2020. október 20. kedd - Vendel Dunakeszi | Göd | Fót | Szentendre | Sződliget | Vác | Verőce | Kismaros | Nagymaros | Zebegény | Szob
Címlap | Külföld | Belföld | Kultúra | Sport | Hirdetés | Ingatlan | Bulvár | A nap receptje


Lapjaink


Lapjainkat letöltheti itt!


Lapjainkat letöltheti itt!Támogatóink
Magyarország felhőképe

Felhőkép

Menetrendek

» MÁV - ELVIRA
» VOLÁN
» MAHART


E-mail belépők

» Freemail
» Gmail


Linkek

» Femina
» Használtautó
» Benzinár kereső
» Útvonalterv
» Autópálya-matrica
» Központi Tudakozó
» Magyarország.hu
» Állások

2020. 10. 05.
Fót, a megörökített város

Tuzson Bence: Az egészséges lokálpatriotizmus olyan pozitív energiákat hordoz magában, amelyek hozzájárulhatnak a közösség fejlődéséhez

Jó látni, hogy ennyi pályamű érkezett a pályázatra, és külön öröm számomra, hogy ezeknek az alkotásoknak a többsége Fót városáról, vagy annak nevezetességeiről készült, más esetben pedig Fóton fényképeztek ugyan az alkotók, de nem a város motívumait örökítették meg, hanem például egyfajta életképet vagy hétköznapi jelenetet ábrázolnak a beküldött felvételek, amelyek ezáltal is kötődnek ehhez a közösséghez – mondta el a Fótinfo nagy nyári fotópályázatának díjátadó ünnepségén Tuzson Bence, a Pest megyei 5-ös számú választókerület országgyűlési képviselője. A pályázatot azzal a céllal hirdették meg, hogy bemutassák a település komoly kulturális és természeti örökségét, valamint, hogy egyúttal a fotózást is népszerűsítsék. Az akció olyan jól sikerült, hogy például a közönségszavazást is meg kellett hosszabbítani.

 

„A fény az, ami kiemeli ezt a képet. Nagyon jó a világítás, ahogy a kalász kiemelkedik a háttérből” – értékelte Frey István első díjas alkotását Tuzson Bence, a térség és a város országgyűlési képviselője, amikor átadta az elismerést. Török Jázmin második díjas alkotásáról szólva pedig így fogalmazott: „Ha riportfotó kategóriában hirdették volna meg a versenyt, akkor ez a felvétel nyerne. Nemcsak egy pillanatot örökít meg, hanem egy történetet mesél el.” A díjak odaítéléséről a Maklári-Tót Attila fotóművész elnökletével dolgozó háromtagú zsűri döntött, amelynek munkájában Kiss Róbert Richard, Prima Primissima-díjas újságíró és Bocskay Zsolt fotós-újságíró vett részt. A kiváló hangulatú rendezvényen, amelyen a koronavírus-járvány elleni védekezés jegyében a megjelenteknek kötelezően maszkot kellett viselniük, Pozsár Evelin harmadik díjas fotójáról Tuzson Bence elmondta: „Ez egy nagyon jól beállított, nagyon jól elkapott természetfotó, rengeteg színnel. A színessége teszi rendkívül különlegessé a képet, a két kalász, ahogy keresztezi egymást, és ahogy a Nap átsüt rajta. Nagyon jó a beállítás és az arányok is.”

Különleges öröm számomra, hogy ilyen sok pályamű érkezett a felhívásra, mert ez egyúttal azt is jelenti, hogy az itt élő emberek ragaszkodnak a városukhoz, szeretik Fótot, az egészséges lokálpatriotizmus pedig mindig olyan pozitív energiákat hordoz magában, amelyek hozzájárulhatnak a közösség fejlődéséhez – mondta lapunknak térségünk országgyűlési képviselője, amikor a díjátadó ünnepség után arra kértük, hogy értékelje a látottakat, és foglalja össze a tapasztalatait. Amikor az emberek az utcákat járva nemcsak munkába sietnek, vagy nem rohannak el a kulturális és épített emlékeink mellett a hétköznapok zsongásában, akkor van idejük észrevenni azt is, hogy milyen csodálatos környezetben élnek – tette hozzá a politikus.

