Sport

A jéghideg Dunában csobbantak a Dunakanyarban

Mint, ahogy minden évben, idén is voltak olyan bátrak a Dunakanyarban, akik a jéghideg Dunában mártóztak meg január elsején. Az újévköszöntő csobbanást Verőcén és Nagymaroson is megtartották – adta hírül a 0627.hu.

2018-ban szervezték meg első alkalommal hagyományteremtő céllal Nagymaroson az újévi fürdőzést. A településen csak Dunai Rozmárként ismerik Jakus Mihályt, aki időjárástól függetlenül minden nap úszik egyet a folyóban. Az év első napján már évek óta csatlakoznak hozzá mások is és együtt mártóznak meg a hideg vízben. Így volt ez idén is, január elsején délután többen merültek egyet a Dunában.

Verőcén is hasonlóképpen tettek, a strandon várták a merész jelentkezőket délelőtt. Az újévköszöntő csobbanás úgy tűnik, hagyomány lett a Dunakanyarban. Nem csak a fürdőzők gyűlnek össze ilyenkor, hanem azok is, akik kíváncsiak mások bátorságára.

A szervezők azonban mindig felhívják a résztvevők figyelmét, hogy a hideg folyóban mindenki csak saját felelősségre merüljön és a balesetek elkerülése érdekében lehetőleg szervezett keretek között.

Fotó: Hamza Péter

Még szintén érdekelheti...