2020. július 16. csütörtök - Valter Dunakeszi | Göd | Fót | Szentendre | Sződliget | Vác | Verőce | Kismaros | Nagymaros | Zebegény | Szob
Címlap | Külföld | Belföld | Kultúra | Sport | Hirdetés | Ingatlan | Bulvár | A nap receptje


Lapjaink


Lapjainkat letöltheti itt!


Lapjainkat letöltheti itt!Támogatóink
Magyarország felhőképe

Felhőkép

Menetrendek

» MÁV - ELVIRA
» VOLÁN
» MAHART


E-mail belépők

» Freemail
» Gmail


Linkek

» Femina
» Használtautó
» Benzinár kereső
» Útvonalterv
» Autópálya-matrica
» Központi Tudakozó
» Magyarország.hu
» Állások

2020. 06. 23.
A váci Fidelitas tiltakozik a városi strandbelépők drasztikus emelése ellen - Reagált az Összefogás Frakció

A város jelenlegi vezetése semmiféle empátiát nem mutat a váci lakosokkal szemben. Sajnálatos, hogy még ilyenkor is, egy komoly járvány után, amikor az emberek hetekig be voltak zárva a lakásukba, többen elvesztették a munkahelyüket, vagy a váci önkormányzat jóvoltából 0 Ft-os állásidőre kerültek, most azoknak és minden váci és környékbeli lakosnak azzal kell szembesülnie, hogy a 2019-es árakhoz képest brutálisan megemelték a strandbelépő és a bérlet árakat – hangoztatta Szabó Csaba, a Fidelitas váci elnöke.

A városi fürdő bejáratánál kedd délelőtt tartott sajtótájékoztatón példaként említette: „felnőtt 10 alkalmas bérlet 46 %-kal emelkedett. A gyermek, diák, nyugdíjas havi reggeli úszóbérlet 43 %-kal emelkedett.”

Szabó Csaba szólt arról is, hogy a legnagyobb közösségi oldalon sokan felemelték hangjukat a drasztikus áremelés miatt. - Az egyik hozzászóló egy nagyon egyszerű kérdést tett fel: „Mire fel?” – idézte a bejegyzést.  - Ez egy teljesen jogos kérdés. Ennél rosszabbkor, egy világjárvány után nem is emelhették volna az árakat. Megemelték a tábor és az úszásoktatás díját is, de nem elég, hogy növelték, még a testvér kedvezményt is törölték, ezzel is megsarcolva a többgyermekes szülőket. Matkovich „családbarátnak” vallja magát és ezt úgy próbálja alátámasztani, hogy plusz költségeket teremt a családoknak? Milyen logikus. Nemde? – tette fel a kérdést.

A Fidelitas váci elnöke így folytatta: „Milyen ismerős, hogy pont ők azok, akik vállalkozó barátok is, és ezt úgy támasztották alá, hogy a meglévő adókat emelik és mellé bevezettek két új adónemet: a kiszabható legnagyobb mértékű telekadót és a reklámadót.”

Felidézte az országos sajtót is megjárt városházi iroda felújításokat: „Bezzeg, amikor a saját juttatásaikról vagy iroda felújításról van szó, akkor magukkal szemben bőkezűek, csak a vállalkozok és a váci lakosok érdekeit nem képviselik.”

Befejezésül felkérte Matkovich Ilona vezette városvezetést: „amennyiben tényleg ő vezeti a várost, hogy állítsák vissza a belépő, a bérlet, a tábor és az úszásoktatás árait. Amennyiben a pletykák igazak és még sem Ő irányit, akkor azt a háttérben tartózkodó személyt kérem meg, hogy most már ne csak a saját érdekeiket képviseljék, hanem a váciakét is. Legyen bennük legalább annyi emberség, hogy ebben a nehéz helyzetben nem rúgnak bele a családokba.”

Újságírói kérdésre elmondta: az áremelések helyett a szolgáltatások bővítésével, pl. melegvizes medence nyitásával, illetve a meg lévő kínálat minőségi javításával lehetne növelni a strand látogatottságát és a bevételeket.

***

Szerkesztőségünk felajánlotta a reagálás lehetőségét a Városházának, melyet az alábbiakban közlünk. Aszerk. 

