2020. szeptember 18. péntek - Diána Dunakeszi | Göd | Fót | Szentendre | Sződliget | Vác | Verőce | Kismaros | Nagymaros | Zebegény | Szob
Címlap | Külföld | Belföld | Kultúra | Sport | Hirdetés | Ingatlan | Bulvár | A nap receptje


Lapjaink


Lapjainkat letöltheti itt!


Lapjainkat letöltheti itt!Támogatóink
Magyarország felhőképe

Felhőkép

Menetrendek

» MÁV - ELVIRA
» VOLÁN
» MAHART


E-mail belépők

» Freemail
» Gmail


Linkek

» Femina
» Használtautó
» Benzinár kereső
» Útvonalterv
» Autópálya-matrica
» Központi Tudakozó
» Magyarország.hu
» Állások

2020. 01. 24.
Nyílt nappal indította programsorozatát az 50 éves váci kórház

A Jávorszky Ödön Kórház fennállásának ötvenedik évfordulója alkalmából, egész éves programsorozattal készül az intézmény falain belül és kívül egyaránt. Az emlékév első állomásaként megnyitották a kórház kapuját a pályaválasztás előtt álló, elsősorban az egészségügy iránt érdeklődő diákok előtt. A program célja, hogy az egészségügyről, az ápolói, asszisztensi és orvosi munkakörökről élményszerzés útján tájékozódhassanak a fiatalok.

A kezdeményezés megvalósításához felkért Váci Tankerület azonnal igent mondott és a nyílt napot népszerűsítő plakátok kihelyezésével segített megszólítani a fenntartásuk alá tartozó iskolák tanulóit. A „Lépj be az ismeretlenbe!” szlogen, illetve az interaktív programok felkeltették a fiatalok érdeklődését. Nem véletlenül, ugyanis ezen a napon kipróbálhatták a röntgen képek készítését, megismerkedhettek a műtővel, a műtéti eszközökkel, láthattak szövettani vizsgálatot, elsajátíthatták a helyes kézfertőtlenítés technikáját, kipróbálhatták a Sürgősségi Betegellátó Osztályon a gipszelést, és nem csak megtekinthették a gyermekek világrajövetelének egyik helyszínét a szülőszobát, hanem egy önként vállalkozó kismama segítségével meghallgathatták babájának magzati szívhangját is. A meghirdetett maximális létszám hamar betelt. Az oktatási intézményekből fél száz diák jelentkezett, akiket 8-9 fős csoportokban kísértek a kórház szakdolgozói az állomások között.

Verebélyi Ákos, dr. Urbán Edina, dr. Király Edit

A programot megelőző sajtótájékoztatón, dr. Urbán Edina főigazgató főorvos arról beszélt, hogy a jubileumi éves program keretében minden hónapban szerveznek tudományos üléseket Vác és térsége egészségügyi dolgozói számára. Az első alkalomra január 29-én, szerdán 14 órakor kerül sor az intézmény éttermében, „Fókuszban a Fizioterápia” címmel. Terveznek emléktábla avatást, az osztályok munkájáról, illetve vizsgálatokról szóló kiadványt, kiállítást és november végén egy záró kongresszust. A nyílt nappal kapcsolatosan azt üzente a fiataloknak, hogy a betegellátás a maga szépségeivel és nehézségeivel, egy gyönyörű hivatás. Bízik benne, hogy a rendezvény segít nekik a pályaválasztás döntésében és hamarosan kollégaként köszöntheti a fiatalokat.

A Váci Tankerületi Központ igazgatója, Verebélyi Ákos az egyik legfontosabb szakterületnek nevezte az egészségügyet. Kiemelte, hogy ez a kezdeményezés nagyon fontos a kórház részéről, mivel a fiatalok nagyon sok pályát nem ismernek, többek között az egészségügyet sem. Nagyon fontos, hogy a diákok megláthassák a szakma szépségét. Mint mondta, nagy örömmel tettek eleget a kórház felkérésének, hogy meghirdessék intézményeikben a nyílt napot, amire a létszám nagyon rövid idő alatt betelt. Kiemelte: bízik benne, hogy a jövőben, akár minden évben hasonló programot szerveznek majd közösen a diákoknak.