A fényképezés, a fotográfia művészete teljesen átalakult, megváltozott az elmúlt egy-két évtizedben, hiszen gondoljunk csak arra, hogy a nyolcvanas évek végén, de még a kilencvenes évek elején is filmtekercseket kellett vásárolnunk, ha fotózni akartunk, aztán pedig olykor heteket is várhattunk a képek kidolgozására – elevenítette fel emlékeit a képviselő, aki hozzá tette még: „Ehhez képest ma már mindenki fényképezőgépet is hord magával, akinek telefonja van. Ha pedig séta közben meglát valami érdekeset, izgalmasat, akkor csak előkapja a készülékét, és máris megörökítheti, amit meglátott. Így tehát a pillanat tört része alatt dönt arról, hogy fényképez vagy sem. Régebben ehhez hosszas előkészületekre volt szükség. A digitális technika térnyerése és széleskörű elterjedése forradalmasította ugyan a fényképezést, de az igazán különleges felvételek elkészítéséhez azonban továbbra is ugyanarra az elmélyültségre és átgondoltságra van szükség, mint amivel a régi korok nagyszerű mesterei dolgoztak. És ezt a hozzáállást, ezt a letisztultságot láttam én a díjazott felvételekben is, és éppen ez győzött meg arról, hogy micsoda különlegesen pozitív energiát hordoznak magukban az ilyen pályázatok, nem is beszélve akkor még arról, hogy milyen jelentős közösségformáló erejük van ezeknek a rendezvényeknek” – nyilatkozta lapunknak térségünk országgyűlési képviselője.Szabó Palócz Attila (Dunakanyar Régió)
Fotó: Ligeti Edina

| Impresszum | Médiaajánlat | Jogi nyilatkozat | Közlemény |

© 2020 Dunakanyar Régió - Közéleti Újság Online Kiadása

Legfrissebb hírek

Pozitív lett Dióssi Csaba PCR-tesztje (2020. 10. 20.)Kedden adják át az idei Migazzi díjakat (2020. 10. 19.)Váchartyán: a közút és az intézmények felújítása után mini bölcsőde épül - 170 millió forint állami forrásból korszerűsödhettek a település intézményei (2020. 10. 19.)Ingyenes utazás Kajla útlevéllel az őszi szünetben is (2020. 10. 19.)Országos madárodú-kihelyezési program indul (2020. 10. 19.)Nagymaroson dedikálja vasárnap a róla szóló könyv utolsó részét Beer Miklós (2020. 10. 17.)A gödi Juhász Attila által irányított újHÁZ Centrum Magyarország tízedik alkalommal nyerte el a Magyar Brands díjat (2020. 10. 17.)Az országos rangsor előkelő 35. helyén a Dunakeszi Radnóti Miklós Gimnázium (2020. 10. 16.)Lélekmentő szabadtéri zenélés
Kétszázkilenc koncert - állami támogatással (2020. 10. 16.)
Dunakeszi: Koszorúzás lesz, beszéd és ünnepi műsor elmarad október 23-án (2020. 10. 16.)24 gólos vereség: Győri Audi ETO KC - Váci NKSE 43-19 (2020. 10. 15.)A Nemzeti vágtán Fekete Emma, Vácduka lovasa harmadik lett a kishuszár döntőben (2020. 10. 14.)Vác: október 23-án ünnepel a város és ünnepel a Fidesz-KDNP pártszövetség is (2020. 10. 14.)Csatornaépítés és zöldfelület védelme a dunakeszi Tóvárosban (2020. 10. 14.)Mire elég 25 millió forint a Dunakanyar ingatlanpiacán? (2020. 10. 13.)
| Következő 15 |