2020. augusztus 8. szombat - László Dunakeszi | Göd | Fót | Szentendre | Sződliget | Vác | Verőce | Kismaros | Nagymaros | Zebegény | Szob
Címlap | Külföld | Belföld | Kultúra | Sport | Hirdetés | Ingatlan | Bulvár | A nap receptje


Lapjaink


Lapjainkat letöltheti itt!


Lapjainkat letöltheti itt!Támogatóink
Magyarország felhőképe

Felhőkép

Menetrendek

» MÁV - ELVIRA
» VOLÁN
» MAHART


E-mail belépők

» Freemail
» Gmail


Linkek

» Femina
» Használtautó
» Benzinár kereső
» Útvonalterv
» Autópálya-matrica
» Központi Tudakozó
» Magyarország.hu
» Állások

2020. 07. 16.
Helyi termékek, amelyekre büszkék lehetünk

Ahhoz, hogy élővé, lüktetővé váljon egy-egy település, támogatnunk kell a helyi vállalkozásokat – mondta lapunknak Tuzson Bence államtitkár, a Pest megyei 5. számú választókerület országgyűlési képviselője.

Országos szinten csaknem tizenhétezer cég pályázott már a munkahelyvédelmi bértámogatásra, amelyet közel kétszázezer munkavállaló után kaptak meg a vállalkozások, térségünk országgyűlési képviselőjeként pedig külön öröm számomra, hogy ebből csaknem tizennégyezer ember állását Pest megyében sikerült megmenteni a munkahelyvédelmi akcióterv részeként – mondta el lapunknak adott nyilatkozatában Tuzson Bence. A kormány ezzel, de ezen túlmenően is, tovább erősítette a gazdaság védelmét – fogalmazott a politikus, aki a helyi gazdaság újraindítása érdekében ágazati kerekasztal-beszélgetéseket szervez a Pest megyei 5-ös számú választókerület érintett gazdasági szereplőivel. A politikust a múlt héten megtartott találkozó után kérdeztük a tapasztalatairól.

„Hangsúlyozni szeretném, hogy a gazdaság újraindításához, a kihívások kezeléséhez együttműködésre van szükség. Ugyanakkor nagyon fontosnak tartom azt is, hogy a gazdaság helyi résztvevői élni tudjanak azokkal a lehetőségekkel, amelyeket a kormány kínál nekik” – mondta el lapunknak adott nyilatkozatában Tuzson Bence, a Pest megyei 5-ös számú választókerület, vagyis Csomád, Csömör, Dunakeszi, Erdőkertes, Fót, Göd és Veresegyház országgyűlési képviselője, amikor a múlt héten megtartott ágazati kerekasztal-beszélgetésről kérdeztük.

„Ezúttal a választókerületemhez tartozó élelmiszer-feldolgozó gazdasági szereplőkkel találkoztam. A méhész, a gyümölcsbortermelő, a tejfeldolgozó, a kisüzemi sörfőzde, továbbá a péksüteményeket, vagy a sokak számára fontos gluténmentes termékeket előállító pékség, és számos más kisvállalkozás a mindennapjaink részét képezi, ezért mindezek kiemelt figyelmet érdemelnek. Ahhoz, hogy élővé, lüktetővé váljon egy-egy település, támogatnunk kell a helyi vállalkozásokat és termékeiket” – fogalmazott a politikus, aki szerint most, a koronavírus-járvány elleni védekezés második szakaszában, vagyis a gazdaság újraindításának időszakában mindent meg kell tennünk azért, hogy ezek a cégek a lehető legtöbb támogatást megkapják, hiszen nemcsak gazdaságunk, de sok esetben az innováció alapját is ők jelentik.

„Számos véleménnyel és hasznos tapasztalattal gazdagodtam a kerekasztal-beszélgetésen, ezek pedig hozzájárulhatnak majd a közös megoldások és egyetértési pontok kialakításához” – tette hozzá Tuzson Bence, akitől azt kértük, emeljen ki néhány fontosabb területet, amelynek helyzetét sikerült megbeszélni és felmérni a múlt heti találkozón. A képviselő a Dunakanyar Régiónak nyilatkozva beszélt a méhészek helyzetéről, akiknek nagy segítséget jelent a méhcsaládonkénti ezer forintos támogatás. Mint mondta, a méhészet a teljes mezőgazdaság egy százalékát teszi ki, ezért egy fontos és jelentős ágazat, Magyarország méznagyhatalom. A politikus előre jelezte azt is, hogy további szigorítás várható a magyar méz védelmében, ami méztermelők számára ugyancsak fontos előrelépést jelent majd.

