Közlekedés

Lezárták a 12-es főutat, a vonatok Nagymarosig közlekednek a lezúdult sárlavina miatt

A Nagymaros és Szob közötti vasútvonalra sárlavina zúdult le a hegyoldalból, a vonatok nem közlekedhetnek. A Mávinform Facebook oldalán ismertették, hogy milyen menetrendi változásokra kell emiatt számítani.

Menetrendi változások:

• A Budapest–Szob vonalon a vonatok csak Nagymarosig közlekednek és onnan indulnak vissza a Nyugati pályaudvarra.
• A MÁV-START pótlóbuszos közlekedést szervez, melyek Kismaros–Szob között Kóspallag–Márianosztra útirányon át közlekednek. A pótlóbuszok nem érintik Nagymaros-Visegrád, Nagymaros, Dömösi átkelés, Zebegény, Szob alsó állomásokat és megállóhelyeket. A buszok 30-40 perc többlet menetidővel közlekednek.
• Sem vonatközlekedést, sem pótlóbuszos közlekedést nem tud biztosítani a MÁV Dömösi átkelés, Zebegény, Szob alsó között.
• A vonalon közlekedő, Szob, Párkány határállomáson ki- és belép nemzetközi vonatok kerülő útirányon történő közlekedésének szervezése folyamatban van. A Nyugati pályaudvarról Prágába 15:40-kor induló 272-es Metropolitan EC vonat kerülő útvonalon Komárom érintésével

Lezárták a 12-es főutat

A Voláninform közlése szerint a 12-es főutat lezárták. A 355 Zebegény – Szob – Parassapuszta, oh. – Drégelypalánk; 332 Vác – Rétság – Bernecebaráti – Szob vonalon közlekedő járatok kerülőúton, megnövekedett menetidővel közlekednek.

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság délutáni közleményében tudatta: a hegyoldal mintegy egy kilométer hosszan omlott az útra, senki nem sérült meg. A rendőrök a 12-es út Nagymaros és Zebegény közötti szakaszát teljes szélességében lezárták, és a vasúti pályán is szünetel a forgalom. A rendőrök a helyszínen biztosítják a helyreállítási munkálatokat, a forgalmat Kóspallag irányába terelik – írták, hozzátéve, több kilométeres torlódás alakult ki. Azt javasolják, hogy aki tud, válasszon másik útvonalat.

Még szintén érdekelheti...