Sport

Sportválasztó a Dunakeszi Feszten

A X. Dunakeszi Feszt egyik legnépszerűbb programkínálata a VS Dunakeszi által szervezett sportválasztó volt. Pest megye egyik, ha nem a legnagyobb utánpótlás-nevelő egyesülete 19 szakosztálya 25 sportág bemutatóival várta az érdeklődőket. Túlzás nélkül mondhatjuk, hogy az esti zenei programok mellett a VSD attrakciója volt a legvonzóbb. A látványos sportági bemutatókat óriási érdeklődés övezte, kicsik és nagyok egyaránt próbára tehették ügyességüket, „belekóstolhattak” egy-egy sportág varázslatos világába. Öröm volt látni, hogy a VSD szakosztályaiban milyen nagyszerű edzők irányítják a fiatal sportolók felkészülését, akik teljesítményükkel nagyon sok társuk számára mutatnak követendő szép példát.

Székely István, a VSD újdonsült alelnöke a Dunakeszi Polgárnak adott nagyobb lélegzetű interjúban elmondta: az egyesület számára a legfontosabb, hogy a fiatalok részére magas színvonalon biztosítsák a sportolás feltételeit, a legfelkészültebb szakemberek a legoptimálisabb környezetben készíthessék fel tanítványaikat a versenyekre, a bajnoki mérkőzésekre.

– A VSD számára – sok szempontból – nagyon fontosak a pontszerző olimpiai sportágak, melyek eredményessége alapján mérik le egy nemzet, egy klub sikerességét, melynek széles körű bázisát, alapját a jól felépített, jól menedzselt utánpótlás-nevelés adja. Ezt szolgálja – többek között – a sportválasztó is, hiszen azt szeretnénk, ha minél több fiatal sportolással töltené a szabadidejét.

A tudatos szakmai munkának köszönhetően a VSD atlétái világversenyeken is bizonyítják tehetségüket, de hasonló teljesítménnyel büszkélkedhet az asztalitenisz- és a tollaslabda- szakosztályunk is. Nagyon népszerűek és sikeresek a látványsportágak, melyek egyébként komoly versenyrendszerben működnek. Ide tartozik a röplabda, a kézilabda, a labdarúgás, a jégkorong és a szeptemberben induló kosárlabda-szakosztályunk. Azt azonban szeretném hangsúlyozni, hogy a VSD-ben a látványsportágakat az utánpótláskorú fiatalok eredményes versenyeztetésére koncentrálva működtetjük – mondta Székely István.

A VSD alelnöke örömét fejezte, hogy a sportválasztó iránt óriási érdeklődés mutatkozott a fiatalok és az idősebb korosztályok tagjai részéről, akik reményeik szerint hamarosan az egyesület ajtaján kopogtatnak.

Székely István köszönetet mondott a szakosztályok tagjainak, az edzőknek, a sportvezetőknek és a sportválasztó szervezőinek a magas színvonalú programért.

Vetési Imre

Fotó: Kovács Zsolt és Katona M. István

Még szintén érdekelheti...