Közlekedés

Újabb parkolók épülnek Dunakeszin

A város egyik legkedveltebb közösségi tere a Duna-parti Katonadomb, ahol minden évben számos kulturális, sport és közösségi programot szervez az önkormányzat. A majális, a gyermeknap, a Mozdulj Dunakeszi, a Dunakeszi Feszt programjai a családok, a helyi lakosság ezreit vonzza, akik önfeledt és zavartalan szórakozása és kikapcsolódása érdekében az önkormányzat igyekszik a legoptimálisabb feltételeket megteremteni.

Az autóval érkezők számára a Liget utca dunai végénél, a Katonadomb utcában és a Kiserdő utcánál az elmúlt években a parkolók sokaságát építette az önkormányzat, ám akkora a programok iránti érdeklődés, hogy ilyen alkalmakkor a több száz parkolóhely is kevésnek bizonyul. Nem ritkán még a Katonadomb és az EuroVelo 6  kerékpárút által határolt füves területen is kénytelenek parkolni a rendezvényre érkezők.

A parkolási gondok enyhítése érdekében az önkormányzat 30 új parkolóhelyet épít a Katonadomb déli oldalán, a Katonadomb utcában. Az új parkoló mellett a gyalogosok biztonságos közlekedése érdekében viacolor burkolatú járda is épül.  A fejlesztés részeként a Katonadomb utca és a kerékpárút között egy út is készül, melyen értesüléseink szerint kizárólag az áruszállító gépjárművek közlekedhetnek majd.

A kivitelezésen dolgozók elmondták, hogy parkoló és a járda építésével a jövő heti gyermeknapi rendezvényig elkészülnek.    

(Vetési)

Fotó: KesziPress

A képhez tartozó alt jellemző üres; park4-1024x768.jpg a fájlnév


Még szintén érdekelheti...