2020. október 20. kedd - Vendel Dunakeszi | Göd | Fót | Szentendre | Sződliget | Vác | Verőce | Kismaros | Nagymaros | Zebegény | Szob
Címlap | Külföld | Belföld | Kultúra | Sport | Hirdetés | Ingatlan | Bulvár | A nap receptje


Lapjaink


Lapjainkat letöltheti itt!


Lapjainkat letöltheti itt!Támogatóink
Magyarország felhőképe

Felhőkép

Menetrendek

» MÁV - ELVIRA
» VOLÁN
» MAHART


E-mail belépők

» Freemail
» Gmail


Linkek

» Femina
» Használtautó
» Benzinár kereső
» Útvonalterv
» Autópálya-matrica
» Központi Tudakozó
» Magyarország.hu
» Állások

2020. 09. 20.
Richter Egészségváros Dunakeszin

A Richter Egészségváros szeptember 19-én Dunakeszire érkezett. Az „Egészség ezreknek, milliók a kórháznak” mottójú, a Richter Gedeon Nyrt. által több mint tíz éve útjára bocsátott programsorozat fő célja az egészségtudatosság és a betegség megelőzés népszerűsítése.

Professzionális rendezéssel lehetőséget biztosított arra, hogy a helyi lakosság egészségügyi szűréseken, tanácsadásokon vegyen részt. A részvétellel ugyanakkor nem csupán saját egészségükért tehettek lépéseket, hanem a Dunakeszi Szakorvosi Rendelőintézet fejlesztését is támogatták. Ugyanis minden szűrésért, tanácsadásért, meghallgatott előadásokért 300 forint értékben kapott adománypontokkal gyarapíthatták a Richter Gedeon Nyrt. által felajánlott 3 500 000 forintos alapadományt. Online pontgyűjtésre is lehetőség nyílt. Ennek célja a szakorvosi rendelőintézet számára egy műtőasztal beszerzése.   

    Ennyit elöljáróban. A bejárathoz érkezett érdeklődök már a belépéskor felvették a kötelező maszkot, a hőmérőzés és kézfertőtlenítés után elhelyezték a csuklón a hostessek a chipet, ugyanis ennek segítéségével regisztráltathatták a 300 forintokat.    

    

    A megnyitón elsőként Sipos Dávid alpolgármester mondott köszönetet, amiért az egészségváros sorozatban Dunakeszit választották. Wolfort Ágnes, a szakrendelő ügyvezetője elmondta, hogy a rendelőintézet számára óriási lehetőség ez a nap, mivel reményeik szerint a felújítás részeként elindulhat majd az egynapos sebészet, melyhez nélkülözhetetlen a minél jobb minőségben megvásárolható műtőasztal. Köszönetet mondott az egészségügyi dolgozóknak, akik részt vesznek a munkában.  Dr. Kozma Róbert, a Richter Gedeon Nyrt. belföldi értékesítés és marketing igazgatója kiemelte, hogy évente hat-hét helyszínre mennek el, ám a járványhelyzet miatt idén csak augusztusban adódott lehetőség az indulásra, s így jutottak el Dunakeszire.

 

    És persze érkeztek a dunakesziek, akik közül legtöbbeket a szűrések érdekeltek. Néhány óra alatt kiderült, hogy ezek közül a legnépszerűbb volt a koleszterinszint- és vérnyomás mérés, a csontritkulás szűrés és csontsűrűség mérés. A tanácsadások közül a memóriazavar, a nőgyógyászati, az asztma vagy éppen a változókori problémák témakörei iránt volt nagy az érdeklődés. Mindeközben egymást követték az érdekes, információkban rendkívül gazdag előadások, beszélgetések, többek között Rudolf Péter Kossuth-díjas és Jászai Mari-díjas színművésszel, fővédnökkel, Katus Attila aerobik világbajnokkal, és Béres Alexandra fitnesz világbajnokkal. Nagyszerűek voltak a beszélgetések moderátorai, Szily Nóra, Radványi Dorottya és Jaksity Katalin. Remekelt az egész napos program „szóvivője” Abaházi Csaba is, aki a nap végén, mint rock énekes is „megcsillogtatta” művészetét. És eközben egyre csak gyűltek a 300 forintok.

