2020. március 29. vasárnap - Auguszta Dunakeszi | Göd | Fót | Szentendre | Sződliget | Vác | Verőce | Kismaros | Nagymaros | Zebegény | Szob
Címlap | Külföld | Belföld | Kultúra | Sport | Hirdetés | Ingatlan | Bulvár | A nap receptje


Lapjaink


Lapjainkat letöltheti itt!


Lapjainkat letöltheti itt!Támogatóink
Magyarország felhőképe

Felhőkép

Menetrendek

» MÁV - ELVIRA
» VOLÁN
» MAHART


E-mail belépők

» Freemail
» Gmail


Linkek

» Femina
» Használtautó
» Benzinár kereső
» Útvonalterv
» Autópálya-matrica
» Központi Tudakozó
» Magyarország.hu

2019. 03. 06.
Egy volt londoni séf főz a Duna-parti szabad strandon

Dunakeszi újabb értékes környezettel gazdagodott a Duna-parti szabad strand megnyitásával és folyamatos fejlesztésével, amely a nyári hónapokban ezreknek nyújt kellemes felüdülést, pihenési és sportolási lehetőséget. A sétánnyal, játszótérrel, tanösvénnyel kiépített gyönyörű természeti környezet napjainkban már a téli évszakban is sokat kedvenc helye, melynek vonzerejét tovább növeli a tavaly megnyílt Wave Box étterem.

A hatalmas fák árnyékában meghúzódó éttermet üzemeltető fiatal csapat tavaly egycsapásra meghódította a vízparton pihenő dunakesziek szívét választékos kínálatával és azzal a különleges élménnyel, hogy a strandolók óriás kivetítőn nézhették az oroszországi labdarúgó világbajnokság mérkőzéseit.

-  Télen-nyáron nyitva vagyunk – tájékoztat Bondár Viktor, a Wave Box étterem főszakácsa, egyik tulajdonosa. - A nyári nyitva tartás mindenki számára természetes, de mi szerettük volna télen is kiszolgálni a közönséget. Az volt a célunk, hogy létrejöjjön egy törzsközönség, akik minden évszakban számíthatnak ránk, mi pedig rájuk. Ez egyfajta kölcsönösség – mondja miközben megkavarja az üstben készülő illatos paprikáscsirkét.

-  Igen ám, de a téli hétköznapok szinte teljesen veszteségesek voltak, ezért valamit ki kellett találnunk, hogy ebben az évszakban is lejöjjenek az emberek a szabad strandra. Egy ismerősöm, aki hasonló egységet működtet a Balatonon, azt tanácsolta, hogy készítsünk bográcsos ételeket, mert az télen is bejön egy jó forralt bor kíséretével! Megfogadtuk, bejött! – mondja mosollyal az arcán, de erről árulkodik a jóízűen ebédelő vendégek látványa is.

-  Már van téliesített, fedett éttermünk is, de ha valaki kint akar étkezni, azt is megteheti. Jelenleg a hétvégi napokon fogadjuk a vendégeket. Pénteken délután kettőkor, szombaton tízkor, vasárnap pedig tizenegykor nyitunk ki, de minden alkalommal este hatkor zárunk. Szombaton már reggel hatkor elkezdjük a főzést – ismerteti a részleteket.

Az étterem kínálata igazán gazdag, melyben éppúgy megtalálható a közkedvelt bográcsgulyás, a paprikáscsirke galuskával, a cigánypecsenye, a brassói, a rántott hús, vagy mint a street-food szendvics, a hamburger, a hot-dog, és specialitásuk, a kürtöskalács is – mutatja az igényes kivitelű étlapot Bondár Viktor, aki sok helyen főzött már a világban, legutóbb nyolc évig Londonban, ahonnan gyermekük születése hozta haza a családot.

A fiatal séffel kint, a csábítóan csalogató paprikáscsirke mellett beszélgetünk, melynek illata az arra sétálókat valósággal vonzza, akik közül két kisgyermek még az üstre is kíváncsi.

