2020. november 25. szerda - Katalin Dunakeszi | Göd | Fót | Szentendre | Sződliget | Vác | Verőce | Kismaros | Nagymaros | Zebegény | Szob
Címlap | Külföld | Belföld | Kultúra | Sport | Hirdetés | Ingatlan | Bulvár | A nap receptje


Lapjaink


Lapjainkat letöltheti itt!


Lapjainkat letöltheti itt!Támogatóink
Magyarország felhőképe

Felhőkép

Menetrendek

» MÁV - ELVIRA
» VOLÁN
» MAHART


E-mail belépők

» Freemail
» Gmail


Linkek

» Femina
» Használtautó
» Benzinár kereső
» Útvonalterv
» Autópálya-matrica
» Központi Tudakozó
» Magyarország.hu
» Állások

2020. 02. 05.
A világhírű Juventus FC a szakmai partnerük - Fél évtizedes a régió egyik legnagyobb utánpótlás nevelő futball klubja

A Dunakanyar Régió Utánpótlás Futball Club decemberben ünnepelte ötödik születésnapját, amely igen jelentős mérföldkőnek számít a térség egyik legnagyobb utánpótlás nevelő egyesületének életében. A szakmai tudatossággal és hallatlan alázattal felépített klubban napjainkban már száznál is több fiatal játszik a különböző korosztályos bajnokságokban szereplő csapatokban.

Szél József klubelnök és a szakmai stáb tagjai az elért szakmai sikerek mellett leginkább arra a legbüszkébbek, hogy a világsztár klubóriás, az olasz Juventus egyedül a Dunakanyar Régió UFC-vel ápol szakmai kapcsolatot Magyarországon.

 - A jó hangulatú jubileumi ünnepségen is hangsúlyozták, hogy szinte az alapokról építettek fel a ma már országosan is elismert utánpótlás klubot. Mit tekint az elmúlt fél évtized legnagyobb sikerének? – kérdeztük Szél József klubelnöktől.

- A legnagyobb sikernek azt a szakmai folyamatot és tevékenységet tekintjük, amit az elmúlt öt évben sikerült felépítenünk. Itt sem szeretném elhallgatni, hogy szinte a nulláról jutottunk el oda, hogy napjainkban száznál is több gyermek futballozik az egyesületünkben. Büszkeséggel tölt el, hogy sikerült megvalósítani azt a programot, amit egykoron feleségemmel közösen megterveztünk. Az volt a célunk, hogy egy olyan labdarúgó egyesületet hozzunk létre és működtessünk, melyben a labdarúgás mellett a mentálhigiénére is fókuszálva segítsük a gyerekek lelki és szellemi fejlődését is. Óriási eredménynek tartom azt, hogy idáig eljutottunk. Szakmai teljesítményünkre - szerintem - az teszi fel a koronát, hogy a világhírű olasz Juventus labdarugó csapat Magyarországon egyedül a mi utánpótlás nevelő klubunkkal alakított ki együttműködést.

- Ez valóban óriási elismerés és lehetőség is. Mi jellemzi az együttműködésüket, hogyan tudná bemutatni?

- 2017 nyarán rendezte meg egyesületünk a Juventus FC első magyarországi nyári foci táborát, mely annyira jól sikerült, hogy felkértek bennünket arra, hogy hozzunk létre egy „Juventus Academy”-t is. Ez a projekt jelenleg a világ 63 országában van jelen. Természetesen örültünk a felkérésnek, hiszen ez lehetőség arra, hogy szakmailag előrelépjünk és még magasabb szintre tudjuk emelni a szakmai munkánkat. Emellett úgy gondolom, hogy ez Vác számára is megtiszteltetés, hiszen a városban működik egy futball klub, amely Magyarországon egyedüliként a Juventus FC partnere. Eddig már négy tábort szerveztünk, és most készülünk az ötödikre, melyet 2020 nyarán tartunk a fiatal labdarúgók számára.

- Hogyan látja, mi a különbség a magyar és az olasz koncepció között?

- A két koncepció között a különbség abban mutatkozik meg, hogy az olaszok rendkívüli precizitással dolgoznak, nagyon odafigyelnek az egyéni képzésre. Már 10-12 éves kortól kezdődően egyénre lebontva igyekeznek a technikai és a taktikai megoldásokat elsajátíttatni a fiatalokkal. Már ebben a korban külön edzésterv szerint foglalkoznak az egyéni védő és támadó feladatokkal. Tényként kell megállapítanunk, hogy ezen a területen előttünk járnak, van mit tanulnunk tőlük.

- Együttműködésük révén sikerült-e valamit átvenni, profitálni a Juventus módszeréből?

- Mindenképpen. Jó kapcsolatunknak köszönhetően megkaptuk a Juventus FC szakmai anyagát, amit beépítünk a képzésünkbe, igyekszünk kamatoztatni játékosaink technikai és taktikai felkészítése során. Nekünk ez igen nagy segítség, ráadásul a Juventus edzői időszakonként eljönnek hozzánk, akik edzéseket tartanak a gyerekeknek, szakmai előadásokat edzőinknek. Rendkívül hasznosnak tartom a Juventus szakmai stábjával kialakított együttműködést.

- Világos, hogy önök számára miért jó az olasz kapcsolat, de nekik ebből az együttműködésből milyen előnyük származik?

- A Juventus FC jelenleg közel hetven országban működtet hasonló projektet, amely erősíti az egyesület imidzsét, ázsióját. A Juventus FC számára nagyon fontos a márkanév erősítése, amit egy ilyen világhírű klub folyamatosan napirenden tart. Szeretnének jelen lenni mindenhol, és figyelemmel kísérni egy-egy tehetség felbukkanását, akiket azonnal leigazolnak. Arra fókuszálnak, hogy a jövő nagy futballcsillaga – ha lehetséges – náluk szerepeljen, ők igazolják le. Ez a kettős cél határozza meg tevékenységüket.

