2020. február 28. péntek - Elemér Dunakeszi | Göd | Fót | Szentendre | Sződliget | Vác | Verőce | Kismaros | Nagymaros | Zebegény | Szob
Címlap | Külföld | Belföld | Kultúra | Sport | Hirdetés | Ingatlan | Bulvár | A nap receptje


Lapjaink


Lapjainkat letöltheti itt!


Lapjainkat letöltheti itt!Támogatóink
Magyarország felhőképe

Felhőkép

Menetrendek

» MÁV - ELVIRA
» VOLÁN
» MAHART


E-mail belépők

» Freemail
» Gmail


Linkek

» Femina
» Használtautó
» Benzinár kereső
» Útvonalterv
» Autópálya-matrica
» Központi Tudakozó
» Magyarország.hu

2019. 08. 31.
K&H női liga - Kellemes nyáreste volt: Váci NKSE-MTK: 31-21 (18-11)

A nyár utolsó hétvégéjén a kánikulai hőségtől és az új bajnokság első hazai mérkőzése iránti várakozás hőfokától „majd felrobbant” a zsúfolásig megtelt váci aréna szombat este. A szurkolók óriási tapssal és hangos ovációval fogadták kedvenc csapatukat, hosszú perceken át ünnepelték a junior Európa-bajnokságot nyert magyar válogatott két kiválóságát, Kácsor Grétát és Kuczora Csengét, akik nagyszerű teljesítményüknek köszönhetően bekerültek az Eb All Star csapatába is.

A találkozó igazi szakmai „csemegéjének” ígérkezett a honi kézilabdázás két ikonjának – még ha ezúttal csak egyikük ült a kispadon -, a Váci NKSE szakmai igazgatójának, a korábbi szövetségi kapitány, Németh András és Golovin Vlagyimir, a magyar fiatalokkal junior világbajnokságot és idén nyáron pedig Európa-bajnokságot nyerő szövetségi kapitány, a vendég MTK vezetőedzőjének „összecsapása”. Az orosz mester együttesében pályára lépett a tehetséges kapus, az egykori váci Suba Sára is, aki a junior vb egyik sztárja volt.

A két csapat legutóbbi bajnoki pontvadászatában, Szilágyi Zoltán vezetőedző lányai voltak az eredményesebbek, akik elhozták a két pontot a fővárosból, míg áprilisban a váci arénában döntetlennel zárult a találkozó. A Váci NKSE az élmezőnyben végzett (5. Hely.), a vendégek az alsó régióban zártak. A bajnoki nyitány elött tartott szurkolói ankéton Németh András és Szilágyi Zoltán is azt hangsúlyozta, hogy az átalakított csapattal is az élmezőnyben, az 5. hely környéken szeretnének végezni.

A találkozó elött köszöntötték a junior Eb győztes csapat szövetségi kapitányát és a két együttesben szereplő aranyérmes játékosokat, valamint a váciak „Barbiját, a brazil válogatott kapusát, Arenhart Barbarát, aki társaival a Pánamerikai Játékok megnyerésével megváltotta a repülőjegyet a tokiói olimpiára.

A kedves, ünnepi percek után a Vác kezdte a játékot, és az első percben megítélt büntetőt Kácsor Gréta végezte el, ám a tavalyi „játszótárs”, Suba Sára magabiztosan hárította. Sőt a gyors indítást góllal zárta az MTK, amit a hazai szurkolók örömére Hámori Konszuéla azonnal ki is egyenlített.

Gyors iramban kezdődött a mérkőzés, felváltva zörögtek a hálók, a 6. percben 4-3-ra vezetett Szilágyi Zoltán együttese, amikor a váciak javára megítélt újabb hetest Kuczora Csenge kegyetlenül bevágta (5-3). Arenhart Barbara kétszer is remekül indította társait, akik azonban a fővárosiak kapuja előtt elpuskázták a lehetőséget vagy Suba Sára hárított. Jól érzékelhetően nyílt sisakkal játszottak a fővárosiak, a mérkőzés elején még tartották a lépést Kácsorékkal, amit az is mutatott, hogy a 9. percben 6-6-os állást mutatott az eredményjelző, ám ekkor még nagyobb sebességi fokozatba kapcsolt a Váci NKSE, amely Kuczora és Kácsor vezérletével magához ragadta a vezetést. A remekül irányító Kuczora Csenge újabb hétméteresével kezdetét vette a „gólgyártás”, a csapat uralta a mérkőzést, húsz percnyi játék után 12-8-ra növelték előnyüket pedig Suba Sára remekül védett. Élvezetes volt a találkozó, látványos, szép gólokat láthatott a publikum, annak ellenéra, hogy mindkét kapus nagyszerűen őrizte a hálót.