Emellett már elérhető az úgynevezett NÉV Program, vagyis a Nemzeti Élelmiszergazdasági Válságkezelő Program második üteme, amelyben július 27-ig nyújthatják be támogatási igényeiket az anyajuh-, illetve a szarvasmarhatartók, a méhészek valamint a zöldségnövény termesztők.

Április óta folyamatosan nő az érdeklődés a munkahelyvédelmi bértámogatási program iránt, amelynek részeként eddig csaknem tizenhétezer vállalkozás nyújtott be kérelmet összesen mintegy kétszázezer munkavállalója álláshelyének megvédéséhez – folytatta a politikus, aki beszélt arról is, hogy dolgozónként átlagosan százhatvanötezer forint támogatásra pályáztak eddig a cégek. Tuzson Bence felhívta a figyelmet arra is, hogy ezzel a lehetőséggel még augusztus végéig élhetnek a vállalkozások, tehát még térségünkben is dönthetnek úgy egyes cégek, hogy igénybe veszik vagy ezt, vagy a támogatásnak egy másik formáját, a kutatás-fejlesztési bértámogatási programot. Ez utóbbiban eddig tizennyolcezer munkavállaló után pályáztak a vállalkozások, ami több mint ezeregyszáz cégnél segíti a mérnökök, kutatók állásának megmaradását.

„Sok kérdésről esett szó az ágazati kerekasztal-beszélgetésen, a résztvevők fontos szempontokat és javaslatokat hoztak, amelyeket munkatársaimmal számon tartunk, és azok további feldolgozása a feladatunk. Azok a kisvállalkozók, akik eljöttek erre az eseményre, meghatározó módon vesznek részt az általam képviselt települések életében. Együttműködésben, összefogással pedig élővé tudjuk tenni ezeket a közösségeket, lendület, lüktetés kell a helyi gazdasági folyamatokba, éppen ezért kiemelten fontos, hogy legyenek olyan helyi termékeink, amelyekre mindnyájan büszkék lehetünk” – mondta lapunknak Tuzson Bence, térségünk országgyűlési képviselője.Szabó Palócz Attila (Dunakanyar Régió)
Fotó: Ligeti Edina

| Impresszum | Médiaajánlat | Jogi nyilatkozat | Közlemény |

© 2020 Dunakanyar Régió - Közéleti Újság Online Kiadása

Legfrissebb hírek

Őszödről üzent Gyurcsánynak a Momentum elnöke - Fókuszban a gödi politikai helyzet (2020. 08. 07.)Tizenkét és fél milliárd forintért kelt el a Dunakeszi Járműjavító (2020. 08. 07.)Dunakeszi: Megígértük, megcsináljuk! (2020. 08. 07.)Elhunyt dr. Brusznyai József atya, Dunakeszi díszpolgára (2020. 08. 07.)Ismét retró hétvége az észak-balatoni vonalon (2020. 07. 30.)Egy év munkája a helyi közösségért (2020. 07. 30.)Az NNK ideiglenesen engedélyezte a légi kémiai szúnyogirtást (2020. 07. 28.)Fórumot tartottak az iskolaőröknek Vácon, augusztusban indul a képzés (2020. 07. 28.)Szombaton ünnepelték a kemencei múzeumvasút 20. születésnapját (2020. 07. 26.)Július 24-től már a vasúti jegypénztárakban is lehet MAHART napijegyeket vásárolni (2020. 07. 24.)Mi a Kavics, a fiatalok szabadtéri színpada (2020. 07. 24.)"Dédi, mesélj még!" címmel megjelent a dunakeszi mesekönyv második kötete (2020. 07. 24.)A vírus egyhülésével a triatlonos szezon is lassan beindult (2020. 07. 24.)A lista élén ajánlották a dunakeszi strandot (2020. 07. 22.)Dunakeszi: újabb parkoló nyílt a Városháza mellett (2020. 07. 20.)
| Következő 15 |