2020. augusztus 8. szombat - László Dunakeszi | Göd | Fót | Szentendre | Sződliget | Vác | Verőce | Kismaros | Nagymaros | Zebegény | Szob
Címlap | Külföld | Belföld | Kultúra | Sport | Hirdetés | Ingatlan | Bulvár | A nap receptje


Lapjaink


Lapjainkat letöltheti itt!


Lapjainkat letöltheti itt!Támogatóink
Magyarország felhőképe

Felhőkép

Menetrendek

» MÁV - ELVIRA
» VOLÁN
» MAHART


E-mail belépők

» Freemail
» Gmail


Linkek

» Femina
» Használtautó
» Benzinár kereső
» Útvonalterv
» Autópálya-matrica
» Központi Tudakozó
» Magyarország.hu
» Állások

2020. 07. 01.
Díjak és elismerések Semmelweis nap alkalmából

A Jávorszky Ödön Kórház június 30-án, rendhagyó módon emlékezett meg a magyar egészségügy legnagyobb ünnepéről, a Semmelweis-napról. A koronavírus okozta járványhelyzet miatti fokozott biztonság érdekében, a hagyományos közös ünneplést felváltotta a kis létszámú, személyes köszöntés. Természetesen ez az elismerések és a köszönetnyilvánítás rangjából mit sem veszített.

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának (EMMI) parlamenti államtitkára, a térség országgyűlési képviselője levélben fejezte ki elismerését és köszönetét a váci kórház minden munkatársa számára az áldozatos és magas szakmai színvonalú munkáért. „ A mostani, megpróbáltatásokkal teli időszakban érthette meg igazán mindenki az egészségügyben dolgozók fontosságát. A magyar orvosok és ápolók kiváló, világszínvonalú teljesítményre képesek, melyet mi sem bizonyít jobban, mint a példátlan helytállás, abban az időben, amikor nagyobb európai országok egészségügyi rendszerei sorra rogytak össze a nyomás alatt.” – írta többek között Rétvári Bence.

 A program a kórház főbejárata előtt 11 órakor TérZenei koncerttel kezdődött. Az EMMI támogatásával megvalósult műsorban a Szegedi Harsonaegyüttes nyújtott különleges élményt az egészségügyi dolgozóknak, akik az ablakokból, illetve a helyszínen élvezhették a rézfúvósok által megszólaltatott dallamokat, mintegy harminc percben.

13 órakor, dr. Urbán Edina főigazgató főorvos röviden felelevenítette Semmelweis Ignác életét és munkásságát, majd dr. Kékesi Gábor megbízott orvos igazgatóval és dr. Király Edit ápolási igazgatóval a kórház tanácstermében köszöntötték az első félévben jubileumot elérő munkatársakat. Az eseményen a tiszteletét tette a kórházban szolgálatot teljesítő Ürmösi Károly tűzoltó alezredes is.

 

25 éves jubileumot elérők

Csabai Gézáné (Belgyógyászati Osztály), Csikor Andor (Központi Betegszállítás), Dr. Gyürky Gábor (SBO), Hébel Lászlóné (Neurológiai osztály), Iczés Anita (Újszülött részleg), Juhász Katalin (Központi Aneszteziológiai és Intenzív Terápiás Osztály), Dr. Rádics Zoltán (Gasztroenterológia), Rögler Ildikó (Traumatológia), Szvetlik Pálné (Ápolási osztály), Tari Tünde (Újszülött részleg)

30 éves jubileumot elérők

Békefiné Léránt Rita (Pszichiátriai Osztály), dr. Finta Éva (Pszichiátriai Osztály), Hajnis Andrea (Neurológiai soztály), Jakab Rita (Tüdőgondozó), Kovácsné Stefanidesz Ágnes (Képalkotó Diagnosztikai osztály), Krekács Józsefné (Pszichiátriai osztály)

40 éves jubileumot elérők

 Hártó Rita (Traumatológia), Jutasi Sándorné (Szülészet-Nőgyógyászat), Kurdi Ildikó (SBO), Puskás Miklós (Központi Betegszállítás), Tóthné Fekete Györgyi (Kardiológiai szakrendelés), Urbán Györgyné (Traumatológia)

A folytatásban az igazgató dicséretek, kinevezések, a Ruzsicska-díj és a Jávorszky Ödön Kórház Alapítványának különdíja, valamint a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara és a Magyar Ápolási Egyesület elismerései következtek.

