Kultúra

44 millió forint kormányzati támogatás a térség kulturális életére

44 millió forinttal támogatta a kormány térségünkben 32 település kulturális életét – jelentette be Rétvári Bence országgyűlési képviselő a közösségi oldalán. A magyar kormány a gazdasági újraindítás részeként, a világjárvány közepette is több támogatást biztosít a kistelepülések kulturális életére – írja a 0627.hu.

A Nemzeti Művelődési Intézeten keresztül hang-, fény- és színpadtechnikára, kulturális rendezvényekre és kirándulásokra, intézmények fenntartására és szakkörökre is lehetett pályázni.


A kormány a közösségi és a kulturális élet újraindításának érdekében döntött úgy, hogy a Magyar Falu Program keretében forrást biztosít minden, a Belügyminisztérium 2021. január 1-jei nyilvántartása szerint 5000 főnél kevesebb állandó lakosú település számára, önkormányzati rendezvények szervezéséhez. Az igényléseket augusztus 30-ig lehetett benyújtani.


A rendezvények megvalósítására 2022. április 30-ig van lehetősége az önkormányzatoknak. A támogatásból a 2021. június 14. óta engedélyezett falunapok rendezési költsége is elszámolható.

Térségünkben támogatást kapott Acsa, Bernecebaráti, Csörög, Csővár, Galgagyörk, Ipolydamásd, Ipolytölgyes, Kemence, Kismaros, Kisnémedi, Kosd, Kóspallag, Letkés, Márianosztra, Nagybörzsöny, Nagymaros, Őrbottyán, Penc, Perőcsény, Püspökhatvan, Püspökszilágy, Szob, Szokolya, Sződ, Sződliget, Tésa, Vácduka, Váchartyán, Vácrátót, Vámosmikola, Verőce és Zebegény.

Még szintén érdekelheti...