dunai hajózás

Idén is látogatható lesz Szobon a Magyar Honvédség aknamentesítő hajója

Tavaly közel száz hajó úszott a Dunán a Dunakanyari Hajós Felvonuláson, amely idén is látványosnak ígérkezik – olvasható a 0627.hu oldalán. A rendezvény nem csak a felvonulók számára lesz izgalmas, az érdeklődők különleges hajókat tekinthetnek meg és a partról nézve a Dunán úszó hajók sora sem lesz mindennapi látvány.

Idén is részt vesz a rendezvényen a Magyar Honvédség 1. Honvéd Tűzszerész és Hadihajós Ezredének aknamentesítő hajója, mely május 19-én, délután 15 órától 19 óráig, valamint május 20-án 8-10 óráig ingyenesen látogatható a szobi kikötőben.

A Dunakanyari Hajós Felvonulást május 20-án, szombaton 11 órától rendezik meg Szob és Verőce között. Az esemény egyszerre népszerűsíti a Dunakanyart, a dunakanyari hajózást, valamint a térség turisztikájában érdekeltek számára egyfajta turisztikai szezonnyitó is.

Mint, ahogy minden évben, idén is várhatóan jó hangulatban telik majd a felvonulás, a vezérhajó fedélzetén a Vác Civitas Szimfonikus Zenekar művészei, DJ Spigiboy és Erős Attila zenélnek. A megérkezést követően (kb. 12:30) Beach Party várja a résztvevőket a verőcei Duna-parton.

A látványosnak ígérkező eseményre a e-mail címen lehet regisztrálni a hajó típusának, méretének és a kapitány nevének megadásával.

Az esemény védnökei Vitályos Eszter, Rétvári Bence és Erős Gábor országgyűlési képviselők.

Még szintén érdekelheti...