2020. augusztus 13. csütörtök - Ipoly Dunakeszi | Göd | Fót | Szentendre | Sződliget | Vác | Verőce | Kismaros | Nagymaros | Zebegény | Szob
Címlap | Külföld | Belföld | Kultúra | Sport | Hirdetés | Ingatlan | Bulvár | A nap receptje


Lapjaink


Lapjainkat letöltheti itt!


Lapjainkat letöltheti itt!Támogatóink
Magyarország felhőképe

Felhőkép

Menetrendek

» MÁV - ELVIRA
» VOLÁN
» MAHART


E-mail belépők

» Freemail
» Gmail


Linkek

» Femina
» Használtautó
» Benzinár kereső
» Útvonalterv
» Autópálya-matrica
» Központi Tudakozó
» Magyarország.hu
» Állások

2019. 08. 12.
Közel tíz utca felújításán dolgoznak Dunakeszin

Az ötvenezres Dunakeszi nemcsak lélekszámában az ország legnagyobb nem megyei jogú városa, ám lakóterülete is jelentős, amit az átmenő országos utak mellett önkormányzati utcák sokasága hálóz be. A város a 2010-től 2014-ig tartó önkormányzati ciklusban Dunakeszi legtöbb földútját szilárdburkolattal látta el, ebben, az őszig tartó ötéves képviselő-testületi időszakban pedig a régi utak felújítására koncentrál az önkormányzat, aminek ékes bizonyítéka, hogy ezekben a hetekben is közel tíz utcában dolgoznak a szakemberek.

- Az önkormányzat által kezelt legforgalmasabb közlekedési út a Széchenyi utca, melyen a város északi peremén a kelet-nyugati irányú forgalom halad, levezetve a kertvárosból és a Tóvárosból érkező jelentős gépjármű forgalmat. A Széchenyi utca új kopóréteget és aszfaltot kapott, az egy hétig tartó felújítási munka során kicseréltük a hibás szegélyeket. Folyamatban van a padka rendezése is – tájékoztatta lapunkat Somodi István, a Dunakeszi Polgármesteri Hivatal Városüzemeltetési Osztály vezetője, aki elmondta, hogy már csak apróbb munkák vannak hátra. – Az iskolakezdésig építünk egy új zebrát a Tisza utcai kereszteződésben – tette hozzá.

Megkezdődött az Alagi Majori út szélesítése és felújítása

Az osztályvezetőtől megtudtuk, hogy megkezdődött a városból a főváros felé vezető négy út egyikének, az Alagi Majori útnak a kiszélesítése és felújítása.

– Az alagi városrészben élők közül sokan egyfajta „egérútként” használják az utat, amit fél-fél méterrel kiszélesítünk, majd egységes kopóréteget és aszfaltot kap. Az út mindkét oldalára stabilizált útpadkát építünk, megoldjuk a vízelvezetést is. Jó hír az erre közlekedőknek, - a gyermekeiket reggelente a Szent István iskolába vivő szülőknek -, hogy a szeptemberi iskolakezdésre befejeződnek a munkálatokok – mondta Somodi István, aki beszámolt arról is, hogy – bár a Fóti út nem a város kezelésében van – a Repülőtéri út kereszteződésében lévő körforgalmi csomópontot felújítja az önkormányzat.

- A nagy hossztengelyű járművek teljesen tönkretették a belső részeket, amiket újra építettünk, erősített kivitelben. A felújítással megvártuk, hogy az M2-es útról a forgalmat áttereljék a Kossuth útra, aminek következtében a Fóti úti körforgalomnál kevesebb autóst érint a jelzőlámpás, váltakozó irányú közlekedés. Ugyan az építési munka csak kicsit több mint egy hétig tart, de a forgalomterelés miatt két fázisra bontott felújítás a beton kötése miatt kb öt hétig tart - ismertette.

 - Augusztus 5-én megkezdődött a Rákóczi út felújítása a Hunyadi utca és a Kálmán utca közötti szakaszon – folytatta a tájékoztatást az osztályvezető. - Itt sok helyen építünk szegélykövet, illetve felújítjuk a burkolatot, valamint ahol tudunk árkokat is telepítünk.

