Kultúra

Dunakeszi Nyár

Vígjáték, komédia, koncert, tánc – a dunakeszi nyári színház repertoárja augusztus első két hetében.

Dunakeszi Nyár

Vígjáték, komédia, koncert, tánc – a dunakeszi nyári színház repertoárja augusztus első két hetében.

Dunakeszi Nyár címmel nyári színház programsorozatot rendez Dunakeszi Város Önkormányzata a közkedvelt rendezvényhelyszínen, a Katonadombon 2022. augusztus 1. és 13. között. Az Emberi Erőforrások Minisztériuma által is támogatott előadásokat a Dunakeszi Teátrum hozza el városunkba. Vígjáték, komédia, koncert, tánc… remek válogatás a nyári estékre, egytől-egyig híres darabok, előadások.

Augusztus 1. 20.30

 Marc Camoletti: Hatan pizsamában

Valahol, egy franciaországi nyaralóban Bernard és neje, Jacqueline vendégeket várnak egy kellemesnek ígérkező hétvégére. Az egyik vendég, Bernard legjobb barátja, Robert, aki Jacqueline titkos szeretője. A másik vendég Brigitte, Bernard titkos szeretője. A ház ura feleségének úgy állítja be a dolgot, mintha Brigitte Robert párja lenne, de mivel Robert még sosem látta a nőt, összetéveszti a szobalánnyal, akit szintén Brigitte-nek hívnak. És ha mindez nem lenne elég, hamarosan beállít egy „pusszancsra” a szobalány férje is, Bertrand…

Sok-sok bonyodalom és – reményeink szerint – kétórányi szórakozás a nézőknek. Ezt kívánja a hat szereplő pizsamában és a rendező – felöltözve…

Esőnap: Augusztus 02.   20:30

Szereposztás:

  • Bernard – Hajdu Steve
  • Jacqueline – Szőlőskei Tímea
  • Robert – Csonka András
  • Brigitte 1. – Fábián Anita
  • Brigitte 2. – Bálizs Anett / Lévay Viktória
  • Bertrand – Barabás Kiss Zoltán

Díszlettervező: Menczel Róbert

Jelmeztervező: Kovács Yvette Alida

Rendező: Gálvölgyi János

Jegyárak:

  • 4900,-
  • 6900,-

Jegyek megvásárolhatók a Dunakeszi Teátrum honlapján.


Augusztus 5. 20.30

 Neil Labute: Fat Pig

Tom, egy nagyvállalat feltörekvő munkatársa, egy véletlen folytán megismerkedik a szabadszájú és őrjítően vicces Helennel, aki meglehetősen molett alkata miatt erőteljesen eltér az aktuális szépségideáltól. Tom mégis gyengéd érzelmeket táplál iránta, ám ahogyan kapcsolatuk elmélyül, a munkahelyi viccek és szekírozások Helen alkatát illetően egyre inkább megmételyezik az életüket és alaposan próbára teszik Tom hitét és lojalitását.

A darab a mai sikerorientált, külsőségekre építő társadalmunk és kapcsolataink szatírája, amely számos fontos kérdést tesz fel. Hol van a saját boldogságunk ahhoz képest, amit másoknak mutatni akarunk? Mennyire tesszük magunkévá, amiket környezetünk mesél rólunk? Megtartható-e önmagunkba vetett hitünk? Milyen hatással van életünkre a fizikai megjelenésünk?

Neil LaBute szatírája a modern kori szépségideál kérdését járja körbe, annak tükrében, mennyire fontosak a külsőségek a siker és elismerés szempontjából és mennyire kényszerül megváltoztatni valaki önmagát az érvényesülés érdekében. Az ünnepelt amerikai szerző és forgatókönyvíró híres szatirikus komédiája először kerül Magyarországon színpadra. Az eredeti bemutató 2004-ben volt az Off-Broadwayn, a darabot Legjobb Vígjáték kategóriában Olivier-díjra jelölték.

A főszereplő, Balázs Andrea, a Karinthy Színház országos népszerűségnek örvendő színésznője újra együtt dolgozik Iványi Árpád rendezővel és Réti Barnabással, így a nagy sikerű Tortúra eredeti stábja ismét valami emlékezeteset alkothat a színházrajongók örömére. Helen szerepe Balázs Andiért kiált, aki jól ismert komikusi vénája mellett most újra megcsillogtathatja szintén jelentős drámai képességeit.

Az előadás a mű eredeti jogtulajdonosának engedélyével, a Theatrum Mundi Színházi és Irodalmi Ügynökség közreműködésével jön létre.

Esőnap: Augusztus 11.   20:30

Rednező: Iványi Árpád

Szereposztás:

  • Helen – Balázs Andrea
  • Tom – Pásztor Tibor / Gömöri András Máté
  • Jeannie – Tóth Szilvia Lilla
  • Carter – Réti Barnabás

Jegyárak:

  • 3900,-
  • 5900,-

Jegyek megvásárolhatók a Dunakeszi Teátrum honlapján.