„Kiemelt fontosságú lett a humánerőforrás utánpótlás biztosítása.” - ezt már dr. Király Edit ápolási igazgató mondta. Hozzátette, ennek érdekében döntött úgy a kórház vezetése, hogy nyílt napot tart nyolcadik osztályos tanulók számára. Ez a korosztály most nemcsak iskolát, hanem ezzel együtt pályát is választhat, ami meghatározhatja jövőjét. Ígéretes lehetőség lehet az egészségügy választása, ami várhatóan versenyképes szakmát, jól fizető munkahelyet biztos előmeneteli lehetőségeket és sikeres jövőt biztosíthat mindazok számára, akik elkötelezettséget éreznek a gyógyítás, ápolás mellett. Az egészségügyi szakgimnázium négy év alatt felkészít az érettségi vizsgára, sőt egyúttal a szakmára is. Az elméleti oktatás az iskolában folyik, de a gyakorlati képzés az iskolai demonstrációs termen túl, kórházi környezetben, betegágy mellett és rendelőkben is zajlik. Az egészségügyi szakképző iskola, a gyakorlati helyként működő Jávorszky Ödön Kórház közvetlen szomszédságában található, aminek köszönhetően egy kölcsönösen hatékony kapcsolat tud kialakulni a diákok és a gyakorlati oktatók között.

A kórház tervei szerint a jövőben is rendszeresen tartanak majd nyílt napokat akár szélesebb körben is, hiszen várják a felnőttképzésbe az idősebb generáció jelentkezését is.Tari Adrienn

| Impresszum | Médiaajánlat | Jogi nyilatkozat | Közlemény |

© 2020 Dunakanyar Régió - Közéleti Újság Online Kiadása

Legfrissebb hírek

Kovács Zoltán: vissza kell hozni a neves elődök tudását az erdő- és vadgazdálkodásban - Kittenberger emlékerdőt avatott az Ipoly Erdő Zrt. (2020. 09. 18.)Teljes hosszában kiépült és megújult a Budapest és Szentendre közötti kerékpárút (2020. 09. 18.)Megszervezték az első Tanyán élő családok országos találkozóját (2020. 09. 18.)Veresegyházon és Dunaharasztiban is ingyenes szemvizsgálatokkal szűrik a nyak- és fejfájás okait (2020. 09. 18.)Zöld Megoldások immáron 10 éve - Idén is meghirdeti környezettudatos pályázatát a DDC (2020. 09. 18.)Nagy Tímea kétszeres olimpiai bajnok párbajtőrvívó: A siker titka - ahogy Benedek Tibi mondta -, hogy én akarjam jobban! (2020. 09. 17.)Eötvös cirkusz 2020! - Új Szuper produkcióval érkezik Dunakeszire! (2020. 09. 16.)Rétvári: meg kell védenünk az emberek egészségét és az ország működőképességét! - A váci kórház felkészült a koronavírus-járvány második hullámára is (2020. 09. 16.)Szeptember 15-től leszállítják a maszk nélkül utazókat a MÁV-START és a Volánbusz járatairól (2020. 09. 16.)Több mint egymilliós villanyszámlát kapott egy dunakeszi nő (2020. 09. 15.)Dunakeszi: műanyag kupakgyűjtéssel támogatják a halmozottan sérült gyerekeket (2020. 09. 15.)A Pest megyei vállalkozások több támogatáshoz juthatnak a következő időszakban (2020. 09. 15.)Nagy tervekkel hódít a VSD röplabda szakosztálya (2020. 09. 14.)Verőfényes időben, százak varázsolták szebbé, tisztábbá Dunakeszit (2020. 09. 12.)Átadták a váci Vanyek Béla Sportcentrumot (2020. 09. 12.)
| Következő 15 |