A Béke téri, a Gyártelepi vasúti aluljáróhoz vezető tér bontási munkálatai után elkezdődött a terület kialakítása, lassan szépülő fázisba kerül – fogalmazott Somodi István, aki ezúttal is megerősítette, hogy folyamatosan tárgyalnak a MÁV illetékeseivel, hogy az állami vállalat a kezelésében lévő aluljárót formálja át esztétikus, kulturált megjelenésűre.

Több utca újul(t) meg a lakótelepen is

A Fő út és a Duna között kiépült négy- és tízemeletes lakótelepi háztöbbök között lévő utcák közül az elmúlt hetekben kicserélték a Tallér utca kopórétegét, új aszfalt burkolatot kapott, és újra festették a közlekedési jelzéseket is.

- A Krajczár utca nagyobbik felét ugyancsak újra aszfaltoztuk, a másik felét a hetekben megcsináljuk. Az elkészült szakaszon egy-két apróbb hibajavítást leszámítva végeztünk. KIcseréltük a hibás szegélyköveket, illetve a lakótelephez vezető útcsatlakozásban a korábbi meredek útcsatlakozást is kijavítottuk. Rendbe tettük a zebra környékén a lejtési viszonyokat az esővíz zavartalan tovább folyása érdekében.

- A Garas utcában hamarosan kezdődik a nem üzemelő víznyelők javítása, illetve az összetöredezett út javítása. Az iskola előtt építettünk járdát, és a parkolókat is felújítottuk. Jövő héten indul az aszfaltozás.

- Új funkcióval felújítjuk a Garas utcai parkot. A már elkészült kültéri fitnesz gépek mellé építünk egy gyerekeknek szánt Kresz parkot, ping-pong és tequball asztalt, egy 250 méteres ontott gumi futópályát, padokat, pihenő teret alakítunk ki, valamint számtalan növényt, cserjét ültetünk – sorolta Somodi István, aki befejezésül még hozzátette: - Számtalan helyen építünk járdát, és egyéb felújítási munkákat végzünk.Vetési Imre (Dunakanyar Régió)
Fotó: KesziPress és Katona M. István

| Impresszum | Médiaajánlat | Jogi nyilatkozat | Közlemény |

© 2020 Dunakanyar Régió - Közéleti Újság Online Kiadása

Legfrissebb hírek

Politikai belharcok az ellenzéki többségű gödi képviselő-testületben - Interjú a momentumos Balogh Csaba polgármesterrel és a Dk-s Lőrincz László alpolgármesterrel (2020. 08. 13.)Kormányzati fejlesztések a megfiatalodó Vácdukán (2020. 08. 13.)Elmarad a Futakeszi és a Dunakeszi Feszt is - Államalapításunkra szentmisén emlékezik a város (2020. 08. 12.)Fiatalok Szabadtéri Színpada (2020. 08. 12.)Élvezze óriás LEDFALON a BL gigászainak küzdelmét (2020. 08. 11.)KSH: júliusban 3,8 százalékkal nőttek a fogyasztó árak (2020. 08. 11.)Új szín a palettán: sakktábor alsósoknak (2020. 08. 11.)Dunakeszi: A lakosság igényeihez igazítva augusztus 31-től ismét megváltozik a helyi buszjáratok menetrendje (2020. 08. 11.)A VVEC megőrizte harmadik helyét a klubok rangsorában (2020. 08. 10.)Új közlekedési napijegyet vezettek be a Dunakanyarban (2020. 08. 10.)Két aranyéremmel, öt ezüsttel és két bronzéremmel zártak Dunakeszi ifjú kajakosai a Budapest-Pest Megye bajnokságon (2020. 08. 10.)(Környezet)tudatosan Vácott - 10 éves a DDC Zöld Megoldás-pályázata (2020. 08. 10.)Már Gyurcsány és Fekete-Győr is egyeztet a gödi baloldali konfliktus miatt (2020. 08. 09.)Bemutatták Dunakeszi legújabb mesekönyvét (2020. 08. 09.)EGR a lelke mindennek! (2020. 08. 08.)
| Következő 15 |