2020. augusztus 8. szombat - László Dunakeszi | Göd | Fót | Szentendre | Sződliget | Vác | Verőce | Kismaros | Nagymaros | Zebegény | Szob
Címlap | Külföld | Belföld | Kultúra | Sport | Hirdetés | Ingatlan | Bulvár | A nap receptje


Lapjaink


Lapjainkat letöltheti itt!


Lapjainkat letöltheti itt!Támogatóink
Magyarország felhőképe

Felhőkép

Menetrendek

» MÁV - ELVIRA
» VOLÁN
» MAHART


E-mail belépők

» Freemail
» Gmail


Linkek

» Femina
» Használtautó
» Benzinár kereső
» Útvonalterv
» Autópálya-matrica
» Központi Tudakozó
» Magyarország.hu
» Állások

2020. 07. 02.
A gödi polgármester visszavonta az alpolgármesterek megbízatását

Az utóbbi időben a politikai adok-kapok színtere lett Göd, ahol az októberi választáson többségbe került balliberális pártok képviselői és a momentumos polgármester, Balogh Csaba politikai küzdelmeiről szólnak a hírek. A legfrissebb – július 2-án 21 óra körül – hír, hogy Balogh Csaba közösségi oldalán bejelentette, visszavonta a két alpolgármester megbízatását.

A döntés nem előzmények nélküli, amire utal a Dk-s alpolgármester, Lőrincz László hétfő este közzétett bejegyzése is, aki nem kevesebbet állít, hogy „Balogh Csaba Göd momentumos polgármestere felrúgta az ellenzéki megállapodást és becsapta a gödi embereket."

Lőrincz László

"Balogh Csaba, Göd momentumos polgármestere bejelentette, hogy a legközelebbi testületi ülésen kezdeményezi az LMP-s és a DK-s alpolgármester leváltását. Balogh Csaba ezzel a lépésével felrúgta az ellenzéki megállapodást, becsapta a gödi embereket és országosan is veszélyezteti az ellenzék 2022-es esélyeit.

Az ellenzéki pártok arra kötöttek szövetséget októberben, hogy településeinket közös erővel nyitottabbá, átláthatóvá és fenntarthatóbbá tesszük. Ebbe számunkra nem fér bele, hogy Balogh Csaba Mészáros Lőrinc barátját bízza meg Gödön a Samsunggal kapcsolatos ügyek kezelésével, mint ahogy az sem elfogadható, hogy a cégvezetéstől évekre eltiltott Lucsik János, a Sólyom Airways korábbi vezetője adjon közbeszerzési tanácsokat az önkormányzatnak.

Azért tudtunk nyerni októberben, mert az ellenzéki pártok közösen, közös programot alkotva, együttműködtek a választáson.

Nagyon sajnáljuk, hogy a Momentum és Balogh Csaba az utóbbi hónapokban a háborúskodással volt elfoglalva Göd Város ügyeinek intézése helyett, ráadásul rendhagyó módon épp saját szövetségeseit, a többi ellenzéki pártot szemelte ki ellenségnek.

Nem tudunk asszisztálni Balogh Csaba ésszerűtlen és autokratikus döntéseihez, ezért a Jobbik, a DK, és az LMP képviselői közös frakciót alakítanak, hogy a választási ígéretekhez híven, Göd fejlődése érdekében dolgozhassanak a továbbiakban" – zárult a közlemény, melyet Fülöp Zoltán (LMP) Hives Gábor (Jobbik) Lőrincz László (DK) Szilágyi László (DK) jegyzett.

Polgármester reakciója

"A mai napon visszavontam az alpolgármesterek megbízatását" – írta július 2-án, csütörtök este közösségi oldalán Balogh Csaba polgármester.  

Balogh Csaba polgármester

„Egy városnak azért van szüksége a polgármester mellett alpolgármesterekre, hogy azok segítsék a város fejlődését, az elvállalt feladatokat elvégezzék az ott lakók érdekeit képviselve, valamint a polgármesterrel közösen, együtt küzdjék le a várossal szemben álló akadályokat.

