2020. szeptember 22. kedd - Móric Dunakeszi | Göd | Fót | Szentendre | Sződliget | Vác | Verőce | Kismaros | Nagymaros | Zebegény | Szob
Címlap | Külföld | Belföld | Kultúra | Sport | Hirdetés | Ingatlan | Bulvár | A nap receptje


Lapjaink


Lapjainkat letöltheti itt!


Lapjainkat letöltheti itt!Támogatóink
Magyarország felhőképe

Felhőkép

Menetrendek

» MÁV - ELVIRA
» VOLÁN
» MAHART


E-mail belépők

» Freemail
» Gmail


Linkek

» Femina
» Használtautó
» Benzinár kereső
» Útvonalterv
» Autópálya-matrica
» Központi Tudakozó
» Magyarország.hu
» Állások

2020. 09. 09.
Készíttesse el saját egészségfelmérését a Dunakeszi érkező Richter Egészségvárosban

A Richter Egészségváros idei harmadik állomása Dunakeszi lesz, ahol a Katonadomb ad helyet a szűréseknek, tanácsadásoknak, előadásoknak. Dióssi Csaba, Dunakeszi polgármestere bizakodva tekint a rendezvényre, és a vele készült interjúban azt is elárulta, ő maga is aktívan részt vesz majd a programokon. A programot szeptember 19-én rendezik, s minél többen lesznek ott, a gyógyszergyártó vállalat annál több pénzt ad a városnak. A Richter Egészségváros honlapján megjelent interjúból idézünk.

Mitől egyedi, miben más a Richter Egészségváros Dunakeszi többi rendezvényéhez képest?

A Richter Egészségváros esetében egy országszerte egyedülálló megmozdulásról van szó, nagyon büszkék vagyunk, hogy idén Dunakeszi is a programsorozat egyik állomása lesz. Örömmel látom, hogy egyre többen, fiatalok és idősebbek egyaránt érdeklődnek a sport, egészségtudatos életmód iránt, és ez egy remek alkalom lesz, hogy a prevenció fontosságára is felhívjuk a lakosok figyelmét.

Hogyan érinti hosszú távon a nemrég véget ért veszélyhelyzet a városi eseményeket? Van olyan gyakorlat, esemény, amely a járvány idején alakult ki, de szeretnék hosszú távon is megőrizni?

Sajnos a járványhelyzet több fő, városi rendezvényünket is érintette az elmúlt időszakban. Alkalmazkodva a kialakult helyzethez, többek között mobil térzenei koncerteket szerveztünk, amelyeket az ablakból, erkélyről élvezhetett a közönség. Fontosnak tartjuk, hogy lakosaink fizikai egészsége mellett a mentális egészségre is kellő figyelmet fordítsunk.

Mennyire aktív Dunakeszi városa az ilyen típusú rendezvények kapcsán?

Városunkban nagy hangsúlyt fektetünk a családokra, a sportra és az egészségtudatos szemléletre egyaránt. Több helyi rendezvényünkön is ezekre az alapokra építkezünk. A Richter Egészségváros egy kiváló alkalom arra, hogy a fent említett három tényezőt összevonjuk és közösen támogassuk fő egészségügyi intézményünket, a Dunakeszi Szakorvosi Rendelőintézetet.

Ön szerint mitől ilyen sikeres a Richter Egészségváros?

Véleményem szerint az összefogástól. Ahogyan az esemény szlogenje is jelzi: „Egészség ezreknek, milliók a kórháznak”. Mi itt egy közösséget alkotunk, a dunakesziek számtalanszor bebizonyították, hogy mire képes az összefogás ereje. A közösségi összefogás erejének köszönhetően mentettük meg a települést az árvíz idején, együtt festettük ki a vasútállomás aluljáróját és kerékpáros felvonulással adtuk át az egyik nagy közlekedési beruházásunkat. Természetesen ezúttal is mindenkit biztatni fogunk, hiszen azzal, hogy részt vesz az egészségügyi szűréseken duplán nyer. Nem csak az egészségét, de az egészségügyet is támogatja azzal, hogy ellátogat az ingyenes szűrésekre, programokra és tanácsadásokra.

Dunakeszin mennyire fontos az egészségtudatosság, prevenció, és az azzal kapcsolatos kezdeményezések, egyesületek, rendezvények?

Dunakeszi a sportok városa. A Városi Sportegyesület Dunakeszi (VSD) 16 szakosztállyal, 23 sportággal és több mint 1600 igazolt sportolóval működik, valamint az iskolai programmal együtt több mint 3000 gyermeket mozgatnak meg nap, mint nap, ami egyedülálló a régióban. A Dunakeszi Sportmodellnek köszönhetően, a gyermekek minden évben más-más sportággal ismerkedhetnek meg az általános iskolai keretek között. A sportélet városunkban a legifjabb generációtól kezdve a szenior korosztályig mindenkit ösztönöz. Városunk egyik legnépszerűbb eseménye a nyári időszakban megrendezendő, szabadtéri programsorozat, a Mozdulj Dunakeszi! idén 5. éve került megrendezésre. A friss levegőn végzett, saját testsúlyos edzéseket főként a 17-40 év közötti korosztály látogatja, azonban az elmúlt években az időseket is szerettük volna megmozgatni, ezért egy szenior táncoktatóval bővült a csapat és a lakosok hetente háromszor mozoghatnak ingyen, az Önkormányzat jóvoltából.

