2020. június 3. szerda - Klotild Dunakeszi | Göd | Fót | Szentendre | Sződliget | Vác | Verőce | Kismaros | Nagymaros | Zebegény | Szob
Címlap | Külföld | Belföld | Kultúra | Sport | Hirdetés | Ingatlan | Bulvár | A nap receptje


Lapjaink


Lapjainkat letöltheti itt!


Lapjainkat letöltheti itt!Támogatóink
Magyarország felhőképe

Felhőkép

Menetrendek

» MÁV - ELVIRA
» VOLÁN
» MAHART


E-mail belépők

» Freemail
» Gmail


Linkek

» Femina
» Használtautó
» Benzinár kereső
» Útvonalterv
» Autópálya-matrica
» Központi Tudakozó
» Magyarország.hu
» Állások

2019. 09. 22.
Október 5-én rajtol el először a Börzsöny Ring mezőnye

A nagy sikerű Ipoly Feszt után az október 5-én első alkalommal megrendezésre kerülő Börzsöny Ring kerékpáros teljesítménytúrával szeretnék hazánk figyelmét ismét ráirányítani a gyönyörű természeti környezetre a szervezők, akik a 90 kilométeres versenyről szeptember 19-én tartottak beharangozó sajtótájékoztatót a szobi révtől induló kerékpárútnál.

A sajtótájékoztatón dr. Rétvári Bence, az Emmi parlamenti államtitkára bejelentette, hogy a nagy sikerű, a nyáron első alkalommal rendezett Ipoly Feszthez hasonlóan hagyományteremtő jelleggel indul útjára a Börzsöny Ring, melynek célja – a sportolás mellett -, hogy a gyönyörű természeti környezetre, a Börzsöny értékeire ráirányítsák az ország figyelmét. A rendezvényt széles körű összefogással, a térség önkormányzataival, polgármestereivel, különböző szervezetekkel együttműködve rendezik meg.

Rományik Ferenc, dr. Rétvári Bence, Erdélyi Zsolt, Ferencz Gyöngyi

A térség országgyűlési képviselője szerint a Börzsöny „felfedezésére” kiváló alkalmat kínál a kerékpáros teljesítménytúra. Bár a Börzsönyben található kerékpárutak sokaknak zsákutcát jelentenek, mivel nem adottak a feltételek ahhoz, hogy bárki is körbe tekerhessen a hegységen.

-   Magyarország legritkábban lakot területe a Börzsöny, amely egyben hazánk legtermészet közelibb része is, amin végighalad majd a Börzsöny Ring. Az október 5-én sorra kerülő kerékpáros teljesítmény túrával és a hegyi-felfutó versennyel hagyományt szeretnénk teremteni, annak reményében, hogy az év többi napján is sokak számára lesz vonzó a Börzsöny Ring útvonalán végig tekerni – fogalmazott Rétvári Bence, aki hozzátette: - Az Ipoly Erdő Zrt. számára Magyarország Kormánya 1,2 milliárd forintos támogatást nyújt bicikli utak fejlesztésére, melynek felhasználásával a Börzsöny útjait is kerékpározhatóbbá tehetik – mondta.

Erdélyi Zsolt a Magyar Kerékpáros Szövetség Turisztikai Szakosztályának szakértője elmondta, hogy a túra október 5-én indul el a szobi kompkikötőtől. A résztvevők motoros felvezetéssel Kismaroson haladnak végig a Duna mentén húzódó kerékpárúton, majd Királyrét felé folytatják tovább útjukat. Összesen kilencven kilométernyi távot teljesítenek majd a Szob –Zebegény – Nagymaros – Kismaros – Szokolya – Királyrét – Nógrád – Diósjenő – Závoz tető – Kemence – Vámosmikola – Ipolytölgyes – Ipolydamásd – Szob útvonalon, amely 620 méternyi szintkülönbséget tartalmaz. Tájékozódásukat táblarendszer segíti majd, melyről a túra útvonala és a pihenőhelyek is leolvashatók. A gyerekek számára ugyanaznap délben indítanak egy kisebb, nyolc kilométeres túrát, mely a Szob-Zebegény-Szob útvonalat tartalmazza. A szakértő arról is tájékoztatta a sajtó megjelent munkatársait, hogy ha a teljesítménytúrán műszaki problémák adódnak, akkor a kerékpározókat kísérő szervízkocsi siethet a bajbajutott segítségére.

