">


2020. május 26. kedd - Fülöp Dunakeszi | Göd | Fót | Szentendre | Sződliget | Vác | Verőce | Kismaros | Nagymaros | Zebegény | Szob
Címlap | Külföld | Belföld | Kultúra | Sport | Hirdetés | Ingatlan | Bulvár | A nap receptje


Lapjaink


Lapjainkat letöltheti itt!


Lapjainkat letöltheti itt!Támogatóink
Magyarország felhőképe

Felhőkép

Menetrendek

» MÁV - ELVIRA
» VOLÁN
» MAHART


E-mail belépők

» Freemail
» Gmail


Linkek

» Femina
» Használtautó
» Benzinár kereső
» Útvonalterv
» Autópálya-matrica
» Központi Tudakozó
» Magyarország.hu
» Állások

2020. 04. 03.
Váci Fidesz-KDNP közleménye: Matkovich Ilona tegyen végre lépéseket a járvány gazdasági hatásainak csökkentése érdekében!

"A Fidesz-KNDP képviselői egy hete annak érdekében nyújtottak be 5 pontból álló javaslatcsomagot, hogy Vác végre megtegye azokat a járványügyi lépéseket, amelyek az ország számos városában már érvényben vannak és segítik az ott élőket a koronavírussal szembeni védekezésben, valamint enyhítik a veszélyhelyzet negatív gazdasági hatásait. Matkovich Ilona és csapata azonban nem volt hajlandó egyik javaslatot sem megfontolni, ezzel pedig cserben hagyják Vácot és a váciakat is, észre kellene venni, hogy Vác óriási lépéshátrányban van!" - olvasható a közleményben.

A benyújtott javaslataink mind olyan intézkedéseket tartalmaznak, amelyeket vagy a kormány, vagy más városok már bevezettek az elmúlt napokban. Így például:

1. Fokozott együttműködés a járványügyi szervekkel.

2. Ingyenes és korlátozásmentes parkolás a veszélyhelyzet fennálltáig. – Az országban elsőként Esztergomban, március 23-án pedig Székesfehérváron vezették be a polgármesterek a fizetős parkolás felfüggesztését. Az osztrák főváros is lépett: Bécsben is ingyenes lett a parkolás!

3. A vállalkozásokra 2020. január 1-től kivetett adóemelések visszavonása, helyi adók befizetésére halasztott befizetés engedélyezése a veszélyhelyzetet követő 90 napig. – A kormány napokkal ezelőtt bejelentette, hogy a vállalkozások számára a befizetendő adók tekintetében halasztást, valamint részletfizetést engedélyez annak érdekében, hogy az emberélet megmentése mellett az emberek jövőjének biztosítását is segítse. A váci városvezetésnek ugyanezt az intézkedést kellene helyi szinten átvennie, hogy a helyi adók se sújtsák a váci vállalkozókat. Haladéktalanul fel kell venni a kapcsolatot a legnagyobb adófizetőkkel, a város fizetőképességének megtartása és a cégek működőképességének elősegítése érdekében.

4. Üzlethelyiség bérleti díjak elengedése a veszélyhelyzete ideje alatt. – A főpolgármester, Karácsony Gergely március 20-án jelentette be, hogy Budapesten az üzlethelyiségeknek nem kell bérleti díjat fizetniük a veszélyhelyzetre való tekintettel. Hasonló intézkedés lépett életbe Botka László városában, Szegeden is, három nappal a fővárosi bejelentés után. Ezek a városok ezzel igyekeznek segíteni az ottani üzleteken, vendéglátóegységeken.

5. Kilakoltatások felfüggesztése az év végéig. – A kormány a napokban jelentette be a kilakoltatások felfüggesztését. Matkovich Ilonának nem lenne más dolga, mint követni a meghozott országos döntéseket, és Vácon is érvényesíteni a moratóriumot, hogy egy ilyen veszélyes helyzetben senki ne kerülhessen az utcára.

De ahelyett, hogy Matkovich Ilona felismerné, hogy a javaslatok a váciak, a váci családok és váci kiskereskedők, érdekét szolgálja, és ezen keresztül a város gazdasági stabilitását segítené elő, így átgondolásra és támogatásra érdemes. Inkább Önös politikai érdekből elutasítja javaslatainkat. Fentieken túl javasoljuk Matkovich Ilonának, hogy két hét késlekedést követően végre állítson föl egy gazdaságvédelemmel foglalkozó akciócsoportot a város fizetőképességének megőrzése és a városban működő gazdálkodó szervezetek veszteségeinek csökkentése érdekében.

