2020. február 28. péntek - Elemér Dunakeszi | Göd | Fót | Szentendre | Sződliget | Vác | Verőce | Kismaros | Nagymaros | Zebegény | Szob
Címlap | Külföld | Belföld | Kultúra | Sport | Hirdetés | Ingatlan | Bulvár | A nap receptje


Lapjaink


Lapjainkat letöltheti itt!


Lapjainkat letöltheti itt!Támogatóink
Magyarország felhőképe

Felhőkép

Menetrendek

» MÁV - ELVIRA
» VOLÁN
» MAHART


E-mail belépők

» Freemail
» Gmail


Linkek

» Femina
» Használtautó
» Benzinár kereső
» Útvonalterv
» Autópálya-matrica
» Központi Tudakozó
» Magyarország.hu

2020. 01. 19.
Dióssi Csaba polgármester: Dunakeszi tovább folytatja dinamikus fejlődését

Dióssi Csaba 2019 októberében a dunakesziek bizalmának és elismerésének köszönhetően már a harmadik ciklusban dolgozik polgármesterként elszántan a városért. Mint minden évben, idén is bővelkedik a város tervekben, folyamatban lévő és új beruházásokban egyaránt. A Dunakeszi Polgár a 2020-as tervekről, célokról kérdezte Dióssi Csabát.

 

A választás tétje Dunakeszi további fejlődése volt. Szerencsés helyzetben vagyunk, ugyanis a városnak más településekkel ellentétben nem volt szüksége átállási időre, a választás után ott tudtuk folytatni a munkát, ahol abbahagytuk. Aki az előző testületben is dolgozott, és aki most elindult a választáson, azok közül mindenki a képviselő-testületben van, tehát örömmel jelentem, gőzerővel folyik tovább a munka.

 

Dunakeszi történelmének legnagyobb projektjét alapozzuk meg idén, ugyanis kormánydöntés alapján két új középiskola és egy művészetek háza épülhet városunkban. Jelenleg ez a legfontosabb és legnagyobb volumenű beruházásunk. A projekt kivitelezése és véghezvitele sok tapasztalatot és profi csapatot igényel. Egy olyan csapattal dolgozom együtt, akik folyamatosan és elszántan tesznek azért, hogy ez a nagy volumenű terv hamarosan formát öltsön. A projekt rendben halad, a tervezés közbeszerzése már el is kezdődött.

Fiatalos város vagyunk, szeretnénk ezzel az erőforrással jól gazdálkodni. Várhatóan tavasszal el fog indulni a Dunakeszi Diák Akadémia képzése. Elöljáróban annyit mondhatok, hogy azok a fiatalok, akik érdeklődnek a közügyek, a rendezvényszervezés, marketing iránt, érdemes lesz jelentkezniük a képzésre. Fontos, hogy a dunakeszi fiataloknak helyben biztosítsuk a lehetőségeket, sok tehetséges ifjú van városunkban.

Az élhetőséget is szem előtt tartva fő célunk, hogy Dunakeszi egy hosszú távon is fenntartható, környezetbarát város legyen. Nyíri Márton környezetvédelmi ügyekért felelős társadalmi megbízatású alpolgármester felel Dunakeszi még zöldebbé tételéért. Dübörög a Zöld Dunakeszi Program, amelynek keretén belül 2020-ban a következő célkitűzéseinket szeretnénk megvalósítani:

-        ÖKO Udvar létesítése

-        További fásítások – lakossági és intézményi szinten is

-        Folyamatos együttműködés Tóth Eszter főkertésszel, akinek köszönhetően az új fák és növények a lehető legjobb helyre kerülnek, hogy sokáig kiszolgálják városunkat és hosszú távon javítsák a levegő minőségét.