Az első félidő záró öt percére 16-9-es váci vezetéssel fordultak a csapatok, a hazai együttes remekül „elkapta a fonalat”, egymás után vezették a góllal kecsegtető támadásokat, ám hogy csak 18-11 lett az első félidő végére a különbség azt a vendégek Suba Sárának köszönhetik, aki nagyszerűen „olvasta” egykori játékostársai elképzeléseit.

A pihenő utáni második félidő vendég góllal indult, sőt egy újabb MTK gólt Arenhart óriási bravúrral akadályozott meg. A magabiztos hazai fölény ellenére sem adta fel Golovin mester csapata, amely az első öt percet 3-2 megnyerte (20-14), de megint jött Kuczora újabb hétméteres találata, majd Arenhart a saját kapuja előteréből bombázta a labdát az MTK üresen tátongó kapujába. ’Majd felrobbant a sportcsarnok, zúgott az aréna, a szurkolók; Barbi, Barbi! – énekelték.

A Vác többször is alkalmazta a vészkapus játékot, Kuczora nagyszerűen irányított, a szélsők remek elfutásai gyakran zárultak góllal, a második félidő harmadik harmadát nyolcgólos előnnyel kezdte a váci hölgykoszorú, melynek teljesítményét vastapssal díjazta a hazai szurkolótábor. Ebben az időszakban játék lehetőséget kaptak az új játékosok is, mellettük a kapuban Arenhartot a fiatal Bukovszky Anna váltotta, aki ismét igazolta tehetségét, miként profizmusát Radosavljevics Sonja és Szondi Zsófia, aki az álomszép ejtésből szerzett góllal tette emlékezetessé játékát.

A jó iramú, látványos mérkőzésen megérdemelten nyert 31-21-re Szilágyi Zoltán vezetőedző csapata, amely az új bajnokság első találkozóját kellemes nyáresté varázsolta a hazai szurkolók nagy boldogságára, akik a találkozó után virágcsokorral és tortával köszöntötték a születésnapjukat ünneplő váci játékosokat.

A váci együttes legeredményeseb játékosa Kuczora Csenge volt 8 találattal, őt követi Kácsor Gréta (6), Diószegi Nikolett (5), Radosavljevics Sonja (5) góllal.

 Vetési Imre (Dunakanyar Régió)

| Impresszum | Médiaajánlat | Jogi nyilatkozat | Közlemény |

© 2020 Dunakanyar Régió - Közéleti Újság Online Kiadása

Legfrissebb hírek

Koronavírus: 10 pontos felhívást tett közzé a kormány (2020. 02. 27.)A MÁV felkészült az esetleges koronavírus fertőzések terjedésének megelőzésére (2020. 02. 27.)Jubilálnak a koncertfúvósok (2020. 02. 26.)Lakossági fórum - szakember kezében a város zöld ügye (2020. 02. 26.)Távozik Kis Domonkos Márk a váci színház éléről (2020. 02. 25.)Fut a Vác Dunakeszin? Hogy is van ez? - kérdeztük Bíró Györgytől (2020. 02. 25.)Felnőtt korba lépett a Váci Tavaszi Fesztivál (2020. 02. 24.)Vigyázz, kész, Futakeszi! (2020. 02. 24.)Változás az Auchan járat dunakeszi menetrendjében (2020. 02. 24.)Dunakeszi: március 2-án kezdődik a bölcsődei beiratkozás (2020. 02. 24.)Sorban állás helyett kérjen online kereset-kimutatást! (2020. 02. 19.)Bölcsőde épül Rádon (2020. 02. 19.)Családi program lesz a Dunakeszi Viadal (2020. 02. 19.)Épül a városi tornacsarnok a Magyarság sporttelepen (2020. 02. 19.)Elhunyt dr. Csécs Ilona főorvos (2020. 02. 17.)
| Következő 15 |