Miután Göd két alpolgármestere ezt a szerepet nem tölti be, ezért először a hétfői testületi ülésen próbáltam meg konszenzusos módon helyreállítani választópolgárokat ért sérelmeket a munkakerülő alpolgármesterek leváltásával, de ez az új FIDESZ-DK-Jobbik-LMP koalíció miatt nem valósulhatott meg. Mivel a probléma továbbra is, sőt a testületi ülés óta még tisztábban fennáll - miszerint az alpolgármesterek számára nem a gödiek az elsők -, ezért a mai napon éltem az Mötv 77§ adta lehetőségemmel, és visszavontam a jogaikat és feladataikat. Ez azt jelenti, hogy Fülöp Zoltán és Lőrincz László a továbbiakban nem lesznek terhelve az alpolgármesteri teendőkkel, hanem képviselői feladataik ellátására fognak tudni koncentrálni, képviselői díjazás fejében.

⚠️Emellett a hétfőn napirendre vett, de a FIDESZ-DK-Jobbik-LMP koalíció által megszavazott pontok közül 12-t újratárgyaltatok egy július 17-ei rendkívüli testületi ülésen, mivel ezeknél a döntést az önkormányzat érdekeivel ellentétesnek találtam. Nem tudom áldásomat adni olyan döntésre, ami jogellenes és a demokrácia megcsúfolásával hozzák meg.

És hogy melyek ezek a döntések és miért tartom őket támadásnak a gödiekkel szemben? A fideszes képviselők a DK-s képviselőkkel együtt:

1️⃣szabotálnák a város jogi képviseletét mind a kormány alkotmányellenes intézkedései, mind a Samsung bővülése okozta károk ellen.

2️⃣pályáztatás nélkül választanák meg ismét Tóth Ágnest a Szolgáltató Kft élére. Azt a Tóth Ágnest, aki pár hónapos vezetése alatt, többmillió forint értékben írt alá szerződéseket jogellenes módon, ezzel a kft működését is kockára téve.

3️⃣új pályáztatás megindítása nélkül, az előző pályázaton a legrosszabb helyen végzett Dr Rácz Zsolt Ügyvédi Irodát választanák közbeszerzési tanácsadónak. Ez az iroda ötször annyiért dolgozik, sokkal kevesebb tapasztalattal bír, mint az eredeti pályázaton nyertes Iglu LTP, és az Iglu LTP-vel ellentétben volt már velük szemben sikeresen megtámadott közbeszerzési eljárás. Mindezt úgy, hogy a márciusban, a legjobb paramétereket kínáló pályázó, Lucsik János eddig kiválóan végezte a munkáját.

Göd felelős polgármestereként nem hagyhatom, hogy a város vezetői között dolgozzanak olyanok, akik a gödi lakosok érdekei helyett, a kormányzat, a Samsung, az ismerősök érdekeit helyezik előtérbe. Én a teljesítményelvűségben, az átláthatóságban hiszek, és ezt várom el a velem együtt dolgozóktól is.” – emelte ki Göd momentumos polgármestere, Balogh Csaba.

 Dunakanyar Régió
Fotók a politikusok közösségi oldaláról

| Impresszum | Médiaajánlat | Jogi nyilatkozat | Közlemény |

© 2020 Dunakanyar Régió - Közéleti Újság Online Kiadása

Legfrissebb hírek

Őszödről üzent Gyurcsánynak a Momentum elnöke - Fókuszban a gödi politikai helyzet (2020. 08. 07.)Tizenkét és fél milliárd forintért kelt el a Dunakeszi Járműjavító (2020. 08. 07.)Dunakeszi: Megígértük, megcsináljuk! (2020. 08. 07.)Elhunyt dr. Brusznyai József atya, Dunakeszi díszpolgára (2020. 08. 07.)Ismét retró hétvége az észak-balatoni vonalon (2020. 07. 30.)Egy év munkája a helyi közösségért (2020. 07. 30.)Az NNK ideiglenesen engedélyezte a légi kémiai szúnyogirtást (2020. 07. 28.)Fórumot tartottak az iskolaőröknek Vácon, augusztusban indul a képzés (2020. 07. 28.)Szombaton ünnepelték a kemencei múzeumvasút 20. születésnapját (2020. 07. 26.)Július 24-től már a vasúti jegypénztárakban is lehet MAHART napijegyeket vásárolni (2020. 07. 24.)Mi a Kavics, a fiatalok szabadtéri színpada (2020. 07. 24.)"Dédi, mesélj még!" címmel megjelent a dunakeszi mesekönyv második kötete (2020. 07. 24.)A vírus egyhülésével a triatlonos szezon is lassan beindult (2020. 07. 24.)A lista élén ajánlották a dunakeszi strandot (2020. 07. 22.)Dunakeszi: újabb parkoló nyílt a Városháza mellett (2020. 07. 20.)
| Következő 15 |