2020. november 25. szerda - Katalin Dunakeszi | Göd | Fót | Szentendre | Sződliget | Vác | Verőce | Kismaros | Nagymaros | Zebegény | Szob
Címlap | Külföld | Belföld | Kultúra | Sport | Hirdetés | Ingatlan | Bulvár | A nap receptje


Lapjaink


Lapjainkat letöltheti itt!


Lapjainkat letöltheti itt!Támogatóink
Magyarország felhőképe

Felhőkép

Menetrendek

» MÁV - ELVIRA
» VOLÁN
» MAHART


E-mail belépők

» Freemail
» Gmail


Linkek

» Femina
» Használtautó
» Benzinár kereső
» Útvonalterv
» Autópálya-matrica
» Központi Tudakozó
» Magyarország.hu
» Állások

2019. 08. 27.
Tuzson Bence: A fejlődés és a megerősödés hosszú távon a fennmaradásunk, a megmaradásunk záloga

Kiemelt jelentőségűek az infrastrukturális fejlesztéseink, a környezetünk védelmére irányuló beruházásaink és célkitűzéseink, valamint a városi szolgáltatások bővítésére vonatkozó törekvéseink – nyilatkozta lapunknak Tuzson Bence, a Pest megyei 5. számú választókerület országgyűlési képviselője.

A politikus azt mondta: a felmérések azt igazolják, hogy hazánkban az elmúlt időszakban harminckét százalékkal nőtt a gyermekvállalási kedv, tehát a fiatalokban megvan a szándék és az eltökéltség a családalapításra, a kormány pedig a rendelkezésére álló eszközökkel igyekszik ebben támogatni őket. A politikus külön örömmel értékelte azt is, hogy egyre több fiatal választja otthonának régiónkat, és ennek köszönhetően településeink egyre fiatalodnak.

– A Gödön elmondott augusztus 20-i beszédében Ön párhuzamot vont ezeréves államiságunk és a település városi rangjának húszéves jubileuma között. Miben látja a legfontosabb összefüggéseket?

– Egészen konkrétan a fejlődésre és a megerősödésre gondoltam, ami hosszú távon a fennmaradásunk, a megmaradásunk záloga volt minden időben, és ma is az, beszéljünk bár egy évezredes múltú, nagy hagyományú országról, vagy akár csak egy kisebb településről is ezen belül, amely húsz éve nyerte el a városi rangját. Hangsúlyozni szeretném, hogy ez a két évtized is jelentős időszak, ha azt vesszük figyelembe, hogy közben milyen szintű eredményeket sikerült elérnünk. Példaként elég csak arra gondolnunk, hogy Szent István királyunk, és utána sok-sok nagy magyar vezető az évszázadok során arra tette fel az életét, hogy ez az ország megmaradjon, de a megmaradáson túl folyamatosan erősödjön is. Ha pedig azt vizsgálja valaki, hogy mennyire volt sikeres ez a küzdelem, akkor elég egyetlen példát említenünk ahhoz, hogy eloszlassuk a kételyeket: az államalapítástól kezdődően Magyarországon kívül csak egyetlenegy olyan ország van Európában – mégpedig Franciaország –, amelynek az államisága folyamatosan, megszakítás nélkül mindvégig fennmaradt. Mindig volt ebben az időszakban olyan talapaltnyi föld Európában, amelyet Magyarországnak neveztek. S mindig volt olyan föld, ahol mi, magyarok, magyar állampolgárokként élhettük az életünket. A Gödön az elmúlt időszakban elvégzett munka eredményességét jelzi az is, hogy az utóbbi években a fiatal családok is örömmel választják otthonuknak a várost, ami egyértelmű jele annak, hogy elismerik az eredményeinket, hisznek a település jövőjében, további fejlődésében.

– Fel tudna állítani valamiféle rangsort a különböző településeken megvalósuló beruházások között?

