2020. március 29. vasárnap - Auguszta Dunakeszi | Göd | Fót | Szentendre | Sződliget | Vác | Verőce | Kismaros | Nagymaros | Zebegény | Szob
Címlap | Külföld | Belföld | Kultúra | Sport | Hirdetés | Ingatlan | Bulvár | A nap receptje


Lapjaink


Lapjainkat letöltheti itt!


Lapjainkat letöltheti itt!Támogatóink
Magyarország felhőképe

Felhőkép

Menetrendek

» MÁV - ELVIRA
» VOLÁN
» MAHART


E-mail belépők

» Freemail
» Gmail


Linkek

» Femina
» Használtautó
» Benzinár kereső
» Útvonalterv
» Autópálya-matrica
» Központi Tudakozó
» Magyarország.hu

2020. 02. 25.
Fut a Vác Dunakeszin? Hogy is van ez? - kérdeztük Bíró Györgytől

-  Már a hetedik futóversenyt szervezik Bíró György és Barátai Dunakeszin, a reptéren. Most március 22-én kerül sor majd az idei eseményre, melyre a váciakat is várják. Dunakeszis közösségi oldalakon már megy, a Fut a Keszi kampány. Ezek is ti vagytok? Hogy keveredtetek Keszire? - kérdeztük Bíró Györgytől.

- Ez a 7. alkalom, hogy felkérték a csapatunkat, hogy szervezze meg, a Fut a Keszi tömegsport futóversenyt. Úgyhogy ez a rendezőimnek a jutalomjáték, ahol nem mi küzdünk azért, hogy hagy szervezzünk versenyt, hanem ők szólnak nekünk, hogy csináljunk egy tömegsport rendezvényt. Jól esik, hogy számítanak ránk.  Szerencsére nem keresztezi a váci programjainkat, így hát ezt a versenyt bevállaltuk és a váci futóknak is tudjuk ajánlani.

Mit kell tudni annak, aki el szeretne menni Dunakeszire egy futóverseny erejéig?

-  Talán a legfontosabb, hogy a versenyzés teljesen ingyenes. Dunakeszi Város Önkormányzata a verseny összes költségét, sőt még a díjakat, ajándékokat is fizeti. Így hát a versenyzőknek csak nevezniük kell és elindulni a versenyen. Ezt meg is tehetik a www.futakeszi.hu weboldalon. Aki előnevez, az kap egy Fut a Keszi emlékérmet, és az előnevezettek közül 150 pólót sorsolunk ki.

A verseny 2020. március 22-én, vasárnap délelőtt lesz megrendezve Dunakeszi repterén, ahol a levegőt nem szennyezi a közlekedés. A helyi buszok ingyen fogják szállítani a reptérre a futókat, hogy részt vehessenek az évadnyitó versenyen, ami egy nagy vidám futófesztivál hangulatát tükrözi.

Milyen távokon indulhatnak a futók?

-  A váci versenyekkel azonosak a távjaink. Lesz 2,5 km-es buli futás, 5 és 10km-es chipes, profi időméréssel ellátott versenyszám is. A10 km-es standard távot Keszin az elmúlt években vezettük be, nagy sikerrel. Itt nagy hagyománya van az ovis futásnak, ahol több mint 300 ovis és a szüleik is rajthoz állnak. A kis, közép és nagycsoportosok lufival a kézben külön-külön fognak versenyezni az idén is.

- Mondják, hogy senki nem lehet próféta a saját hazájában. Így vagytok ezzel ti is a versenyszervezés terén?

-  Dunakeszin jobbak a területi és gazdasági adottságok, és minden támogatást megkapunk a várostól az eredményes verseny szervezéséhez. Kétszer annyian jönnek el a versenyre, mint idehaza. Ezt úgy vesszük, mint a jutalomjátékot, amit azért kapunk, mert évről évre keményen megküzdünk a váci versenyekért. Mi váciak vagyunk, és ezután is megrendezzük, a Fut a Vácot és a Mikulásfutást is. A támogatás mellé, amit ezúton is köszönünk, még szerzünk szponzorokat és a jóval bonyolultabb útvonalakra is kidolgozzuk az eredményes versenyzés lehetőségét. És ha a kánikulában, vagy a hóesésben fele annyi versenyzőt rajthoz tudunk állítani, mint Keszin, arra is büszkék vagyunk, mert ők a mi városunk sportolói és mi hívószavunkra állnak a rajtvonalra.

- Ezek szerint lesznek váci versenyek is? Vagy ezt túl korai még kérdezni?

- Az elmúlt hetekben már hírt adtunk róla, hogy elindult a nevezés a Fut a Vácra, ami, június 7-én vasárnap lesz megrendezve és a Mikulásfutásra december 6-án szintén vasárnap kerül sor. Az idén is a Boronkay iskola környezetében szeretnénk a Fut a Vácot megrendezni a hagyományos 5km-es távon.