Védjük meg a váciak egészségét! Védjük meg a váciak munkahelyét! Védjük meg a váciak otthonait!" - felhívással zárul a Fidesz-KDNP váci szervezeteinek közleménye. 

***

Az alábbiakban szó szerint közöljük a Városháza válaszát:

Városháza reagálása a Fidesz-KDNP közleményére – Mint írják, segítségnyújtás helyett újabb támadás

Sajnálatos, hogy a Fidesz-KDNP váci csoportja nem partnere a városvezetésnek a segítségnyújtásban ezekben az embert próbáló időkben. Meglepődve olvastuk, a koronavírus idején is azon fáradoznak, hogy politikai népszerűséget szerezzenek a járvány okozta problémákból, és újból megpróbálják megtéveszteni a nehéz napokat átélő váci polgárokat.

A Fidesz-KDNP váci csoportja semmiféle javaslatcsomagot nem nyújtott be számunkra a járványügyi lépéseket illetően! A város vezetői a sajtóból értesültek csupán, hogy készítettek ilyet.

A váci önkormányzat teszi a dolgát, szervezetein és önkéntesein keresztül ellátja a kötelező és magára vállalt segítő feladatait. A veszélyhelyzet bejelentése óta folyamatosan kapcsolatot tart a járványügyi szervekkel. Megszervezte a 70 éven felüli polgártársaink gyógyszer- és élelmiszerellátását, gondoskodik a karanténba vonult hajléktalanokról, folyamatos fertőtlenítéseket szervez. Kidolgozott egy védőprogramot a válságnak leginkább kitett helyi vállalkozások, valamint az önkormányzati üzlethelyiségekben működő vállalkozások számára a beérkezett kérelmek és igények alapján. Habár kivételesen nehéz gazdasági helyzetet - értsd, csak az önkormányzati lakások terén több tízmilliós kinnlevőséget - örökölt az előző Fidesz-KDNP-s városvezetéstől, természetesen követve a kormány rendelkezését, Vácon is felfüggesztésre kerültek az önkormányzati lakások kiürítéséről szóló eljárások, amelyeket egyébként jórészt a Fidesz-KDNP-s városvezetés indított el.

A váci önkormányzat – egyelőre kormányzati támogatás nélkül - saját forrásait felhasználva és civil felajánlásokból mindent megtesz a váci helyzet enyhítéséért. Segítő szervezetei mellett létrehozta a Jószomszéd Hálózatot, valamint STOP KORONAVÍRUS VÁC néven számlát nyitott, amelyre a városvezetők, valamint más adományozók is befizetik pénzbeli támogatásukat.

Most olyan időszakot élünk, amikor gyors, felelősségteljes döntéseket kell hoznunk, hogy megfékezzük a járványt, fenntartsuk a város gazdasági stabilitását és tudjuk segíteni azokat, akik bajba kerültek.

E cél eléréséhez mindenkor szívesen fogadjuk a váci Fidesz-KDNP váci szervezet támogatását is.

Városháza

 
| Impresszum | Médiaajánlat | Jogi nyilatkozat | Közlemény |

© 2020 Dunakanyar Régió - Közéleti Újság Online Kiadása

Legfrissebb hírek

Mokánszky Zoltán: puritánságot hirdettek, most meg költik a milliókat (2020. 05. 25.)Július 6-án nyit a dunakeszi nyári tábor (2020. 05. 25.)Nagymaros jól vizsgázott a koronavírus járvány ideje alatt (2020. 05. 25.)Egy lépéssel közelebb a körkörös gazdasághoz (2020. 05. 25.)"Meglepetés koncert" Dunakeszin (2020. 05. 22.)Palkovics: már közel egymillió embernek nyújt segítséget a Gazdaságvédelmi akcióterv (2020. 05. 22.)A Dunakeszi Tankerületi Központ tájékoztatása az iskolai ügyeletről (2020. 05. 21.)Újabb kormányzati források Vácnak! - Megújul a nagy múltú intézmény (2020. 05. 20.)A váci szlovákok is segítik a várost és már a programjaikra készülnek (2020. 05. 19.)Cimbaliband koncert Dunakeszin a Térzene Program keretében (2020. 05. 19.)A mentáltréner alapgondolata: Te értékes vagy és egyedi (2020. 05. 19.)Virágos Szob (2020. 05. 18.)A BEK-döntő, amelyen Puskás négy gólt rúgott hétfőn az M4 Sporton (2020. 05. 18.)Szijjártó Péter feloldaná a korlátozó intézkedéseket a határokon (2020. 05. 18.)Énekkari előadás a város szívében (2020. 05. 18.)
| Következő 15 |