– Én mindig is azt tartottam a legfontosabbnak, hogy olyan beruházásokat karoljunk fel, amelyek itt helyben találkoznak a lakosság igényeivel. Tehát mindig azok állnak az élen, akármilyen rangsort is készítsenek, amelyek megfelelnek ennek az elvárásnak. Számos példát ki lehetne emelni, de nagyon fontosak az infrastrukturális fejlesztéseink, a környezetünk védelmére irányuló beruházásaink és célkitűzéseink, valamint a városi szolgáltatások bővítésére vonatkozó beruházásaink és törekvéseink. Mindenféle rangsortól eltekintve én a folyamatban lévő fejlesztések közül emelnék ki néhányat. Fóton például 2021-re új épületbe költözhet a Fóti Népművészeti Szakgimnázium és Gimnázium, a Száz Juhocska Református Óvoda, a Fóti Szabad Waldorf Óvoda, Általános Iskola és az Alapfokú Művészeti Iskola és Gimnázium. Ez a beruházás 223 millió forintos kormányzati támogatással valósulhat meg. Ugyancsak Fóton, 350 millió forintos beruházással kezdődhet a Gondviselés Katolikus Óvoda építése, amelynek öt csoportszobája lesz. Veresegyházon ötszázmillió forintos beruházással tervezzük az állatkert és a medveotthon fejlesztését és bővítését, és ugyanitt várhatóan négymilliárd forintból korszerűsítik a termálfürdőt is. Dunakeszi forgalmának tehermentesítését egy elkerülő út megépítése szolgálja majd. Az M2-es beruházáshoz kapcsolódik a fejlesztés, amelyben új nyomvonalon megépül az M2-es autópálya Dunakeszi északi csomópontját és a 2-es számú főút Göd és Dunakeszi közötti részét összekötő út. A 2-es főút és az M2-es autópálya új összekötő útjának megépítése elsősorban az alsógödiek és a Dunakeszi északi részén élők feljutását könnyíti majd meg az M2-esre. Ennek az elkészültével befejeződik a Dunakeszi „körgyűrű” kiépítése, és lehetőség lesz a városon áthaladó nehézgépjárművek kitiltására is.

– Ezek a beruházások mind élhetőbbé teszik majd a térségünkhöz tartozó településeket?

– Meggyőződésem szerint igen! A régió egésze a nyertese lesz ezeknek a beruházásoknak, attól függetlenül, hogy melyik fejlesztés épp melyik településen valósul meg, de mindehhez kapcsolódnak még természetesen az országos intézkedések is – mint a családvédelmi akcióterv kedvezménycsomagja is –, amelyek Csomádon, Csömörön, Dunakeszin, Erdőkertesen, Fóton, Gödön és Veresegyházon is ugyanúgy előnyös helyzetbe hozzák a kisgyermekes családokat és a családalapításra készülő fiatalokat, mint akár az ország tőlünk legtávolabb eső pontján. A rendelkezésre álló adatok szerint hazánkban harminckét százalékkal nőtt a gyermekvállalási kedv 2012 óta, ez egyértelműen igazolja azt, hogy a fiatalokban megvan a vágy a családalapításra, vagyis arra, hogy több gyermeket neveljenek, a kormány pedig a rendelkezésére álló eszközökkel igyekszik ebben támogatni őket. Célunk, hogy minél több gyermek szülessen és nőjön fel szeretetteljes családi környezetben Magyarországon, s azon belül a térségünkben is. Ez pedig szoros összefüggésben áll azzal a törekvésünkkel, hogy Magyarország a következő időszakban Európa egyik legélhetőbb országává váljon. Nem kell messzire mennünk, a helyi eredményeket máris igazolja, hogy például Göd ma az egyik legfiatalabb település Magyarországon, ebben a tankerületben van legtöbb diák hazánkban. Ez jó jel, hiszen példát tudunk mutatni az egész országnak.Szabó Palócz Attila
Dunakanyar Régió

| Impresszum | Médiaajánlat | Jogi nyilatkozat | Közlemény |

© 2020 Dunakanyar Régió - Közéleti Újság Online Kiadása

Legfrissebb hírek

Kiderült, hogy Debrecenbe tart a váci kézis edző (2020. 11. 25.)November 25. a szovjet kényszermunka táborokba hurcolt magyarok emléknapja (2020. 11. 25.)Három iskola újulhat meg a Magyar Falu Program keretében (2020. 11. 25.)A rosszindulatú megjegyzések sem tántorítanak el közösségi tevékenységemtől - Interjú Szabó Csabával, a Fidelitas váci elnökével (2020. 11. 24.)A forgács illata - Életmű-díjat kapott Vizer József műbútorasztalos mester (2020. 11. 24.)Karácsonyi adománygyűjtés a gyermekekért (2020. 11. 24.)Átfogó árokrendezés Dunakeszin (2020. 11. 24.)Nem lesz időkorlát a dunakeszi parkolókban a járvány idején (2020. 11. 23.)Dunakeszi: Ismét változik a buszmenetrend (2020. 11. 23.)Újabb kerékpárút Dunakeszin - November 29-ig forgalomkorlátozás a Határ úton (2020. 11. 23.)Trükkös csaló (2020. 11. 23.)Dunakeszi: Csendes koszorúzás állami ünnepünkön (2020. 10. 23.)A szabadság napjai (2020. 10. 23.)Vác: Dr. Csáki Tibor és Kucsák Gábor az idei Migazzi-díjas (2020. 10. 21.)FRISS: Varga Katalin marad a színház igazgatója - erről döntöttek a képviselők (2020. 10. 21.)
| Következő 15 |