Ferencz Gyöngyi, Szob polgármestere bejelentette, hogy a Börzsöny Ringgel egy napon a tavaly létrejött Szobi Egészségfejlesztési Iroda szervez sportnapot a járásban található általános iskolák részére. Négy korosztályban, 2006-2013 között született diákok számára rendezik a futóversenyt, a legjobbak díjazásban részesülnek. Ferencz Gyöngyi elmonda, hogy 13 órakor a beteg emberekért egy közös, két kilométeres gyalog túrát szerveznek a város gyönyörű Duna-parti szakaszán, melyre szeretettel hívják és várják a családokat, baráti társaságokat, akiket finom forró teával vendégelik meg. – A kerékpárosokat pedig egy tál meleg étellel várjuk majd - mondta a polgármester asszony, aki lapunk kérdésére hozzátette: - Nagy örömmel támogatják a Börzsöny Ringet, amely a gyönyörű táj felfedezése mellett jó alkalmat kínál arra is, hogy a résztvevők megismerjék Szob értékeit is.

Rományik Ferenc Ipolydamásd polgármestere arról beszélt, hogy 395 millió forint elnyert hazai forrásból építhetik meg a Szob és Ipolydamásd közötti kerékpárutat. A tervek szerint az út a szobi révtől az ipolydamásdi új Ipoly hídig halad, melynek építése reményeik szerint 2020-ban elkezdődik. A hídon keresztül átjuthatunk majd az EuroVelo 6 balparti nyomvonalának szlovákiai szakaszára. Véleménye szerint ez azért is fontos, mert a Helemba-Párkány és az Ipolydamásd és a Letkésnél lévő Ipoly hídig terjedő szakaszra is szeretnének pályázatot benyújtani, ehhez azonban szükséges a Szob-Ipolydamásd közötti szakasz megépítése. Rományik Ferenc hangsúlyozta: terveik megvalósítása után szép környezetben, biztonságos úton haladhatnak a kerékpározók az Ipoly völgyében.

 Vetési Imre (Dunakanyar Régió)
Fotó: KesziPress

| Impresszum | Médiaajánlat | Jogi nyilatkozat | Közlemény |

© 2020 Dunakanyar Régió - Közéleti Újság Online Kiadása

Legfrissebb hírek

Trianoni emlékezés Dunakeszin (2020. 06. 03.)A kerékpározás 7 fő előnyét bemutató kampány indult Budapesten (2020. 06. 02.)Péntekenként a város közparkjaiban élvezhetik a Dunakeszi Szimfonikus Zenekar műsorát (2020. 06. 02.)Sződliget: Tűzgyújtással emlékeznek Trianonra június 4-én (2020. 06. 02.)Matkovich Ilona polgármester reagálása a Váci NKSE közleményére (2020. 06. 02.)Sport- és szabadidő park a tízemeletes "árnyékában" (2020. 06. 02.)Mozdulj Dunakeszi! Élőben, a Katonadombon! (2020. 06. 02.)Dunakeszi: Tájékoztató a receptkiváltás módjáról a veszélyhelyzet lejárta után (2020. 06. 02.)Akik nem tértek haza... Az első világháború régi emlékműve Dunakeszin (2020. 05. 31.)Június 1-től újra közlekedik a 3-as számú helyi buszjárat Dunakeszin (2020. 05. 31.)Állítsuk meg értékeink rombolását! - írja Pető Tibor, a váci Fidesz-KNDP frakció nevében (2020. 05. 30.)Megszépül, és új funkcióval bővül Dunakeszi ikonikus épülete (2020. 05. 30.)Hatvan százalékkal emelték a bérleti díjat, költözik a váci női kézicsapat? - A hírre közleményben reagált az önkormányzat (2020. 05. 29.)Retro élmény - Június 13-án autósmozi lesz Dunakeszin (2020. 05. 28.)Vác: Hátrányosan érinti a közterület karbantartása a családi házas övezeteket (2020. 05. 28.)
| Következő 15 |