közélet

Tuzson Bence: Ez az időszak nem volt Göd legdicsőségesebb korszaka

Február 10-én, péntek délután Facebook-videóban jelentette be Balogh Csaba, Göd polgármestere, hogy „leteszi a lantot”, lemond a polgármesteri tisztségéről. Döntésének indokaként – többek között – azt mondta: „A DK-s képviselők bebizonyították, hogy országosan legorbánellenesebbnek tartják magukat, valójában itt helyben bármilyen alkuba belementek a Fidesszel.” Mi a véleménye a lemondott polgármester kijelentéséről? – kérdeztük Tuzson Bencét, a város kormánypárti országgyűlési képviselőjét.

– Nem szeretném kommentálni ezt a kijelentést, hiszen az ellenzéki összefogás közelmúltbeli teljesítménye önmagáért beszél. Nagyon szomorú az, ha egy város működésképtelen, de ez a működésképtelenség gyakorlatilag 2019-ben kezdődött el, amikor átvette Balogh Csaba a polgármesteri széket. Az egész összefogás, amit „összetákoltak” mögötte, az darabokra hullott. Sajnos ez meg is látszik a városon:  nem működnek a közszolgáltatások, nagyon sok probléma van Gödön. Reméljük, hogy ezzel a lemondással most pontot tehetünk ennek a rövid korszaknak a végére, ami nem a legdicsőségesebb korszakként vonul be Göd történetébe. Zárjuk le a múltat, és készüljünk fel inkább a jövőre. Én azt remélem, hogy Gödnek olyan polgármestere lesz, aki képes összefogni azt a munkát, amely a település érdekében szükséges ahhoz, hogy a város újra elinduljon a fejlődés útján.

Mennyi politikai kockázat lehet abban, hogy a jövő év első felében aktuális önkormányzati választás előtt jó egy évvel minden bizonnyal időközi választást kell tartani Gödön? Az önök jelöltje is ringbe száll a polgármesteri tisztség elnyeréséért?

– Tegnapi a hír, hogy Göd egykori momentumos polgármestere lemondott. Nem szerencsés, ha valaki a választás előtt másfél évvel leteszi a lantot. Elemezzük a kialakult helyzetet, olyan döntést szeretnénk hozni, amely Göd hosszú távú érdekét, fejlődését szolgálja. Kétségtelen, hogy másfél év alatt is sok mindent lehet tenni a városért, a helyi közösségért, az új polgármester bizonyíthatja rátermettségét, integráló képességét. De az eredményes, alkotó munkához több év kell.

Szavaiból azt érzékelem, hogy az önök politikai közössége továbbra is intenzíven kíván dolgozni Göd fejlődéséért?

– Abszolút! Minden támogatást megadunk, ami tőlünk telik. Egy országgyűlési képviselőnek is sok lehetősége van, de ezt önmagában megvalósítani soha nem lehet, helyben kellenek a jó ötletek, a kezdeményezések, és helyben kell az erő is a megvalósításhoz. Egy együttműködés akkor tud jól működni, hogy ha az önkormányzat is stabil, és erős. Olyan, mint például a dunakeszi önkormányzat, amely akar, cselekszik, van koncepciója, ami megmutatkozik Dunakeszi fejlődésében. Sajnos ez Gödre nem volt elmondható az utóbbi időszakban, nem volt egységes és határozott az önkormányzat. Reméljük, hogy a következő időszakban ez másképpen alakul.

Vetési Imre

Fotó: Ligeti Edina

Még szintén érdekelheti...