-        Köztisztasági napok további szervezése

-        Új kutyaszemetesek kihelyezése

-        Új kutyafuttató létrehozása

-        Zajlik a „Tiszta udvar rendes ház” program

Dunakeszi tovább folytatja dinamikus fejlődését. Sok munka van előkészületben, régóta várt beruházások valósulnak meg és újak veszik kezdetét:

-        Megnyitja kapuit az új bölcsőde melletti, Alagligeten épülő óvoda

-        Megvalósul a Szakorvosi Rendelőintézet belső felújítása, új pszichiátriai intézmény épül

-        Új helyre, a Zeneiskolába költözik és megújul a városi házasságkötő terem

-        Fejlesztjük a Toldi-Dombliget és Tóváros lakóparkok csapadékvízelvezetését

-        Befejeződnek a Kőrösi park és KRESZ park építési munkálatai

-        Elkészült a Nagyállomás épületének felújítása, amelyben kormányablak létesül

-        Felújítjuk a Lányi Ferenc parkot

-        j kutyafuttató létrehozása

-        Kiépített mosdókat létesítünk a szabadstrandon

-        Tovább fejlesztjük a Magyarság Sporttelepet, tornacsarnok épül

-        Elkészülnek az új bíróság tervei

-        A Fóti úton, a VSD-vel közös projekt keretében kézilabda edzőcsarnok épül

-        Befejeződnek a nyílt vízi kajak-kenu központ építési munkálatai, újra itt kap helyet a városi napközis tábor

-        Új parkolókat építünk a Katonadomb mögötti területen - a Kiserdő utcánál -, a Temető utcánál, a Fő út 37. számnál, Dunakeszi Gyártelepen és a Szakorvosi Rendelőintézet melletti parkoló is jelentősen bővül

-        Elkezdődik a Repülőtéri út végén lévő, péntekenként üzemelő termelői kispiac korszerűsítése, kiépítése és bővítése

-        Vámos Robival (Táblácska) kifestjük a Dunakeszi Alsón lévő MÁV aluljáró falait

-        Gyalogátkelőhelyekkel bővül a Széchenyi és Kossuth utca, valamint a lakótelepen a Spar-hoz vezető út

-        Új játszóteret építünk a Malomárok lakóparkban

-        Két szabadtéri trambulinnal bővül a Katonadombi játszótér

-        Tovább bővül a Krisztus Király Római Katolikus Általános Iskola

-        A MÁV ígérete szerint emeletes vonat szolgálja majd a dunakeszieket

-        Reményeink szerint elindul az új kormányhivatal építése is

Természetesen ezeken kívül minden évben számos olyan projektünk is megvalósul, amire időközben lakossági igény lesz. Megragadunk minden kínálkozó alkalmat, 2020-ban is kiaknázzuk a lehetőségeinket!

 Szabó Eszter (Dunakeszi Polgár)

| Impresszum | Médiaajánlat | Jogi nyilatkozat | Közlemény |

© 2020 Dunakanyar Régió - Közéleti Újság Online Kiadása

Legfrissebb hírek

Koronavírus: 10 pontos felhívást tett közzé a kormány (2020. 02. 27.)A MÁV felkészült az esetleges koronavírus fertőzések terjedésének megelőzésére (2020. 02. 27.)Jubilálnak a koncertfúvósok (2020. 02. 26.)Lakossági fórum - szakember kezében a város zöld ügye (2020. 02. 26.)Távozik Kis Domonkos Márk a váci színház éléről (2020. 02. 25.)Fut a Vác Dunakeszin? Hogy is van ez? - kérdeztük Bíró Györgytől (2020. 02. 25.)Felnőtt korba lépett a Váci Tavaszi Fesztivál (2020. 02. 24.)Vigyázz, kész, Futakeszi! (2020. 02. 24.)Változás az Auchan járat dunakeszi menetrendjében (2020. 02. 24.)Dunakeszi: március 2-án kezdődik a bölcsődei beiratkozás (2020. 02. 24.)Sorban állás helyett kérjen online kereset-kimutatást! (2020. 02. 19.)Bölcsőde épül Rádon (2020. 02. 19.)Családi program lesz a Dunakeszi Viadal (2020. 02. 19.)Épül a városi tornacsarnok a Magyarság sporttelepen (2020. 02. 19.)Elhunyt dr. Csécs Ilona főorvos (2020. 02. 17.)
| Következő 15 |