- A külföldi kitekintés után kérem, hogy mutassa be a Dunakanyar Régió UFC-t.

- Utánpótlás nevelő klubunk megalakulása óta váci székhellyel működik, ám mérkőzéseinket Vácdukán, Vácrátóton, Pencen, Sződligeten játsszuk, az ő létesítményeiket használjuk. A téli időszakban pedig iskolákban és tornatermekben működünk. Egyébként 12-13 éves korig „minőségi top-utánpótlásképzést” nyújtunk, ugyanazt, mint bármelyik nagy akadémia, vagy nagy egyesület. A fiatalok számára – különösen, aki kiemelkedően tehetséges - a szakmai képzésen túl biztosítjuk a fejlődés lehetőséget azzal is, hogy például Újpestre vagy az MTK-hoz igazoljanak. Aki pedig a váci térségben és közegben szeretne szerepelni, az a Pest megyei bajnokságokban futballozhat. A kicsiktől, a 6 éves kortól egészen a 19 éves korosztályig vannak csapataink. Hogyan tudnám klubunkat bemutatni? Talán azzal a gondolattal, amit a honlapunkon is kifejtettem:”Egy családias hangulatú egyesület vagyunk, ahol igyekszünk a gyerekekben a sport iránti motivációt erősíteni. Magas szintű edzésmunkát biztosítunk a játékosoknak, valamint igény szerint segíteni tudjuk őket a tanulmányaikban, korrepetálások, tanulási technikák elsajátítása, fejlesztése révén, valamint nyelvórákon való részvétellel. Ezen felül a nálunk sportoló gyermekeknek lehetőségük van egyéni és csoportos foglalkozásokon részt venni, melyek a lelki és a mentális fejlődésüket szolgálják. Vannak olyan korosztályaink, amelyek művészetterápiás foglalkozásokon vettek részt és vannak csapataink, ahol kommunikációt fejlesztő, konfliktuskezelő, csapatépítő, pályaorientációs és önismereti tréningeket is tartunk.”

- Ez valóban elismerésre méltó. Több korosztály képviselői igyekeznek elsajátítani a világ legnépszerűbb játékának, a labdarúgásnak az alapjait, a „művészetét”. Milyen szakmai stáb segíti a fiatalok kiteljesedését?

- Jómagam az egyesület elnökeként és szakmai vezetőjeként szolgálom klubunkat. Immár negyedszázada dolgozom az utánpótlásban. Rendelkezem a legmagasabb edzői végzettséggel, amit az utánpótlásban meg lehet szerezni. Főállásban Újpesten dolgozom az UTE Labdarúgó Akadémián. Jól képzett edzőink vannak, olyan szakemberekkel dolgozunk együtt, akik értik a fiatalok „nyelvét”, jó pedagógiai érzékkel rendelkeznek, köztük vannak testnevelő tanárok is. A programba fiatal, innovatív, az új gondolatokra nyitott edzőket vontam be, akik egyúttal gyerekbarát szemléletet is képviselnek. Néhányan egykoron a mi játékosaink voltak.

- Az ünnep az értékelés mellett jó alkalom arra is, hogy felvázolják a következő öt év céljait is. Milyen megvalósítandó feladatokat jelöltek ki önmaguk számára?

- A legfontosabb, hogy tovább szeretnénk fejlődni, egy önálló, saját sporttelepet létrehozni valahol. Van egy mondás, ami úgy érzem mindenkire igaz, aki a labdarúgásban dolgozik. Ez pedig így szól: „Aki nem halad előre, az már hátrafelé halad.” Ezt tartom folyamatosan szem előtt, ez a gondolat vezérel a mindennapi munkában, mert csak így tudunk folyamatosan fejlődni és versenyképesek maradni.

- Boldog születésnapot kívánok a klub valamennyi játékosának és edzőjének. Köszönöm a beszélgetést!

 Vetési Imre (Dunakanyar Régió)

| Impresszum | Médiaajánlat | Jogi nyilatkozat | Közlemény |

© 2020 Dunakanyar Régió - Közéleti Újság Online Kiadása

Legfrissebb hírek

Kiderült, hogy Debrecenbe tart a váci kézis edző (2020. 11. 25.)November 25. a szovjet kényszermunka táborokba hurcolt magyarok emléknapja (2020. 11. 25.)Három iskola újulhat meg a Magyar Falu Program keretében (2020. 11. 25.)A rosszindulatú megjegyzések sem tántorítanak el közösségi tevékenységemtől - Interjú Szabó Csabával, a Fidelitas váci elnökével (2020. 11. 24.)A forgács illata - Életmű-díjat kapott Vizer József műbútorasztalos mester (2020. 11. 24.)Karácsonyi adománygyűjtés a gyermekekért (2020. 11. 24.)Átfogó árokrendezés Dunakeszin (2020. 11. 24.)Nem lesz időkorlát a dunakeszi parkolókban a járvány idején (2020. 11. 23.)Dunakeszi: Ismét változik a buszmenetrend (2020. 11. 23.)Újabb kerékpárút Dunakeszin - November 29-ig forgalomkorlátozás a Határ úton (2020. 11. 23.)Trükkös csaló (2020. 11. 23.)Dunakeszi: Csendes koszorúzás állami ünnepünkön (2020. 10. 23.)A szabadság napjai (2020. 10. 23.)Vác: Dr. Csáki Tibor és Kucsák Gábor az idei Migazzi-díjas (2020. 10. 21.)FRISS: Varga Katalin marad a színház igazgatója - erről döntöttek a képviselők (2020. 10. 21.)
| Következő 15 |