Kultúra

Nagy siker volt a XI. Dunakeszi Feszt – Ezrek szórakoztak a Hooligans és a Tankcsapda buliján

Dunakeszi legnépszerűbb rendezvénysorozata, a Dunakeszi Feszt szeptember 9-11-én várta a város felnőtt és gyermek közönségét. Koncertek, gyermekjátékok, sportprogramok, egyéb érdekességek kínáltak szórakozást.

    Új helyszínen, a Dunakeszi Repülőtéren már az első nap „bomba” programmal kezdődött a Feszt, ugyanis az ország egyik legnépszerűbb rockzenekara, a Hooligans másfél órás koncertjét várta a zömében fiatalokból álló közönség, ám soraikban az idősebb korosztály, sőt a nagymamák unokáikkal is közvetlenül a kordonnál hallgatták az együttes dalait.

     A koncert kezdete előtt Tuzson Bence, a térség országgyűlési képviselője köszöntötte a közönséget. – Végre ismét együtt lehetünk a Dunakeszi Feszten, új helyszínen, mert a korábbit már kinőttük – mondta a képviselő. – Eddigi történetében bizonyára a mostani Feszt lesz a legnagyobb. Sokan vagyunk, és köszönetet érdemelnek mindazok, akik megszervezték ezt az eseményt. Elsősorban Dióssi Csaba polgármestert illeti köszönet, aki az egész rendezvény házigazdája. Köszönjük, hogy kitaláltad, és folyamatosan gondoztad ezt a rendezvényt. Megérdemel egy nagy tapsot.  

    Ezt követően kezdődött a nagyszabású koncert, és az együttes számait kivétel nélkül velük énekelte a közönség. A hosszúra nyúlt „Feszt-nyitányon” fellépett még T. Danny énekes, rapper, a BSW zenekar, valamint Metzker Viktória DJ, dalszerző, énekes.

    Másnap délelőtt a Bóbita Zenekar nagy sikerű gyermekműsorát láthatták a legfiatalabbak, majd fellépett a Fat Thor and His Combó, Dunakeszin élő zenészek csapata. A Kisszínpadon ugyancsak a városban ismert tánc és zenei együttesek mutatkoztak be. Ez a nap is egy nagykoncerttel fejeződött be, ezúttal a Tankcsapda rockzenekar „dübörgött”két és fél órán keresztül, majd az estét a népszerű DJ Dominique zárta.

    Vasárnap délelőtt mutatták be az augusztus 20-án elmaradt „120 éves ember” című zenés darabot, amely a 80-as és 90-es évek magyar slágereivel idézte fel történelmünk egy szeletét. A darabot Tucker András író, rendező álmodta meg. Az előadásban közreműködött Polyák Lilla, Kerényi Miklós Gábor, Altsach Gergely, Kardffy Aisa, Faragó Alexandra, Gömöri András Máté színművészek, valamint az Et Vie Danse Táncstúdió növendékei, a Dunakeszi Cheerleader Team és a Mustáng Sportegyesület tagjai és a Redit Örömtáncklub táncosai. A fellépőket Lelkes Reni és zenekara kísérte. A másfél órás előadás egy történelmi utazás volt a Filter Produkció szervezésében.

    De nem csupán színpadi produkciók váltogatták egymást. Egyebek mellett két sátorral volt jelen a Zöld Dunakeszi program. Nyiri Márton alpolgármester elmondta, hogy az egyikben a hulladékhasznosítás módozataival ismerkedhettek az érdeklődők, a másikban teaházat rendeztek be, és kézműves foglalkozás keretében festőnövényekkel való festést és sós liszttel való formázást próbálhattak ki a gyermekek. A Kozsán Tehetségműhely sátrában sok játék és kézműves foglalkozás kötötte le a gyermekek érdeklődését.

    Rendkívül népszerű volt a VSD Sportválasztója, ahol az egyesület atlétika-, többféle küzdősport-, amerikai foci-, és egyéb szakosztályok mutatkoztak be, valamennyit ki is próbálhatták gyermekek, felnőttek.

    A városunk kulturális életét reprezentáló sátorban az érdeklődők megtekinthették a DunArt Képzőművészeti Egyesület alkotóinak tárlatát, és találkozhattak a VOKE József Attila Művelődési Központ, valamint a Kölcsey Ferenc Városi Könyvtár képviselőivel.

        A délutánt rövid zápor zavarta meg, ám újra kisütött a nap s elérkeztünk az esti programra, a tombola fődíjainak kisorsolására. Ámde ezt megelőzően  Dióssi Csaba polgármester záróbeszédében arról szólt, hogy a tavalyi Feszt azért volt kiemelkedő, mert a tizedik volt, az idei pedig hagyományteremtő, mert új helyszínre, a repülőtérre települt.

– Tizenegy és fél évvel ezelőtt egy asztalnál ülve azon gondolkodtunk, hogy jó lenne városunkban egy fesztivál – emlékezett a városvezető. – S jelenleg azért költöztünk ide, hogy nagyobb legyen a tér, jobban elférjünk. Először nektek, közönségnek tartozunk köszönettel, mert eljöttök minden alkalommal, tapsoltok, lelkesedtek, s ez ösztönöz minket, rendezőket, szervezőket. Nagy köszönet a Dunakeszi Közüzemi Nonprofit Kft-nek, aki kezdettől, mint főszervező, mellettünk volt. Köszönet illeti a Fesztivál Szerviz Kft.-t, akik kezdettől biztosítják a rendezvényt. Azért, hogy a három nap alatt minden rendben legyen, 250-en dolgoztak. Külön köszönet DJ Dominique-nak, ő kezdettől velünk van és megalapozza a jó hangulatot, és köszönet állandó műsorvezetőnknek, Szilárdnak, hiszen ő is az alapító csapathoz tartozik. És végül köszönöm Tuzson Bencének, akivel egész évben egyéb ügyekben is közösen dolgozunk, és eközben készülünk a Fesztre is.

    Ezt követően került sor a sorsolásra, melynek fődíját, egy Merida kerékpárt a Winkler Sport biztosította, és Tóth Alex 11 éves fiú nyerte, a díjat édesanyja vette át. Ugyancsak gazdára talált a Decathlon jóvoltából egy saját márkás elektromos roller, melynek gazdája Rétvári Anita lett. A további díjak kisorsolására a későbbiekben kerül sor.

    A háromnapos Fesztet a Follow the Flow énekegyüttes koncertje zárta.

Katona M. István

A szerző, Tóta Krisztián és a KesziPress felvételei

Még szintén érdekelheti...