2018. október 21. vasárnap - Orsolya Dunakeszi | Göd | Fót | Szentendre | Sződliget | Vác | Verőce | Kismaros | Nagymaros | Zebegény | Szob
Címlap | Külföld | Belföld | Kultúra | Sport | Hirdetés | Ingatlan | Bulvár | A nap receptje


Lapjaink


Lapjainkat letöltheti itt!


Lapjainkat letöltheti itt!















Támogatóink








Magyarország felhőképe

Felhőkép

Menetrendek

» MÁV - ELVIRA
» VOLÁN
» MAHART


E-mail belépők

» Freemail
» Gmail


Linkek

» Femina
» Használtautó
» Benzinár kereső
» Útvonalterv
» Autópálya-matrica
» Központi Tudakozó
» Magyarország.hu

2018. 10. 12.
Zöldséges üvegtészta saláta

Az üvegtészta egy Ázsiában népszerű tésztafajta, amely vékony, akár a cérnametélt, és átlátszó, amikor megfő. A más néven celofántésztát, a kínaiak mungóbabból kivont keményítőből és vízből készítik, tojás hozzáadása nélkül. Az élelmiszer glikémiás indexe 33, ami alacsony, így a fogyasztása nem jár jelentős vércukorszint emelkedéssel. Kalóriaértéke szintén alacsony, tehát nem csak diétázók, hanem fogyókúrázók is bátran fogyaszthatják.

A kínaiak több néven is ismerik - fenszi, tungfen -, japánul haruszame, koreaiul tangmjon, a vietnami neve pedig; mien. Használatos egytálételekben, levesekben, töltött tésztákban is, de salátákban, sőt italokhoz is felhasználják. Önmagában íztelen tésztaféleség.

Hozzávalók:

2 db közepes kígyóuborka (kb 40 dkg)

1 db közepes sárgarépa (kb 20 dkg)

1 cs. üvegtészta (10 dkg)

4 evőkanál világos szójaszósz

3 evőkanál fehérborecet

2 gerezd fokhagyma

ízlés szerint őrölt fehérbors, só, 2 evőkanál olivaolaj

1 liter vizet kevés sóval forraljunk fel. Ha felforrt, öntsük egy tálba, és tegyük bele a tésztát tíz percig duzzadni. Amíg a tészta duzzad, reszeljük le a fokhagymát, és keverjük össze a hozzávalókkal. A megtisztított répát hámozzuk meg, az uborkát ne. Mindkettőt karikázzuk fel kb. fél cm-es vastagságúra, majd vágjuk julienne-re. Ha ez megvan, öntsük rá az ecetes öntetet - ha kevés, adhatunk hozzá a tészta levéből is -, és keverjük össze az időközben kihűlt főtt tésztával.

a kép illusztráció - forrás: pixabay.com

Ha csípősen jobban szeretjük, kevés chili paprikát is apríthatunk bele. Legalább egy órán át pihentessük, hogy az ízek kellőképpen összeérjenek.



Frissített!

| Impresszum | Médiaajánlat | Jogi nyilatkozat | Közlemény |

© 2018 Dunakanyar Régió - Közéleti Újság Online Kiadása

Legfrissebb hírek

Vác: Mozdulj! VI. Royal Fitnesz Fieszta (2018. 10. 19.)Újabb alacsony vízállási rekord a Dunán (2018. 10. 18.)Jubileumi ünnepség a Horze Lovas Áruházban (2018. 10. 18.)Mission Possible - Bűnmegelőzési program (2018. 10. 18.)Nyugdíjas szüreti mulatság (2018. 10. 17.)Eredményesen tárgyalt a polgármester - A gyorsított vonat megáll Dunakeszi Nagyállomáson is (2018. 10. 17.)Életjáradékkal segítik a sződligeti időseket (2018. 10. 17.)Hamarosan a város tulajdonába kerül Gödön a golfpálya (2018. 10. 16.)Három évtizedes megbonthatatlan összetartozás (2018. 10. 16.)Bevezették az egységes európai üzemanyag-jelölő címkéket a benzinkutakon (2018. 10. 16.)Dunakeszi: október 16-án kezdődik a Rákóczi út II. ütemének aszfaltozása (2018. 10. 16.)A hajléktalanellátásról tartottak sajtótájékoztatót a fővárosban (2018. 10. 15.)Szentendre: Rényi Katalin festő, grafikus összegző kiállítása (2018. 10. 15.)Napos idővel indul a hét (2018. 10. 15.)Siófokon szenzációs bajnoki bravúr, itthon fájó kupa vereség
EHF-kupa: GVM-Europe Vác - Siófok KC 22-35 (12-18) (2018. 10. 14.)
| Következő 15 |