Dunakeszi

Újra kinyitottak az óvodák Dunakeszin is

Hétfőtől újra fogadják a kicsiket az óvodákban. A gyerekek és az óvónők mellett a szülők többsége is várta már az újranyitást. Jó ütemben halad az oltási program hazánkban, melynek köszönhetően április 19-én újra megnyíltak az óvodák kapui. Az eddigi ügyeleti ellátást felváltotta a teljes körű működtetés.

Az ország más intézményeihez hasonlóan mi is heteken keresztül ügyeleti rendszerben biztosítottuk az óvodai ellátást – mondta érdeklődésünkre Szabóné Ónodi Valéria. A Dunakeszi Óvodai és Humánszolgáltató Központ és Könyvtár vezetőjétől megtudtuk, hogy általában 90-110 gyermek vette igénybe az ügyeleti ellátást.

  • Az iskolák alsó tagozataihoz hasonlóan mi is hétfőn nyitottuk meg óvodáinkat. Információm szerint nagyon sok szülő kérte, hogy egy-két hétig még maradhasson otthon a gyermeke. Az óvodások esetében ezt a kérést sokkal egyszerűbb teljesíteni, mint az iskolásoknál, ahol fontos, hogy a tanulásban senki ne maradjon le. A város óvodáiba április 19-én, hétfő reggel a gyerekek 46-47 százalékát hozták be a szülők. Miniszteri utasításnak megfelelően nem vonunk össze csoportokat, hogy minél jobban csökkentsük a kontaktok számát – emelte ki a DOHSZK vezetője. Szabóné Ónodi Valéria hozzátette: minden gyermeket szeretettel várnak vissza, és mindent megtesznek annak érdekében, hogy a lehető legbiztonságosabb környezetbe érkezhessenek.

A helyi sajtónak adott nyilatkozatában bejelentette, hogy a városban valamennyi óvónő és pedagógia asszisztens felvette a munkát.

A központi protokoll szerint belépéskor megmérik az érkezők testhőmérsékletét, minden öltözőben kézfertőtlenítőt helyeztek el, aminek használatát a szülőktől is kérik.

  • A szülőktől azt is kérjük, hogy szájmaszkban érkezzenek, és ügyeljenek arra is, hogy az előírt távolságot betartsák. Szerencsére a szülők döntő többsége mindenben együttműködő – összegezte az elmúlt két nap tapasztalatait Szabóné Ónodi Valéria, a DOHSZK vezetője.  
  • (Vetési)
  • Fotó: KesziPress

Még szintén érdekelheti...