2020. augusztus 13. csütörtök - Ipoly Dunakeszi | Göd | Fót | Szentendre | Sződliget | Vác | Verőce | Kismaros | Nagymaros | Zebegény | Szob
Címlap | Külföld | Belföld | Kultúra | Sport | Hirdetés | Ingatlan | Bulvár | A nap receptje


Lapjaink


Lapjainkat letöltheti itt!


Lapjainkat letöltheti itt!Támogatóink
Magyarország felhőképe

Felhőkép

Menetrendek

» MÁV - ELVIRA
» VOLÁN
» MAHART


E-mail belépők

» Freemail
» Gmail


Linkek

» Femina
» Használtautó
» Benzinár kereső
» Útvonalterv
» Autópálya-matrica
» Központi Tudakozó
» Magyarország.hu
» Állások

2019. 11. 12.
Az eredményes gyógyítás érdekében - Jávorszky Tudományos Nap

A Jávorszky Ödön Kórház 2005 őszén szervezte meg először a Jávorszky Tudományos Napot azzal a céllal, hogy az orvosoknak és a szakdolgozóknak lehetőségük legyen előadásokat tartani a munkájuk során szerzett tapasztalataikról, eredményeikről, szakmai sikereikről. A hagyományokhoz híven idén is a Madách Imre Művelődési Központ adott otthont tudományos konferenciának november 8-án.

A programban a legkorszerűbb műtéti eljárások, esetbemutatások, terápiás lehetőségek kerültek bemutatásra, amit a tudományos bizottság állított össze, dr. Marjanek Zsuzsanna osztályvezető főorvos, a tudományos bizottság elnökének vezetésével. Az egész napos konferencián négy szekcióban, összesen 25 előadást hallgathattak meg a résztvevők. Idén először adott át a Jávorszky Ödön Kórház Alapítvány pénzjutalommal járó díjat, a legjobb harmincöt év alatti előadásért. Az elismerést, dr. Nagy Ferenc az alapítvány elnöke, a neurológiai osztály vezető főorvosa adta át az intenzív osztály orvosának, dr. Lévai Tibornak a „Cytosorb kezelés akut pancreatitisben” című előadásáért.

A program délelőtt 9 órakor kezdődött, dr. Rétvári Bence videó üzenetével. Vác országgyűlési képviselője, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára hivatali elfoglaltsága miatt idén nem tudott személyesen jelen lenni a rendezvényen, de mint mindig, most is megköszönte azt a munkát, amit az elmúlt évben végeztek a kórház dolgozói mind emberi, mind tudományos vonatkozásban. Mint mondta, sokféle előrelépés történt az elmúlt évben is az intézményben. A kórház energiaellátását napelem-parkból tudják biztosítani, az intenzív osztály eszközeit, gépeit sikerült a legmodernebb berendezésekre lecserélni, a kardiológiai osztályra egy új szívultrahang készüléket beszerezni, valamint számos informatikai eszköz is érkezett a kórházba, ami a jobb szervezettséget és a hatékonyabb betegellátást szolgálja. Az osztályokon és belépési pontokon látogatói kézfertőtlenítő készülékeket szereltek fel, amelyek a kórházi fertőzések megelőzésében játszanak fontos szerepet. Az államtitkár beszélt a szűrőbuszok és az Egészségfejlesztési Irodák egészségmegőrző, illetve betegségmegelőző szerepéről. Mostanra mindkettő folyamatos szereplője a térség rendezvényeinek. Kitért a kórház tőszomszédságában utolsó fázisába érkezett mentőállomás felújítására, valamint az ápolói béremelésre is, ami négy év alatt zajlik, és 72 százalékkal emeli meg az ápolói munkakörben dolgozóknak a bérét.

Az Állami Egészségügyi Ellátó Központ főigazgatójának, dr. Gondos Miklósnak köszöntését és üzenetét - halaszthatatlan hivatali teendője miatt -, Kattra Istvántolmácsolta a résztvevőknek. Az egészségügyi intézmény társadalmi, települési szempontú szerepe mellett, a vis maior támogatások felhasználásáról beszélt. Elhangzott, hogy 2018-ban, összesen 82.602.105 forint értékben - többek között - CT csőcserére, likviditási helyzet javítására, hőközpont berendezéseinek cseréjére, javítására került sor. 2019-ben, összesen 183.237.670 forint értékben többek között gőzsterilizáló berendezés beszerzése, személyzeti és ételszállító liftek felújítása, likviditási helyzet javítására fordított a kórház.