Aztán késő délután elérkezett az összesített eredmény kihirdetése. Dióssi Csaba polgármester beszédében kiemelte, hogy Dunakeszin az egészség nagyon fontos kérdés. Ennek jegyében megújultak a körzeti orvosi rendelők, jelenleg zajlik a kívülről már megújult rendelőintézet belső rekonstrukciója, s várhatóan néhány hónap múlva teljesen korszerű egészségügyi intézmény várja a betegeket. A fejlesztés folyamatában lesz nagyon fontos a műtőasztal megvásárlása. Köszönetet mondott minden résztvevőnek a járványügyi szabályok betartásáért és az egészségügyi dolgozóknak az egész napos munkáért.    

     Wolfort Ágnes azt hangsúlyozta, hogy a kialakítandó egynapos sebészeti ellátáshoz szükséges műtőasztal ára a négy-öt milliótól a tízmillióig terjed.          

    Dr. Kozma Róbert elmondta, hogy eddig 77 városban rendezték meg a programot. Dunakeszi arányait figyelembe véve az eddigiek közül itt volt a legnagyobb, mintegy kétezer az online aktivitás. A nap folyamán mintegy ezer szűrésre került sor. S hogy a pénzről is szó essék, online 692 400 forint gyűlt össze, a helyszínen a lakosság aktivitásának köszönhetően 1 millió 914 600 forintot könyvelhettek el. Végül kihirdette az igazgató, hogy a Dunakeszi Szakorvosi Rendelőintézet számára fantasztikus rekord összeg, hatmillió százhétezer forint állhat rendelkezésre.

    Kérdésünkre Dióssi Csaba örömmel mondta: „Nagyon köszönjük a Richter Gedeon Nyrt.-nek ezt a nagyszerű lehetőséget és büszkék lehetünk a dunakesziek összefogására a kiemelkedő aktivitásért. Wolfort Ágnes pedig azt újságolhatta, hogy ebből a pénzből már tudnak korszerű műtőasztalt vásárolni. Egyúttal köszönetet mondott Dióssi Csabának azért a munkáért, melynek eredményeként ez a rendezvény megvalósulhatott. 

 Katona M. István (Dunakanyar Régió)
A szerző felvételei

| Impresszum | Médiaajánlat | Jogi nyilatkozat | Közlemény |

© 2020 Dunakanyar Régió - Közéleti Újság Online Kiadása

Legfrissebb hírek

Pozitív lett Dióssi Csaba PCR-tesztje (2020. 10. 20.)Kedden adják át az idei Migazzi díjakat (2020. 10. 19.)Váchartyán: a közút és az intézmények felújítása után mini bölcsőde épül - 170 millió forint állami forrásból korszerűsödhettek a település intézményei (2020. 10. 19.)Ingyenes utazás Kajla útlevéllel az őszi szünetben is (2020. 10. 19.)Országos madárodú-kihelyezési program indul (2020. 10. 19.)Nagymaroson dedikálja vasárnap a róla szóló könyv utolsó részét Beer Miklós (2020. 10. 17.)A gödi Juhász Attila által irányított újHÁZ Centrum Magyarország tízedik alkalommal nyerte el a Magyar Brands díjat (2020. 10. 17.)Az országos rangsor előkelő 35. helyén a Dunakeszi Radnóti Miklós Gimnázium (2020. 10. 16.)Lélekmentő szabadtéri zenélés
Kétszázkilenc koncert - állami támogatással (2020. 10. 16.)
Dunakeszi: Koszorúzás lesz, beszéd és ünnepi műsor elmarad október 23-án (2020. 10. 16.)24 gólos vereség: Győri Audi ETO KC - Váci NKSE 43-19 (2020. 10. 15.)A Nemzeti vágtán Fekete Emma, Vácduka lovasa harmadik lett a kishuszár döntőben (2020. 10. 14.)Vác: október 23-án ünnepel a város és ünnepel a Fidesz-KDNP pártszövetség is (2020. 10. 14.)Csatornaépítés és zöldfelület védelme a dunakeszi Tóvárosban (2020. 10. 14.)Mire elég 25 millió forint a Dunakanyar ingatlanpiacán? (2020. 10. 13.)
| Következő 15 |