2020. szeptember 22. kedd - Móric Dunakeszi | Göd | Fót | Szentendre | Sződliget | Vác | Verőce | Kismaros | Nagymaros | Zebegény | Szob
Címlap | Külföld | Belföld | Kultúra | Sport | Hirdetés | Ingatlan | Bulvár | A nap receptje


Lapjaink


Lapjainkat letöltheti itt!


Lapjainkat letöltheti itt!Támogatóink
Magyarország felhőképe

Felhőkép

Menetrendek

» MÁV - ELVIRA
» VOLÁN
» MAHART


E-mail belépők

» Freemail
» Gmail


Linkek

» Femina
» Használtautó
» Benzinár kereső
» Útvonalterv
» Autópálya-matrica
» Központi Tudakozó
» Magyarország.hu
» Állások

2020. 08. 10.
A VVEC megőrizte harmadik helyét a klubok rangsorában

A Vác Városi Evezős Club az idén sem adta alább a harmadik helynél a klubversenyt az evezős országos bajnokságon, ami nagyszerű fegyvertény.

- Természetesen nagy öröm, hogy ilyen sikeresek tudtunk lenni ismét, ezúton is szívből gratulálok a versenyzőknek, edzőinknek, az utánpótláskorú versenyzők családjainak, illetve köszönetet mondok támogatóinknak. Sok összetevője van az eredményességünknek, ezúttal például az is, hogy a vírusjárvány miatti legszigorúbb zárlat idején sem zártunk be teljesen, hanem alaposan átgondolt rendben ekkor is lehetőséget adtunk sportolóinknak az edzések folytatására - mondta a klub korábbi világbajnok elnöke, Hirling Zsolt.

Pető Tibor, a MESZ elnöke a díjkiosztón

- A bajnokság eredményei között különösen nagy siker, hogy férfi felnőtt egypárevezősben három versenyzővel képviseltettük magunkat a hatos döntőben, és Bácskai Máté hajszállal lemaradva az élről a második, Szklenka Bence a harmadik, Ács Kristóf pedig az ötödik helyen végzett. Az is nagyon lényeges, hogy ismét húzóember volt a többszörös világbajnoki dobogós, Európa-bajnok Galambos Péter, aki sokak példaképe a fiatalabbak között. Természetesen nem feledkezhetünk meg veterán sportolóink aktivitásáról és szép eredményeiről sem, ők tizenhárom versenyszámban szereztek aranyérmet. Ugyancsak beszámított az összesített eredménybe, hogy a VVEC ezúttal a könnyűsúlyú férfi felnőtt nyolcas versenyszámban is képviseltethette magát - hozzátehetjük, hogy párját ritkítóan különleges módon. Az egységben ötven év fölötti veterán korú versenyző ugyanúgy beülőt kapott, mint ifjúsági korú sportoló, illetve maga a klubelnök is erősítette a csapatot. Ezzel is bizonyítva Hirling Zsolt azon törekvésének eredményességét, hogy igyekszik minél inkább összehozni, klub szinten igyazi nagy családdá kovácsolni a különböző korosztályú tagokat.

- A nyolcas összehozásában a csapat rangidős versenyzője, Ábrahám Gábor és mesteredzőnk, Rapcsák Károly játszotta a főszerepet. Az indulásunkban egyáltalán nem az eredmény volt a lényeg, egyértelműen az volt a célunk, hogy egy csapatot alkotva is közelebb hozzunk egymáshoz különböző generációkhoz tartozó klubtagokat, illetve hogy bajnoki indulási lehetőséget biztosíthassunk minél több fiatal sportolónknak. Mi tagadás, igen nagy hátrányból indultunk a rivális csapatokhoz képest, egyrészt azért, mert a többiek sokkal jobb minűségű hajókban lapátolhatnak az edzéseken és a versenyeken, és hát az edzések összehangolása sem volt egyszerű feladvány, mindazonáltal nagyon jó hangulatúak voltak a tréningjeink, a bajnoki indulás, a versenyszám egész napja pedig igazi ajándék sokunknak, így nekem is, hiszen évek óta nem voltam hasonló drukkos helyzetben - mondta Hirling Zsolt, hozzátéve: azon lesznek, hogy jövőre normál súlyban is ki tudjanak állítani nyolcas csapategységet. Bár új nyolcas hajó vásárlása egyelőre az álom kategóriájába tartozik a VVEC-nél, de a Magyar Evezős Szövetség egymilliárdos eszközfejlesztési projektje keretében napirenden van számos kisebb hajó beszerzése, illetve ezek fogadására hamarosan elkészül egy új, könnyű szerkezetű tároló a Horváth Mihály utcai vízisport telepen, ahol ezekben a hetekben felújítják a kivitelezők a két férfi öltözőt. - Igyekszünk folyamatosan fejleszteni, komfortosítani a csónakházunkat és az eszközparkunkat, bízunk benne, hogy az elkövetkező időszakban is töretlenül folytatódhat ez a program - zárta szavait Hirling Zsolt.

