Dunakanyar régió

Százötven madárodút kapnak váci és környékbeli óvodák a Zöld Dunakanyar Program részeként

Az odúk csütörtöki váci átadásán Nagy István agrárminiszter hangsúlyozta, hogy a természet- és környezetvédelem területén nem lehet elég korán elkezdeni a szemléletformálást. Az óvodások az odúknak köszönhetően megtapasztalhatják, milyen sokat tehetünk természeti környezetünk gazdagságáért. A miniszter tájékoztatása szerint a programban 31 település 52 óvodája vesz részt. Nagy István hangsúlyozta, hogy a 150 odút a projekt …

Belföld

Érkeznek a gépjárműadós határozatok

A gépjárműadóval kapcsolatos adóztatási feladatokat idén már a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) látja el. A NAV megbízása alapján február közepétől kezdi kézbesíteni a Magyar Posta az idei gépjárműadóról szóló határozatokat. Az adó első részletét 2021. április 15-éig, a második részletét szeptember 15-éig kell befizetni.

Vác

A kormány elvesz, de Vácnak fejlődni kell – írja a vac.hu

Nem csupán a világjárvány jobbára kiszámíthatatlan hatásai, hanem a folyamatos kormányzati elvonások, jogkör csökkentések és a megígért, de mind ez idáig eredménytelen kompenzációs egyeztetések is nehezítették – kis híján ellehetetlenítették – városunk idei költségvetésének előterjesztését. Ennek ellenére a törvény által előírt módon (egyensúlyi bevételi és kiadási oldallal) elfogadásra került Vác 2021-es büdzséje.

Dunakeszi

Két nagy méretű esővíz szikkasztó épül a Malomárok lakóparkban – jelentette be a polgármester

A Malomárok lakópark útjainak tulajdonosával folytatott sikeres tárgyalások eredményeként megoldódik a terület két gócpontjában a csapadékvíz-elvezetés. Az utak tulajdonosa vállalta, hogy két, egyenként 30 m3-es esővíz szikkasztót épít, melyeknek a területet az Önkormányzat biztosítja a korábban megvásárolt – nagyfeszültség alatti – részen.

Dunakeszi

Az ifjú zongorista sikere a Cziffra Fesztivál Mesterkurzusán

       „A zene szabadsága” mottóval kezdődött februárban a Cziffra György Emlékév eseménysorozataként a Cziffra Fesztivál, amely előtt hagyományosan, már hatodik alkalommal hirdették meg a Cziffra Fesztivál Mesterkurzusát, amelynek alapítója Balázs János Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas zongoraművész. A Mesterkurzusnak a Kőbányai Kroó György Zeneiskola ad otthont. 

Dunakeszi

Szijjártó: megérkeztek Egyiptomba az első vasúti kocsik Dunakesziről

Megérkeztek Egyiptomba a Dunakeszi Járműjavító Kft. által összeszerelt első vasúti kocsik, ami kiváló példa Magyarország, Oroszország és Egyiptom együttműködésére − jelentette ki Szijjártó Péter Alexandriában. A külgazdasági és külügyminiszter hangsúlyozta: a magyar vasúti járműgyártás az eddigi legnagyobb megrendelését kapta az egyiptomi nemzeti vasúttársaságtól.