 Igazgatói dicséretben részesültek

 

Berecz Béla (Fizioterápia), dr. Békefi Alfréd Norbert (Patológiai Osztály),

Berkeszi Andrea (Kardiológiai Osztály), Boda Péter (Finanszírozási, Informatikai és Betegdokumentációs Osztály), Csizmadia Zita (Újszülött, Csecsemő- és Gyermekosztály), dr. Ila Veronika (Újszülött, Csecsemő- és Gyermekosztály), Ládi Gizella (Belgyógyászati Osztály), Mezei Péterné (Sebészeti Osztály), Selmeczi József (Műszaki osztály), dr. Szekeressy Zsuzsanna (Kórházhigiénés Szolgálat)

Főorvosi kinevezésben részesült a Sürgősségi Betegellátó Osztály orvosa, dr. Tóth Katalin.

Adjunktusi kinevezésben részesült dr. Brenner Dávid a Központi Aneszteziológiai és Intenzív Terápiás Osztály orvosa.

Három tudományos pályamunkából, kettőt díjazott idén a tudományos bizottság - mondta el, dr. Marjanek Zsuzsanna elnök. Az Inczédy család által 2002-ben alapított Ruzsicska-díjat, dr. Palásti Andrea Fanni az intenzív osztály orvosa a „Mit tanulhatunk az új SARS-CoV2 vírus pandémiából? Hogy kapcsolódik a járvány az elmúlt két évben osztályunkon alkalmazásra került új módszerekhez?” című munkájáért. A díjat Inczédy György és Inczédy Balázs adták át. A Jávorszky Ödön Kórház Alapítvány különdíját, dr. Békefi Alfréd a Patológiai osztály orvosa kapta „Colorectális carcinomák kialakulásának molekuláris alapjai” című dolgozatáért –ismertette dr. Nagy Ferenc, a kuratórium elnöke.

A Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara elismerő oklevelét Cselédes Katalin aneszteziológiai szakasszisztens vehette át, Ábrahám Ildikó helyi elnöktől.

A Magyar Ápolási Egyesület ezüst kereszt kitűzőjét Horváth Józsefné, a Sebészet szakrendelő asszisztense kapta, míg a „Kórházunk elhivatott dolgozója” elismerő címet Majnik Ibolya a Sürgősségi Betegellátó Osztály ápolója, Balog Erzsébet szülésznő és Moncz Ildikó a Fül-Orr –Gégészet ápolója vehették át, Kovácsné Bóbis Klaudia helyi elnöktől.

 Tari Adrienn

| Impresszum | Médiaajánlat | Jogi nyilatkozat | Közlemény |

© 2020 Dunakanyar Régió - Közéleti Újság Online Kiadása

Legfrissebb hírek

Őszödről üzent Gyurcsánynak a Momentum elnöke - Fókuszban a gödi politikai helyzet (2020. 08. 07.)Tizenkét és fél milliárd forintért kelt el a Dunakeszi Járműjavító (2020. 08. 07.)Dunakeszi: Megígértük, megcsináljuk! (2020. 08. 07.)Elhunyt dr. Brusznyai József atya, Dunakeszi díszpolgára (2020. 08. 07.)Ismét retró hétvége az észak-balatoni vonalon (2020. 07. 30.)Egy év munkája a helyi közösségért (2020. 07. 30.)Az NNK ideiglenesen engedélyezte a légi kémiai szúnyogirtást (2020. 07. 28.)Fórumot tartottak az iskolaőröknek Vácon, augusztusban indul a képzés (2020. 07. 28.)Szombaton ünnepelték a kemencei múzeumvasút 20. születésnapját (2020. 07. 26.)Július 24-től már a vasúti jegypénztárakban is lehet MAHART napijegyeket vásárolni (2020. 07. 24.)Mi a Kavics, a fiatalok szabadtéri színpada (2020. 07. 24.)"Dédi, mesélj még!" címmel megjelent a dunakeszi mesekönyv második kötete (2020. 07. 24.)A vírus egyhülésével a triatlonos szezon is lassan beindult (2020. 07. 24.)A lista élén ajánlották a dunakeszi strandot (2020. 07. 22.)Dunakeszi: újabb parkoló nyílt a Városháza mellett (2020. 07. 20.)
| Következő 15 |