 -  Három éve élünk Káposztásmegyeren, a gyerekünk nagyon szereti a Dunát és hétvégéken gyakorlatilag mindig ide járunk. Nagyon örülünk, hogy a megújult szabad strandon van egy új étterem, ami hétvégén is nyitva van. Kedvencünk a sajtos-tejfölös lángos, de a palacsintát és a kürtőskalácsot is imádjuk – hangzottak Bácsi Judit elismerő szavai, aki gyermekével és barátnőjével látogatott el a dunakeszi szabad strandra, ahol azonnal szívükbe zárták a környezetet és az étterem kínálatát.

Egy másik társaság a szomszédos Gödről érkezett, melynek hölgy tagjai voltak a „szóvivők”, akik ugyancsak elismeréssel nyilatkoztak a látványosan kiépülő Duna-partról, a sétányról, az öles fák között létesített játszótérről, no és az étterem gazdag választékáról.

Az elénk tárulkozó idilli kép is arról „mesél”, hogy Bondár Viktor és fiatal társai igényességükkel, fiatalos lendületükkel meghódították a téli Duna-partot, a természetet kedvelő közönséget, akik szívesen fogyasztanak egy ízletes meleg ételt vagy szendvicset a Wave Box étteremben.

-  Ilyenkor, téli hétvégéken sokszor már 11 óra körül megkezdődik a roham, jönnek a játszótérről a kisgyermekes családok, a sétálók, a sportolók, a kirándulók, akiknek egy egyik kedvenc helye lett a dunakeszi Duna-part. Nyári napokon a legtöbben a strandolók közül ülnek be egy ebédre, hűsítő sörre vagy fagyira. Az emberek szeretnek jókat enni, kellemes környezetben pihenni, kikapcsolódni. Mindezt, itt a Duna-parton élvezhetik, akik szórakoztatására szívesen kínálunk fellépési lehetőséget helyi zenészeknek, művészeknek. Én pedig azt garantálom, hogy a Wave Box-ban elfogyasztott ebéd felér egy igazi gasztronómiai élménnyel, mert mi minden ételt házi alapanyagokból készítjük el – mondta Bondár Viktor, az étterem főszakácsa.Vetési Imre (Dunakeszi Polgár)
Fotó: KesziPress

| Impresszum | Médiaajánlat | Jogi nyilatkozat | Közlemény |

© 2020 Dunakanyar Régió - Közéleti Újság Online Kiadása

Legfrissebb hírek

Koronavírus: Amit a szájmaszk viseléséről tudni kell (2020. 03. 28.)343-ra nőtt a beazonosított koronavírus-fertőzöttek száma és elhunyt egy újabb idős beteg (2020. 03. 28.)Koronavírus: kórházban kezelnek egy dunakeszi férfit (2020. 03. 27.)Koronavírus: ózonos fertőtlenítőt kapott Vác (2020. 03. 27.)Koronavírus: szombattól kijárási korlátozás lép életbe (2020. 03. 27.)Dunakeszi: az Önkormányzat minden háziorvosi rendelőt fertőtlenítő hatású lámpával szerel fel (2020. 03. 26.)Koronavírus: szűrőkonténer a váci kórház főbejárata előtt (2020. 03. 26.)Koronavírus: Vácon a foglalások 99 százalékát lemondták (2020. 03. 25.)Koronavírus: Dunakeszin is összefogtak az idősemberek megsegítéséért (2020. 03. 25.)Európa 2020 - Az új remény dala, melynek egyik szerzője a váci Toldi Tamás (2020. 03. 24.)Kammerer Zoltán 42 évesen sem vonul vissza, készül a 2021-es olimpiára (2020. 03. 24.)Koronavírus: a DDC munkatársainak biztonsága az elsődleges (2020. 03. 24.)Koronavírus: részleges kijárási tilalom Sződligeten! (2020. 03. 24.)Kikapták egy nő kezéből telefonját - segítsen őket azonosítani! (2020. 03. 24.)Koronavírus: Vácon még nincs megfertőződött beteg (2020. 03. 23.)
| Következő 15 |