Sport

Dunakeszin az egyik legnépszerűbb sportág a kézilabda

A VSD kézilabda-szakosztálya jelenleg 345 fővel az egyik legnagyobb létszámú szakosztály a városban. Büszkék vagyunk arra, hogy a magyar kézilabdázásban szinte egyedülálló a mi sportszervezetünk, amelyben az utánpótlás-nevelés mellett lehetőséget biztosíthatunk a fiatal tehetségek számára, hogy a magasabb, felnőtt osztályban is megmérettessék magukat, elindítva őket a felnőtt sportkarrier felé – nyilatkozta Pribék István szakosztályvezető.

Szakosztályunk felnőtt női és férfi NB II-es csapatában számos olyan fiatal tehetség kap játéklehetőséget, akik bizonyítják, jó úton halad a szakmai munkánk. A Dunakeszin nevelkedett, jelenleg serdülő, ifjúsági korú saját nevelésű játékosok sokaságát tudjuk felsorolni. Mérkőzéseinket a Fóti úti kézilabdacsarnokban rendezzük, valamint a gyermek és kisiskolás csapataink tornarendszerű hazai mérkőzéseit a Magyarság új sportcsarnokában.

Törekvésünk, hogy a Dunakeszin és környékén élő gyermekek számára biztosítsuk a sportolási lehetőséget, legyen az akár verseny vagy szabadidősport. A tömegsport szinten kézilabdázókkal megismertessük és megszerettessük ezt a sportágat – mondta a szakosztályvezető, aki zárásként hozzátette: célunk a bajnokságokban a tudásunknak megfelelően minél eredményesebben szerepelni.

Somfai Krisztina

Még szintén érdekelheti...