***

A VVEC bajnokai az utánpótlás korosztályokban és a felnőttek között: Fiú tanuló egypárevezős: Pető Ágoston, férfi ifjúsági egypárevezős: Ujhelyi Mihály, női ifjúsági kétpárevezős: Kas Natália, Bóka Sára, női ifjúsági négypárevezős: Bóka Sára, Kas Natália, Harsányi Viktória, Harsányi Orsolya, férfi könnyűsúlyú egypárevezős: Galambos Péter, férfi felnőtt kétpárevezős: Ácskai Kristóf, Bácskai Máté, férfi felnőtt négypárevezős: Szklenka Bence, Bácskai Máté, Ács Kristóf, Varga Tamás, férfi felnőtt könnyűsúlyú kétpárevezős: Fenyődi Tamás, Galambos Péter.

Férfi felnőtt kétpár

Férfi felnőtt kétpár

Férfi felnőtt egypár, Újhelyi Mihály

Női ifi négypárRibáry Zoltán (Dunakanyar Régió)

| Impresszum | Médiaajánlat | Jogi nyilatkozat | Közlemény |

© 2020 Dunakanyar Régió - Közéleti Újság Online Kiadása

Legfrissebb hírek

Édes a győzelem íze: VSD-Sopron 8-6 (2020. 09. 21.)Elképzelhető, hogy változik a dunakeszi és a váci országgyűlési választókerület körzethatára (2020. 09. 21.)"Ne tartsd fontosnak, hogy fontosnak tartsanak, egyszerűen csak szeress és fontos leszel." Simon András - Ars Sacra Fesztivál 2020 (2020. 09. 20.)Richter Egészségváros Dunakeszin (2020. 09. 20.)Dunakeszi összefogott: több mint 6 millió forintot gyűjtöttek a szakrendelőnek (2020. 09. 20.)Elrajtolt a II. Börzsöny Ring kerékpáros teljesítménytúra mezőnye (2020. 09. 19.)Kovács Zoltán: vissza kell hozni a neves elődök tudását az erdő- és vadgazdálkodásban - Kittenberger emlékerdőt avatott az Ipoly Erdő Zrt. (2020. 09. 18.)Teljes hosszában kiépült és megújult a Budapest és Szentendre közötti kerékpárút (2020. 09. 18.)Megszervezték az első Tanyán élő családok országos találkozóját (2020. 09. 18.)Veresegyházon és Dunaharasztiban is ingyenes szemvizsgálatokkal szűrik a nyak- és fejfájás okait (2020. 09. 18.)Zöld Megoldások immáron 10 éve - Idén is meghirdeti környezettudatos pályázatát a DDC (2020. 09. 18.)Nagy Tímea kétszeres olimpiai bajnok párbajtőrvívó: A siker titka - ahogy Benedek Tibi mondta -, hogy én akarjam jobban! (2020. 09. 17.)Eötvös cirkusz 2020! - Új Szuper produkcióval érkezik Dunakeszire! (2020. 09. 16.)Rétvári: meg kell védenünk az emberek egészségét és az ország működőképességét! - A váci kórház felkészült a koronavírus-járvány második hullámára is (2020. 09. 16.)Szeptember 15-től leszállítják a maszk nélkül utazókat a MÁV-START és a Volánbusz járatairól (2020. 09. 16.)
| Következő 15 |