2020. október 20. kedd - Vendel Dunakeszi | Göd | Fót | Szentendre | Sződliget | Vác | Verőce | Kismaros | Nagymaros | Zebegény | Szob
Címlap | Külföld | Belföld | Kultúra | Sport | Hirdetés | Ingatlan | Bulvár | A nap receptje


Lapjaink


Lapjainkat letöltheti itt!


Lapjainkat letöltheti itt!Támogatóink
Magyarország felhőképe

Felhőkép

Menetrendek

» MÁV - ELVIRA
» VOLÁN
» MAHART


E-mail belépők

» Freemail
» Gmail


Linkek

» Femina
» Használtautó
» Benzinár kereső
» Útvonalterv
» Autópálya-matrica
» Központi Tudakozó
» Magyarország.hu
» Állások

2020. 05. 13.
Állami forrásból újult meg a váci Reménység sportlétesítménye

Kizárólag állami forrásból, a kormány 774 millió forintos támogatásából újult meg a váci Reménység Egyesület sportpályája annak érdekében, hogy a Vácon és környékén élők korszerű körülmények között sportolhassanak. A munkálatok 2019 júliusában kezdődtek, ezzel a közel százéves egyesület egyik legnagyobb beruházása indult el, amely hamarosan a végéhez ér, és a szakosztályok, sportolók nemsokára birtokba is vehetik az elkészült létesítményt – tájékoztatta szerkesztőségünket dr. Rétvári Bence, az Emmi parlamenti államtitkára.

A váci központú választókerület országgyűlési képviselője elmondta, örömmel tölti el, hogy eredményes lobbi tevékenységének köszönhetően 774 millió forint állami támogatásból egy 1200 négyzetméteres modern, minden igényt kielégítő edzőközpont és atlétikapálya kialakítása valósult meg a nagy múltú váci egyesületnél.

- A felújítás magában foglalja atlétikai edzőterem, futófolyosó, bemelegítő terem, mosdók, öltözők, zuhanyzók, közlekedők, lift, vívóterem, szertár és gépészeti helyiség kialakítását is. A létesítmény a Vanyek Béla Sportcentrum nevet viseli majd. A beruházásnak köszönhetően a váciak és a környéken élők sportolási lehetőségei bővülnek, ezzel is hozzájárulva az egészségesebb, mozgékonyabb életvitelhez – hangsúlyozta az országgyűlési képviselő.

2019. július 7-én volt az ünnepélyes alapkő letétel

Mint arról a Dunakanyar Régió is beszámolt, az egyesület szakmai és anyagi igényét szem előtt tartva a kormány 774 millió forint támogatást ítélt meg 2017-ben, a pénz 2018 elején érkezett meg a Váci Reménység Egyesület számlájára. Az előkészítést követően tavaly nyáron kezdődött el kivitelezés, amely a viszonylagos enyhe télnek köszönhetően zavartalanul haladt egészen napjainkig.

Megkezdődött az új épület műszaki átadás-átvétele, melyet június elején szeretnék megnyitni a sportolók számára. A színvonalas sportcentrumot a kivitelező vállalkozás vezetője, Urbán Péter mutatta be lapunknak.

 

- Minden elfogultság nélkül mondhatom, hogy a 1200 négyzetméteres, kétszintes modern sportlétesítmény nemcsak Vác, de szerintem Pest megye egyik legnagyobb büszkesége lesz, melyben a földszinten a futók, magasugrók, távol- és rúdugrók edzhetnek, míg az emeleten a vívók gyakorolhatnak négy páston. A földszinten öltöző, bemelegítő – ami konditeremként is használható -, szertár, versenybírói szoba, szociális helyiségek kerültek kialakításra – mutatja be az új létesítményt Urbán Péter, aki közben megemlékezik a közelmúltban elhunyt Szikora Gyuláról, akiről elnevezték a közel hetven méteres atlétikai csarnokot.     Az emeletre felmehetnék lifttel is, de mi ezúttal a tágas, világos, nagyon tetszetős lépcsőcsarnokon át érkeztünk meg a négypástos vívóterembe. 

- Ezen a szinten is kötelező volt az öltöző és a szociális blokk, zuhanyzó, mosdóhelyiség kiépítése – folytatja a vállalkozó, aki sokak szerint példaértékű lokálpatriotizmussal végezte tevékenységét.

– Az előírásoknak megfelelően itt is épült orvosi szoba, szertár, kazánház és egy irodahelyiség. Közismert, hogy a Váci Reménység Sportegyesületben sportolnak mozgássérültek is, ezért az ő és a látogatók közlekedésére is alkalmas felvonó is elhelyezésre került.

Már érkezéskor szembeötlik, hogy a modern épületnek köszönhetően teljesen új arculatot kapott az utca is, ráadásul feltárták a sporttelepnek az egykori Izzó felöli oldalát, új kerítéssel „nyitottak” a város felé.

- A futók hatpályás rekortán borítású pályán edzhetnek, amely teljes mértékben megfelel a Magyar Atlétikai Szövetség előírásainak, így nívós versenyeket is rendezhetnek rajta. Napokon belül felkerül a piros, a végleges rekortán is – avat be Urbán Péter, akivel a rugalmas pályán sétálunk.

