2020. szeptember 19. szombat - Vilhelmina Dunakeszi | Göd | Fót | Szentendre | Sződliget | Vác | Verőce | Kismaros | Nagymaros | Zebegény | Szob
Címlap | Külföld | Belföld | Kultúra | Sport | Hirdetés | Ingatlan | Bulvár | A nap receptje


Lapjaink


Lapjainkat letöltheti itt!


Lapjainkat letöltheti itt!Támogatóink
Magyarország felhőképe

Felhőkép

Menetrendek

» MÁV - ELVIRA
» VOLÁN
» MAHART


E-mail belépők

» Freemail
» Gmail


Linkek

» Femina
» Használtautó
» Benzinár kereső
» Útvonalterv
» Autópálya-matrica
» Központi Tudakozó
» Magyarország.hu
» Állások

2019. 05. 29.
Európai szinten is kiemelkedő a magyar családtámogatási rendszer

Januártól lép életbe a nagyszülői gyed és a négy- vagy többgyermekes anyák személyi jövedelemadó-mentessége. A magyar kormány szerint a demográfiai helyzet javítására nem megoldás a migráció, ezért a kabinet a magyar családok támogatását, segítését, és a gyermekvállalási kedv növelését tűzte ki célul – nyilatkozta lapunknak Tuzson Bence, a Pest megyei 5. számú választókerület országgyűlési képviselője.

– Most, hogy az európai parlamenti választásokon is megerősítést nyert a kormányzat ilyen irányú elhivatottsága, számíthatunk további családtámogatási intézkedésekre?

– Fontos, hogy köszönetet mondjunk mindazoknak, akik úgy döntöttek, hogy Magyarország maradjon magyar ország, és Európa maradjon az európaiaké. Ezért is tűztük ki magunk elé azt a célt, hogy megerősítsük a magyar családokat, és továbbra sem tekintjük lezárt folyamatnak a családtámogatások bővítését. A többi európai országgal összehasonlítva Magyarország családtámogatási rendszere különösen bőkezű, és büszkék lehetünk a meghozott intézkedésekre, hiszen uniós szinten is élen járunk a GDP-arányos családtámogatásokban. Jövő januártól életbe lép a négy- vagy többgyermekes anyák személyi jövedelemadó-mentessége és az Országgyűlés előtt van a nagyszülői gyedről szóló törvényjavaslat is.

– Lát összefüggést az európai parlamenti választások eredményei és az itthon bevezetett intézkedések, például a családvédelmi akcióterv között?

Szavaz a Tuzson-család

– Az európai parlamenti választásokon a magyar emberek egyértelmű választ adtak arra a kérdésre, hogy milyen jövőt képzelnek el Európának, milyen irányt tartanak kívánatosnak és elfogadhatónak az uniós közösség további fejlődésében. Ma az egyik legnagyobb kihívás, amivel a kontinens országainak szembe kell nézniük, a népesedési válság, amit mi nem egy idegen kultúrájú és vallású népesség betelepítésével, hanem a magyar családok felkarolásával és támogatásával akarunk megoldani. Európában ezzel szemben egyes államok odáig jutottak, hogy ma már a népesség növekedésének egyetlen forrása náluk a migráció és a bevándorlás. Mi ezt semmiképp sem tartjuk elfogadhatónak, nem akarjuk feladni több mint ezeréves keresztény kultúránkat, mi a magyar családok segítségével szeretnénk megoldani a demográfiai problémákat.

– Milyen feltételekkel vehetik majd igénybe a többgyermekes édesanyák a jövedelemadó-mentességet?

– Azok az anyák mentesülhetnek a személyi jövedelemadó megfizetése alól, akik már felneveltek vagy most nevelnek négy vagy annál több gyereket, illetve azok is, akik január 1-je után válnak négygyermekes anyává. Ezzel kapcsolatban hangsúlyoznunk kell azt is, hogy aki egyszer jogosulttá válik erre, annak élete végéig jár ez a kedvezmény.