- A váci verseny is ingyenes lesz? 

- A 2,5km-es Fut a Vác és az ovis futás az önkormányzat támogatásával az idén is ingyenes lesz az előnevezőknek. A „Vác Future” hosszabb chipes időméréses távokhoz nevezési díjat kell fizetni ahhoz, hogy kifizethessük a verseny rendezésének növekvő költségeit, de azokon a távokon a versenyzők a nemzetközi standardokat fogják kapni (póló, rajt-cél csomag, érem, izo italos frissítés, energia szeletek, stb.) Áraink így is a budapesti versenyek nevezési díjai alatt maradnak. A verseny önköltségének egy harmadát biztosította az elmúlt években az önkormányzat, a többi pénzt a szponzorok és a nevezési díjak biztosítják.

Az új önkormányzatot nyitottabbnak látom, és úgy érzem, ők is fontosnak tartják a város lakóinak sportolását. Ha sajnos, nem is lettek gazdagabbak, mint az elmúlt években, talán lesznek olyan nem monetáris terhek, amiknek átvállalásával az elmúlt évekhez képest segíteni tudnak, és ezzel növelhetjük a verseny színvonalát. Én bizakodó vagyok.

Felröppent a hír, hogy terveztek maratoni távot is. Ez igaz?

- Évek óta indítunk félmaratont, sőt a félmaratoni-váltó távot is, ami lehetőséget ad rá, hogy a távot apránként négyen fussák. Erre most is lesz lehetőség. Igen, a futóversenyek királya a maratoni táv, azzal teljes a repertoár. Sajnos az idén még nem állunk készen egy ilyen versenyszám indítására. Ez a verseny teljes keresztmetszetének (útvonalat, időütemezést) átalakítását igényelné, és a nevezési díj mellett (amit szeretnénk fizethető szinten tartani) egy nagy támogatóra lenne szükség. A hírből annyi igaz, hogy tárgyalásban állunk és a jövőben szeretnénk a versenyt megkoronázni egy maratoni távval, amiről remélem a közeljövőben, sok érdekeset tudok majd mondani a futóknak.

Mit üzensz a váci futóknak így egy hónappal a Keszis verseny előtt?

- Azt, hogy hozzák magukat formába, mert pont 1 hónap van Keszis versenyünkig! Okosan, óvatosan eddzenek, mert egy sérülés tönkreteheti az álmokat, mely a célszalagon való átfutást, az eredményes versenyzést jelenti. Mi meg fantasztikus pólókkal, éremmel és egyéb ajándékokkal várjuk a váci sportolókat is, hogy emlékezetes maradjon a verseny.

 A szerk. (Dunakanyar Régió)
Fotó: KesziPress

| Impresszum | Médiaajánlat | Jogi nyilatkozat | Közlemény |

© 2020 Dunakanyar Régió - Közéleti Újság Online Kiadása

Legfrissebb hírek

Nyiri István igazgató: a Dunakeszi Radnóti Miklós Gimnáziumban gyorsan sikerült az átállás a digitális oktatásra (2020. 03. 29.)Koronavírus: Amit a szájmaszk viseléséről tudni kell (2020. 03. 28.)343-ra nőtt a beazonosított koronavírus-fertőzöttek száma és elhunyt egy újabb idős beteg (2020. 03. 28.)Koronavírus: kórházban kezelnek egy dunakeszi férfit (2020. 03. 27.)Koronavírus: ózonos fertőtlenítőt kapott Vác (2020. 03. 27.)Koronavírus: szombattól kijárási korlátozás lép életbe (2020. 03. 27.)Dunakeszi: az Önkormányzat minden háziorvosi rendelőt fertőtlenítő hatású lámpával szerel fel (2020. 03. 26.)Koronavírus: szűrőkonténer a váci kórház főbejárata előtt (2020. 03. 26.)Koronavírus: Vácon a foglalások 99 százalékát lemondták (2020. 03. 25.)Koronavírus: Dunakeszin is összefogtak az idősemberek megsegítéséért (2020. 03. 25.)Európa 2020 - Az új remény dala, melynek egyik szerzője a váci Toldi Tamás (2020. 03. 24.)Kammerer Zoltán 42 évesen sem vonul vissza, készül a 2021-es olimpiára (2020. 03. 24.)Koronavírus: a DDC munkatársainak biztonsága az elsődleges (2020. 03. 24.)Koronavírus: részleges kijárási tilalom Sződligeten! (2020. 03. 24.)Kikapták egy nő kezéből telefonját - segítsen őket azonosítani! (2020. 03. 24.)
| Következő 15 |