Kitekintő

Közel egymillió forint értékben segített a Máltai Szeretetszolgálatnak a váci Lukács és Tamás Kft.

Amikor napról-napra többet és többet hallani a szomszéd országban zajló háborúról, és ezzel párhuzamosan már milliók hagyják el a háborús övezeteket, fontosak a jó hírek. Azok, amelyek segítségről, emberiességről szólnak.

Segítség a menekülőknek! A Lukács és Tamás Kft. többszörös családbarát, és önmagát nyilvánosan keresztény értékrend szerint működő cégnek vallja. Jelmondata szerint számukra meghatározó az érték, a rend, és a szeretet. A cég tulajdonosa, Lukácsné Tamás Katalin nemcsak az üzleti szférában, de magánéletében is ezt képviseli. Már több mint másfél évtizede szoros kapcsolatot ápol a Máltai Lovagrenddel, tevékenyen részt vesz annak karitatív munkájában. Évente részese a lourdesi zarándoklatoknak, ahol beteg, fogyatékkal élő embereknek segít abban, hogy átélhessék a találkozást a Szűz Anyával. Ezekből a zarándoklatokból aztán magán és üzleti kapcsolatok egyaránt születtek. Így történt, hogy március elején, egy késő esti időpontban hívás érkezett: az Ukrajnában működő Máltai Szeretetszolgálat ukrán rendszámú gépkocsija elakadt Nyíregyháza határában. Az a gépkocsi, ami napi üzemben teljesített szolgálatot Nyíregyháza és Kárpátalja között, segélyszállítmányokat vitt, információkat hozott.

Az autó ezek után gyors ütemben bekerült a Lukács és Tamás Kft. váci műhelyébe, ahol 719 845 Ft értékben végeztek el rajta javítást, karbantartást, természetesen adományként. A gépjármű néhány napot töltött csak Vácon, utána visszakerült a forgalomba, és tovább teljesíti szolgálatát Nyíregyháza és Beregszász között – tájékoztatta a Dunakanyar Régió szerkesztőségét Lukács Balázs.

Még szintén érdekelheti...