Belföld

Kásler Miklós és Rétvári Bence köszöntötte az ápolókat

Az erőforrás-miniszter és helyettese, Rétvári Bence Facebook-üzenetet tett közzé, melyben méltatják az ápolók mindennapi helytállását.

Az egészségügyi szakdolgozók nap mint nap szent szolgálatot teljesítenek – közölte az emberi erőforrások minisztere pénteken a magyar ápolók napján a Facebookon.

Kossuth Lajos húgáról feljegyezték, hogy az 1848-49-es szabadságharc idején a tábori kórházak főápolónőjeként anyai gyengédséggel ápolta a sebesült katonákat és gondozta a rászorulókat – tette hozzá. „Szakdolgozóink pedig ennek az odaadó, emberfeletti munkának a képviselői napjainkban is, amivel biztosítják a betegek számára az emberhez méltó életet” – hívta fel a figyelmet.

Kásler Miklós miniszter

Kásler Miklós közölte: folytatódnak az ágazati béremelések, így jövőre már egy ápoló átlagosan két és félszeresét fogja keresni a 2016 előtti fizetésének.

Ennek a gondoskodásnak az elsődleges célja az, hogy az egészségügyi szakdolgozók és családjuk számára olyan anyagi, szellemi és erkölcsi hátteret biztosítsanak, amely lehetővé teszi, hogy munkájukat tudásuk és hitük szerint a legmegfelelőbb módon, valamint a legkorszerűbb eszközökkel végezhessék – írta a miniszter a közösségi oldalán.

Rétvári Bence a váci Jávorszky Kórházban köszöntötte az ápolókat

„Az ápolók napja alkalmából a váci kórház igazgatójának és ápolási igazgatójának köszöntem meg munkájukat, hogy már több hullám alatt is védik egészségünket. Az ápolók fizetése tavaly 34%-kal, jövőre 30%-kal emelkedik. Köszönjük helytállásukat!” – írja Rétvári Bence, az Emmi miniszterhelyettese, a váci térség országgyűlési képviselője.

Még szintén érdekelheti...