***

Kiss Zsolt alpolgármester reagált az Összefogás Frakció nevében Szabó Csaba felvetésére:

"Egy szereplési vágytól hajtott sajtótájékoztatót tartott a Fidelitas helyi elnöke, ki korábban arról híresült el, hogy hétvégén, suttyomban hatolt be a váci városházára irodákat fotózgatni. A városban a választók akaratából ellenzékbe szorult társaság érdekében újra a feszültségkeltésre, a váci emberek megtévesztésére szorítkoztak szavai. Ellenben a nehéz helyzetet előidéző kormányzati elvonások és a korábbi helyi vezetés által felhalmozott félmilliárdos tartozás kezelésére sokadszor sem ismerhettünk meg a várost segítő javaslatokat.

Kiss Zsolt, az Összefogás Vácért frakció nevében elmondta: furcsa a helyi ellenzék által említett probléma váci felvetése is, ugyanis nem értesültek ilyen tiltakozásról olyan hasonló adottságú települések esetében, ahol bizony legalább másfél-kétszeres árakat határoztak meg az ottani fideszes településvezetők a strandjaikra vonatkozóan. Az átgondolatlan támadás mellett egy szó sem esik részükről arról, hogy Vácon még a kismértékű emelés ellenére is az egyik legolcsóbb a strandlátogatás költsége. Mert a városvezetés a váciak mellett áll ki, számukra jelentős kedvezményeket biztosít. De úgy tűnik, a Fidelitas váci vezetőjét a tények nem zavarják: az általa emlegetett arányokhoz még csak nem is közelít a váciakat érintő emelés. Abban pedig konkrétan hazudik Szabó Csaba, hogy Vácon „a kiszabható legnagyobb mértékű telekadót és a reklámadót” vezette be az új városvezetés. A Fidesz hazugságával szemben az igazság az, hogy ezen adók mértéke Vácon még a felső határ közelében sincsenek. 

Vác alpolgármestere azt javasolja, hogy legközelebb immár arról tájékoztassák az ifjú fideszesek a kormány által megsarcolt váci polgárokat, hogy milyen formában kezdeményeznek kormányzati fellépést az elvonások kompenzálására és miként próbálják elérni párttárs államtitkáruknál, hogy végre lobbizzon választókörzetének legnagyobb települése érdekében" - olvasható az Összefogás Frakció reagálásában.

 

 

         (Vetési) Dunakanyar Régió
Fotó: KesziPress

| Impresszum | Médiaajánlat | Jogi nyilatkozat | Közlemény |

© 2020 Dunakanyar Régió - Közéleti Újság Online Kiadása

Legfrissebb hírek

Rétvári Bence: látható a különbség a bal- és a jobboldali válságkezelés között (2020. 07. 15.)Aranyeső a bojkott árnyékában (2020. 07. 15.)Külügyminiszterek találkozója Dunakeszin (2020. 07. 14.)Vác: Szerdától újra fizetni kell a parkolásért (2020. 07. 14.)Olimpiai versenyszám lesz a pályázatírás? - Hazánkból a dunakeszi Forrás-Trend volt a leggyorsabb (2020. 07. 14.)Újra Dunakeszi Mozi Party (2020. 07. 14.)Két új hajójárat is indul a Dunakanyarban 500 forintos jegyárral (2020. 07. 13.)Női kézilabda NB I - Kirsner: átszabta a felkészülést a vírushelyzet (2020. 07. 13.)Köröndi esték - még kétszer (2020. 07. 13.)A legelszántabbak 22 kilométert eveztek a rekkenő hőségben (2020. 07. 12.)Pénteken újabb koronavírus-szűrésen volt a váci női kézilabda-csapat (2020. 07. 11.)Vác: Hétfőtől felújítási munkák a Duna-parti kerékpárút két szakaszán (2020. 07. 11.)Hihetetlen mennyibe kerülnek az ingatlanok a Duna bal partján (2020. 07. 10.)Rétvári: a Dunakanyarnak végre saját hajójárata lett (2020. 07. 10.)Hétfőtől egy vágányon már közlekedhetnek a vonatok Nagymaros és Szob között (2020. 07. 09.)
| Következő 15 |