– Milyen lehetőségeket biztosít majd a nagyszülői gyed?

– A családvédelmi akcióterv egyik újabb, már korábban bejelentett lépése ez. A kormány benyújtotta az Országgyűlésnek a nagyszülői gyedről szóló törvényjavaslatot, amely 2020 januárjától lép életbe. Ez teremti meg a feltételeit annak, hogy azokat a még nem nyugdíjas nagyszülőket, akik nagyobb részt akarnak vállalni az unokáik neveléséből és ellátásából, az eddigieknél sokkal nagyobb mértékben támogassuk. Ez azt jelenti, hogy a gyermek két éves koráig, illetve ikrek esetén három éves korig a nagyszülő is jogosulttá válhat a gyermekgondozási díjra, vagyis a gyedre. Így tehát lehetőséget biztosítunk arra, hogy a nagyszülő otthon maradhasson a kicsikkel, a szülők pedig dolgozni mehetnek, helyt állhatnak a munkahelyükön, tovább építhetik karrierjüket.

– Az ilyen intézkedések Ön szerint hozzájárulhatnak a gyermekvállalási kedv növekedéséhez?

– Minden bizonnyal, igen. Azt szeretnénk, hogy Magyarországon jó legyen élni, dolgozni, gyermeket nevelni. A magyar családtámogatási rendszer már eddig is európai szinten egyedülálló kedvezményeket biztosított a fiatal családoknak, hiszen ilyen szintű, ehhez fogható lehetőségeket egyetlen más uniós országban sem kaphatnak.

 Szabó Palócz Attila
Dunakanyar Régió
fotó: Ligeti Edina

| Impresszum | Médiaajánlat | Jogi nyilatkozat | Közlemény |

© 2020 Dunakanyar Régió - Közéleti Újság Online Kiadása

Legfrissebb hírek

Kovács Zoltán: vissza kell hozni a neves elődök tudását az erdő- és vadgazdálkodásban - Kittenberger emlékerdőt avatott az Ipoly Erdő Zrt. (2020. 09. 18.)Teljes hosszában kiépült és megújult a Budapest és Szentendre közötti kerékpárút (2020. 09. 18.)Megszervezték az első Tanyán élő családok országos találkozóját (2020. 09. 18.)Veresegyházon és Dunaharasztiban is ingyenes szemvizsgálatokkal szűrik a nyak- és fejfájás okait (2020. 09. 18.)Zöld Megoldások immáron 10 éve - Idén is meghirdeti környezettudatos pályázatát a DDC (2020. 09. 18.)Nagy Tímea kétszeres olimpiai bajnok párbajtőrvívó: A siker titka - ahogy Benedek Tibi mondta -, hogy én akarjam jobban! (2020. 09. 17.)Eötvös cirkusz 2020! - Új Szuper produkcióval érkezik Dunakeszire! (2020. 09. 16.)Rétvári: meg kell védenünk az emberek egészségét és az ország működőképességét! - A váci kórház felkészült a koronavírus-járvány második hullámára is (2020. 09. 16.)Szeptember 15-től leszállítják a maszk nélkül utazókat a MÁV-START és a Volánbusz járatairól (2020. 09. 16.)Több mint egymilliós villanyszámlát kapott egy dunakeszi nő (2020. 09. 15.)Dunakeszi: műanyag kupakgyűjtéssel támogatják a halmozottan sérült gyerekeket (2020. 09. 15.)A Pest megyei vállalkozások több támogatáshoz juthatnak a következő időszakban (2020. 09. 15.)Nagy tervekkel hódít a VSD röplabda szakosztálya (2020. 09. 14.)Verőfényes időben, százak varázsolták szebbé, tisztábbá Dunakeszit (2020. 09. 12.)Átadták a váci Vanyek Béla Sportcentrumot (2020. 09. 12.)
| Következő 15 |