Az egyéb projektek keretein belül a szervezetfejlesztés és módszertani fejlesztések kerültek, illetve kerülnek bevezetésre. Elindult az „Egészségfejlesztési Iroda kialakítása a Váci Járásban” című projekt is, amely 89.975.483 forint értékű támogatásból valósul meg.

Az Egészséges Budapest Program keretében pedig eddig 580,5 millió forint összegben történt beruházás.

Matkovich Ilona, Vác Város polgármestere személyes történeteket osztott meg a hallgatósággal a kórházzal való találkozásairól: születésekről, gyógyulásokról, baráti kapcsolatokról.

Elmondta, hogy az együttműködés jegyében hosszasan egyeztettek a térség országgyűlési képviselőjével, Rétvári Bencével. Tárgyaltak a város érdekeit szolgáló pályázati lehetőségekről, de a kórházi parkolás és a szakrendelő helyzete is szóba került. Utóbbi témákban a kórház főigazgatójával is egyeztetéseket terveznek.

A köszöntő beszédek sorát, dr. Urbán Edina főigazgató-főorvos zárta. A köszönetnyilvánítás mellett, egy orvosi példával szemléltette a kórház működésének folyamatát. Hangsúlyozta, hogy egy betegség gyógyításának feltétele a pontos diagnózis felállítása. Ezt követően jöhet a megfelelő terápia, amihez meg kell határozni, hogy mit, mikor, milyen dózisban és milyen kiegészítő kezeléssel szükséges adni a leghatékonyabb és legjobb eredmény elérése érdekében. A kórház elmúlt másfél évében a teljes szervezetdiagnosztika állt középpontban. A biztonságos betegellátás mellett, pontos ütemezés szerint kezdődött meg az olykor fájdalommal járó kezelés, amely a dolgozók érdekeit és a magas szakmai szintű, minőségi betegellátást szolgálja. A főigazgató megköszönte a bizalmat és az együttműködést.

 Az egész napos konferencián négy szekcióban, összesen 25 előadást hallgathattak meg a résztvevők. Idén először adott át a Jávorszky Ödön Kórház Alapítvány pénzjutalommal járó díjat, a legjobb harmincöt év alatti előadásért. Az elismerést, dr. Nagy Ferenc az alapítvány elnöke adta át az intenzív osztály orvosának, dr. Lévai Tibornak a „Cytosorb kezelés akut pancreatitisben” című előadásáért.

 Forrás: Tari Adrienn (Jávorszky Ödön Kórház)
(Fotó: Kökényné B. Ildikó és vaci-naplo.hu)

| Impresszum | Médiaajánlat | Jogi nyilatkozat | Közlemény |

© 2020 Dunakanyar Régió - Közéleti Újság Online Kiadása

Legfrissebb hírek

Politikai belharcok az ellenzéki többségű gödi képviselő-testületben - Interjú a momentumos Balogh Csaba polgármesterrel és a Dk-s Lőrincz László alpolgármesterrel (2020. 08. 13.)Kormányzati fejlesztések a megfiatalodó Vácdukán (2020. 08. 13.)Elmarad a Futakeszi és a Dunakeszi Feszt is - Államalapításunkra szentmisén emlékezik a város (2020. 08. 12.)Fiatalok Szabadtéri Színpada (2020. 08. 12.)Élvezze óriás LEDFALON a BL gigászainak küzdelmét (2020. 08. 11.)KSH: júliusban 3,8 százalékkal nőttek a fogyasztó árak (2020. 08. 11.)Új szín a palettán: sakktábor alsósoknak (2020. 08. 11.)Dunakeszi: A lakosság igényeihez igazítva augusztus 31-től ismét megváltozik a helyi buszjáratok menetrendje (2020. 08. 11.)A VVEC megőrizte harmadik helyét a klubok rangsorában (2020. 08. 10.)Új közlekedési napijegyet vezettek be a Dunakanyarban (2020. 08. 10.)Két aranyéremmel, öt ezüsttel és két bronzéremmel zártak Dunakeszi ifjú kajakosai a Budapest-Pest Megye bajnokságon (2020. 08. 10.)(Környezet)tudatosan Vácott - 10 éves a DDC Zöld Megoldás-pályázata (2020. 08. 10.)Már Gyurcsány és Fekete-Győr is egyeztet a gödi baloldali konfliktus miatt (2020. 08. 09.)Bemutatták Dunakeszi legújabb mesekönyvét (2020. 08. 09.)EGR a lelke mindennek! (2020. 08. 08.)
| Következő 15 |