A szabadtéren két távolugró gödör, diszkoszvető, súlylökő, kalapácsvető hely mellett vizesárok is épült, a malom felőli oldalon lehetőség lesz rúdugrásra és magasugrásra is.

- A szabadtéri edzések és versenyek megtartását segíti az is, hogy az épület felül megvilágítjuk a pályát, a vasút felőli oldalon pedig két 11 méter magas kandelábernek az alépítményeit helyeztük el.  Természetesen újra birtokba vehetik a labdarúgó pályát is, építettünk mintegy 80-100 ember befogadására alkalmas lelátót. 

A sportcentrum bemutatása közben Urbán Péter minden szaván érződik a szakmai igényesség és a jó értelembe vett elégedettség, aki nagyon örül, hogy az egyesület, a város egy modern létesítménnyel gazdagodott.

- Bízom benne, hozzám hasonlóan sokan örülnek annak, hogy a kormány támogatásával az egyesület ilyen nagyszerű létesítményt épített, amely nemcsak Vác, de Pest megye büszkesége lesz, ahol kicsik és nagyok egyaránt szívesen sportolnak majd – bizakodik Urbán Péter.

A kivitelező vállalkozás vezetője Urbán Péter és Fábián Fédra, az egyesület titkára

A kivitelező optimizmusát osztja Fábián Fédra, az egyesület titkára is, akinek két gyermeke is a Reménység színeiben atletizál.  

- Egyesületünk 2022-ben ünnepli alapításának 100. évfordulóját. A jubileumra nem is készülhetnék méltóbban, mint egy ilyen gyönyörű sportlétesítménnyel. Nagyon sok munka van e mögött, amit ezúton is köszönünk önkénteseinknek, lelkes segítőinknek, köztük idősebb Veres Feri bácsinak, aki kitette szívét-lelkét a siker érdekében. A Váci Reménység Egyesület nevében külön köszönjük országgyűlési képviselőnknek, Rétvári Bencének, aki mindent megtett, hogy elnyerjük az állami támogatást, segítette a sportcentrum felépítését. Hálával és köszönettel gondolunk a tervezőre, a kivitelezőre, az egyházra, hogy ilyen szép környezetben sportolhatunk – fogalmazott Fábián Fédra, aki külön kiemelte az egyesület para atlétáit, akik számos olimpián és nemzetközi versenyen öregbítették a Váci Reménység hírnevét.  

- Bízom benne, hogy jövőre ott lesznek a tokiói olimpián is, akik ideális környezetben készülhetnek az ötkarikás játékokra, mellyel bizonyára elégedett lenne kiváló edzőjük, Szikora Gyula is. Nagyon sajnáljuk, hogy nem élhette meg ezt a csodát, de Gyula örökre velünk marad, róla neveztük el az atlétikai csarnokot – mondta az egyesület titkára, akitől azt is megtudhattuk, hogy a Vanyek Béla Sportcentrum nyitva áll a város sportolni vágyó polgárai előtt is.

 Vetési Imre (Dunakanyar Régió)
Fotó: KesziPress

| Impresszum | Médiaajánlat | Jogi nyilatkozat | Közlemény |

© 2020 Dunakanyar Régió - Közéleti Újság Online Kiadása

Legfrissebb hírek

Este 10-től reggel fél 5-ig lezárják az M2-es M0-ás csomópontját (2020. 10. 20.)Pozitív lett Dióssi Csaba PCR-tesztje (2020. 10. 20.)Kedden adják át az idei Migazzi díjakat (2020. 10. 19.)Váchartyán: a közút és az intézmények felújítása után mini bölcsőde épül - 170 millió forint állami forrásból korszerűsödhettek a település intézményei (2020. 10. 19.)Ingyenes utazás Kajla útlevéllel az őszi szünetben is (2020. 10. 19.)Országos madárodú-kihelyezési program indul (2020. 10. 19.)Nagymaroson dedikálja vasárnap a róla szóló könyv utolsó részét Beer Miklós (2020. 10. 17.)A gödi Juhász Attila által irányított újHÁZ Centrum Magyarország tízedik alkalommal nyerte el a Magyar Brands díjat (2020. 10. 17.)Az országos rangsor előkelő 35. helyén a Dunakeszi Radnóti Miklós Gimnázium (2020. 10. 16.)Lélekmentő szabadtéri zenélés
Kétszázkilenc koncert - állami támogatással (2020. 10. 16.)
Dunakeszi: Koszorúzás lesz, beszéd és ünnepi műsor elmarad október 23-án (2020. 10. 16.)24 gólos vereség: Győri Audi ETO KC - Váci NKSE 43-19 (2020. 10. 15.)A Nemzeti vágtán Fekete Emma, Vácduka lovasa harmadik lett a kishuszár döntőben (2020. 10. 14.)Vác: október 23-án ünnepel a város és ünnepel a Fidesz-KDNP pártszövetség is (2020. 10. 14.)Csatornaépítés és zöldfelület védelme a dunakeszi Tóvárosban (2020. 10. 14.)
| Következő 15 |