Ön szerint mennyire motiválja az dunakeszieket a részvételre az, hogy ezzel segíthetnek a Dunakeszi Szakorvosi Rendelőintézetnek is?

Ha Dunakesziről van szó, két gondolat jut eszembe a kérdés kapcsán: „Összefogás mindenekfelett” és a „jó ügyért mindent”! Az emberek szeretnek, vagy legalább is szeretnének egészségesen élni. Azt gondolom, hogy az Önkormányzat erre kiváló lehetőségeket teremt a sportesemények kapcsán, azonban a testet minden téren támogatni kell. Néhány évvel ezelőtt a Dunakeszi Szakrendelőt felújítottuk külsőleg, jelenleg pedig az Egészséges Budapest Program keretében belsőleg is teljesen megújul a rendelőintézet. Megvalósul az épület építészeti és gépészeti felújítása, valamint az orvostechnológiai eszközpark fejlesztése is. A Richter Egészségváros programon való részvétel egy remek alkalom arra, hogy az Önkormányzat mellett most a lakosság is támogassa a Szakrendelőt. Izgatottan várjuk városszerte az eseményt. Biztos vagyok benne, hogy Dunakeszi ebben is az élen jár majd!

Kedden Dióssi Csaba polgármester jelenlétében a Richter képviseletében Olasz Sarolta ismertette az Egészségváros részletes programjait, és azt a mindenre kiterjedő előkészítő munkát, amit az önkormányzattal együttműködve végeznek a lakosság biztonsága és a rendezvény sikere érdekében.

Mint elhangzott: az önkormányzat és a Richter számára fontos a lakosság egészségmegőrzése, ennek érdekében kordonon keresztül lehet majd belépni a területre a Katonadombon.

Maszkban várják az embereket, mindenkinek megmérik a testhőmérsékletét és a kezet is fertőtleníteni kell majd.

Ügyelni fognak helyes maszkhasználatra is valamint a szűréseknél is tartani fogják a másfél méteres távolságot. Egyszerre 500 ember tartózkodhat az Egészségvárosban. Az emberek a részvételükkel 300 forintokat gyűjthetnek a város számára.

Mint megtudtuk eddig 183 ezer szűrést végeztek a program keretén belül, Dunakeszi a 78. állomás, idén pedig a harmadik. Eddig egy helyszínen 9 és fél millió forint volt a maximum, amit a résztvevők pontjaikkal elértek.

Dióssi Csaba polgármester bízik abban, hogy a dunakesziek ezúttal is összefognak és részvételükkel szerzett pontok segítségével megdöntik a 9,5 millió forintos országos rekordot, amit az SZTK javára ajánlanak fel.

 

 
| Impresszum | Médiaajánlat | Jogi nyilatkozat | Közlemény |

© 2020 Dunakanyar Régió - Közéleti Újság Online Kiadása

Legfrissebb hírek

Édes a győzelem íze: VSD-Sopron 8-6 (2020. 09. 21.)Elképzelhető, hogy változik a dunakeszi és a váci országgyűlési választókerület körzethatára (2020. 09. 21.)"Ne tartsd fontosnak, hogy fontosnak tartsanak, egyszerűen csak szeress és fontos leszel." Simon András - Ars Sacra Fesztivál 2020 (2020. 09. 20.)Richter Egészségváros Dunakeszin (2020. 09. 20.)Dunakeszi összefogott: több mint 6 millió forintot gyűjtöttek a szakrendelőnek (2020. 09. 20.)Elrajtolt a II. Börzsöny Ring kerékpáros teljesítménytúra mezőnye (2020. 09. 19.)Kovács Zoltán: vissza kell hozni a neves elődök tudását az erdő- és vadgazdálkodásban - Kittenberger emlékerdőt avatott az Ipoly Erdő Zrt. (2020. 09. 18.)Teljes hosszában kiépült és megújult a Budapest és Szentendre közötti kerékpárút (2020. 09. 18.)Megszervezték az első Tanyán élő családok országos találkozóját (2020. 09. 18.)Veresegyházon és Dunaharasztiban is ingyenes szemvizsgálatokkal szűrik a nyak- és fejfájás okait (2020. 09. 18.)Zöld Megoldások immáron 10 éve - Idén is meghirdeti környezettudatos pályázatát a DDC (2020. 09. 18.)Nagy Tímea kétszeres olimpiai bajnok párbajtőrvívó: A siker titka - ahogy Benedek Tibi mondta -, hogy én akarjam jobban! (2020. 09. 17.)Eötvös cirkusz 2020! - Új Szuper produkcióval érkezik Dunakeszire! (2020. 09. 16.)Rétvári: meg kell védenünk az emberek egészségét és az ország működőképességét! - A váci kórház felkészült a koronavírus-járvány második hullámára is (2020. 09. 16.)Szeptember 15-től leszállítják a maszk nélkül utazókat a MÁV-START és a Volánbusz járatairól (2020. 09. 16.)
| Következő 15 |