tapasztalattal a hátam mögött, egészen nyugodtan ki merem jelenteni, hogy ilyen magasz színvonalú szervezéssel és feltételekkel még nem tudtunk Future Cup-ot szervezni. Nagyon jól sikerült a rendezvény, nagyon örülök, hogy ilyen profi helyszínt sikerült találni és ez nem csupán az én lelkesedésem. A játékosok, edzők, a csapatok kísérői is egytől egyig azt csatolták vissza nekünk, hogy a Magyarság Pályára a jövőben is szívesen visszalátogatnának. Ha még kérni lehetne, akkor a jövőben esőmentes napot kérnénk magunknak – neveti el magát Czuk Henrik.

- Milyen volt a lebonyolítás, a szervezés?

„Amikor nekifogtunk a szervezésnek, a 10. torna kapcsán már konkrét célként fogalmaztuk meg magunknak, hogy egy igazi, közép-európai szintű tornát rendezzünk – kezdi Henrik. Azt gondolom, hogy ez sikerült is. Nagyon erős mezőnyt sikerült összehozni, ami igazán elégedettségre ad okot, hogy voltak igazi nagy nevek, igazi húzó csapatok is, mint a török Galatasaray, vagy a svájci FC Lugano, magyar erősségnek számított a Balmaz Olasz Focisuli.”

„Ami a résztvevők szempontjából fontos szempont volt, hogy kevés idő alatt elég sok meccset tudjanak lejátszani a játékosok, ez különösen hangsúlyos a felkészülési időszakban és erre nagyon alkalmas volt a Future Cup. Sok rövid és mozgalmas meccs, 2 nap leforgása alatt 10 forduló, ez az, ami abszolút formába lendíti a csapatokat” – emeli ki Temesvári.

- Mi volt a torna legemlékezetesebb pillanata?

„Nekem – személyes érintettségem okán, több is volt! Nehéz lenne egyet kiemelni – véli Czuk. Az első legmeghatározóbb pillanat az volt, mikor elkezdődtek a mérkőzések és az információs sátortól körbe néztem. Mindenhol gyerekek fociztak, 4 pályán folyt a játék, hát ez szuper érzés volt. Aztán nyilván a saját csapatom győzelme is felemelő élmény volt, hiszen a svájci Lugnano ellen arattak győzelmet, ami óriási siker! De a legszívmelengetőbb mégis az a pillanat volt, mikor Istvánnal az eredményhirdetésnél átadtuk az érmet a török csapatnak és az egyik kisfiú sírva fakadt az örömtől!”

- Hogyan értékelné csapatunk, a VSD szereplését?

Első alkalommal mérettettek meg a fiúk egy ilyen magas színvonalú tornán, ami nyilván nagy terhet és megfelelési vágyat eredményezett, de nagyon szépen helyt álltak. Ritkaság, hogy nemzetközi tornán, külföldi csapatok ellen kerüljenek megmérettetésre, de beleálltak a feladatba! Nem szabad elfelejteni, hogy a felkészülési időszak még csak most kezdődött el, most szoknak össze ismét. 19. helyen végeztek a Future Cup 2018-on, de annak nagyon örültünk, hogy sikerült nyertes meccseket is produkálniuk.

- Hányan voltak a tornán?

„Húsz csapat, mindegyiktől 18 játékos, szülők, edzők, kísérők, együttesen 3-400 fős létszámban zajlott a torna, pedig – ahogy Henrik említette is - nem volt túl kegyes hozzánk az idő” – tudjuk meg a VSD elnökétől.

- Kik és milyen elismerésekkel tértek haza?

Díjazottból nem volt hiány! Legjobb hazai játékos Kovács Krisztián lett, az FC Budapest játékosa, aki egy éves 4-4-2 magazin előfizetést kapott. Legjobb védő, Raul Alex az CFR Cluj-tól. Ő egy hétvégét tölthet családjával a hajdúszoboszlói Rudolf Hotelben. Legjobb magyar játékosunk Sávolt Ákos, aki a Balmaz Olasz Focisulit képviselte. Nem kis ajándékkal térhetett haza, - egy angliai bajnoki mérkőzésre kapott repülőjegyet illetve belépőt - Soós Kálmán. További legjobbak: mezőnyjátékos - Rojhat Gerig Galatasaray; kapus Akif Orug Galatasaray; „a torna felfedezettje”: Rosra Daniel  FCZ Brno; „a torna gólkirálya”: Richmond Osamanin Sturm Graz. Legjobb edzőt is díjaztunk természetesen, a Sturm Graz edzőpárosa kapta ezt a kitüntetést. De ne feledkezzünk meg azokról sem, akik mindezt lehetővé tették számunkra! „Itt szeretném megköszönni a VSD-nek, Temesvári Istvánnak, az FC Budapestnek és a támogatóknak, hogy segítséget nyújtottak a lebonyolításban, a szervezésben, a feltételekben! Reméljük, hogy jövőre még színvonalasabbá tudjuk tenni a Future Cup 2019-et – zárja gondolatait Czuk Henrik.Mészáros-Schöffer Zsuzsanna (Dunakeszi Polgár)
Fotó: KesziPress

| Impresszum | Médiaajánlat | Jogi nyilatkozat | Közlemény |

© 2019 Dunakanyar Régió - Közéleti Újság Online Kiadása

Legfrissebb hírek

A következő két hétvégére módosul a vasúti menetrend a szobi vonalon (2019. 10. 17.)Zebegény: Meghívó (2019. 10. 17.)Új esti és éjszakai járatok a Budapest-Vác-Szob vonalon (2019. 10. 16.)Három generációval az egészségért program indult hat településen (2019. 10. 15.)Nadal akadémiájára utazik Cservenka István (2019. 10. 15.)Térfigyelő kamerával bővült a Gyártelepi MÁV aluljáró (2019. 10. 15.)Iskolákba látogat a Vác Civitas Szimfonikus Zenekar (2019. 10. 15.)Ellenzéki meglepetés győzelem Gödön és Vácon - Régiónkban tizenegy polgármestert újraválasztottak (2019. 10. 14.)Vác: Elsöprő győzelmet aratott az Összefogás (2019. 10. 14.)Dióssi Csaba polgármestert harmadszor választották újra (2019. 10. 14.)Bővíti gödi akkumulátorgyártó üzemét a Samsung SDI (2019. 10. 14.)Önálló társulattal világ körüli turnéra indul a Váci Dunakanyar Színház (2019. 10. 14.)Követi a buszjáratokat a dunakeszi applikáció (2019. 10. 11.)Megújult a CEMÜ székház külseje (2019. 10. 11.)A Börzsöny Ringtől az olasz körversenyig (2019. 10. 09.)
| Következő 15 |