Augusztus 7. 20.30

 Csányi Sándor: Hogyan értsük félre a nőket

Mi a teendő abban az esetben, ha az ember a szülőszoba ajtajában döbben rá arra, hogy nemcsak a gyerekekkel nem tud bánni, a nőkkel sem? Miért a mi hibánk, ha ők rosszat álmodnak? Miért baj, ha őszintén válaszolunk arra kérdésre, hogy fogytam-e? Érdemes-e a friss jogosítvánnyal vezető feleségünknek tanácsokat osztogatni a forgalomban? Eljön-e a pillanat egy nő életében, amikor azt mondja: Köszönöm, van elég cipőm, nem kell több. Illetve, hogy mindezek ellenére miért dobban meg mégis a szívünk, ha belép a szobába?

Nos, ezekre a kérdésekre nem tud választ adni az előadás. Viszont számos hasonló kérdést vet fel az együttélés nehézségeiről, szépségeiről, örömeiről. (Magunk között szólva: inkább nehézségeiről.)

Csányi Sándor egyszemélyes vígjátéka; nyolc különböző karakter, hetven percben.

Az előadás kedvezményes jegyára a Köszönjük Magyarország Program hozzájárulásának köszönhető.

Esőnap: Augusztus 08.   20:30

Jegyárak:

  • 4900,-
  • 5900,-
  • 6900,-

Jegyek ide kattintva megvásárolhatók.


Augusztus 9.

 Caramel: Lélekdonor koncert

Molnár Ferenc Caramel 2005-ben került a zenei köztudatba. Másfél évtized múltán sikere töretlen, a zenei és közélet kiemelt szereplője. Népszerűsége alapján a hazai előadók, zeneszerzők szűk élmezőnyének tagja. Facebook követői száma 400.000 feletti, szerzeményeit 100 milliónál többször hallgatták meg YouTube-on és egyéb internetes felületeken. 2006-ban, 2009-ben és 2019-ben Fonogram-díjjal tüntették ki, 2018-ben pedig elsőként kapta meg az újonnan alapított Máté Péter-díjat a könnyűzene területén végzett kiemelkedő munkásságáért.

Esőnap: Augusztus 10.   20:30

Jegyárak:

  • 5900,-
  • 7900,-

Jegyek megvásárolhatók a Dunakeszi Teátrum honlapján.


Augusztus 13. 20.30

 Urban Verbunk: Elemek tánca – ősi tánc tűzön-vízen át

Különleges műsorunkban egyszerre van jelen tűz és víz, föld és levegő ugyanazon a színpadon.

Hogyan lehetséges ez?

Egy több mint 2500 liter vízzel feltöltött medencével, lángoló padlóval és szikrázó dobverőkkel, közel 350 acélrugó feszítésében egy 40 négyzetméteres trambulinszőnyegen.

Ne maradj le az élményről!

Tánc a levegőben, tánc tűzön- vízen át!

Erdőtűz, özönvíz, légszennyezés, és ipari bányászat. A Föld kizsákmányolásának utolsó óráiban járunk, a figyelmeztető jelek egyre jobban átszövik a bolygó mindennapjait, mi mégsem foglalkozunk vele eleget.

Pedig az ember e 4 elem uralta világban él, így négyféle temperamentummal és érzelmi tulajdonságokkal felruházva.

Tüzesség és higgadtság, szabadságvágy és konformitás, bátorság és félelem… minden embert különböző módon jellemző jegyek és tettek.

Egyben azonban minden ember  megegyezik, hogy  senki sem  élhet e 4 elem nélkül, csakis általuk és bennük.

Ki így, ki úgy…

Mi tüzes ritmusokkal az ereinkben, magasan szárnyalva a levegőben, vagy épp szemben úszva az árral dacolunk jeges hullámokkal, s bízunk benne, hogy lábunk egyszer újra partot ér…

Remélve, hogy még unokáinknak is ugyanígy lesz rá lehetősége…!

Az előadás kedvezményes jegyára a Köszönjük Magyarország Program hozzájárulásának köszönhető.

Esőnap: Augusztus 14.   20:30

Az előadás ingyenes, DE! előzetes regisztrációhoz kötött!


Fontos információk!

Kedvezőtlen időjárás esetén előadás elmaradásáról a Nyári Színház legkésőbb az előadás napján 15.00 óráig Dunakeszi Teátrum honlapján közleményt ad ki. Amennyiben közlemény kiadására nem kerül sor, úgy a Nyári Színház az előadás megtartására készül, szükség esetén az előadás megkezdését késleltetjük. .

A Nyári Színház fenntartja a jogot, hogy az időjárás függvényében előadást a helyszínen is lemondhatja vagy a már megkezdett előadást megszakíthatja és később – a kedvezőtlen időjárási körülmények elmúltával – folytathatja.

Előadás elmaradása esetén a jegyek a kijelölt esőnapra érvényesek, amelynek időpontja a www.dunakeszitaetrum.hu weblapon lesz közzé téve. Amennyiben az előadás kijelölt esőnappal is rendelkezik, a már megvásárolt jegyek visszaváltása nem áll módunkban.

Amennyiben rossz idő miatt az előadás az I. felvonás után félbeszakad, az előadás megtartottnak tekintendő.

Még szintén érdekelheti...