közélet

Ma döntenek a gödi választópolgárok: Hárman szálltak ringbe a polgármesteri székért

Mint az közismert, a Momentum színeiben induló Balogh Csaba 2019-ben nyerte meg a polgármester-választást, tavaly májusban azonban kilépett a pártból, idén februárban pedig lemondott a városvezetői tisztségéről. A helyi választási bizottság 2023. május 14-re írta ki az időközi önkormányzati választást, amikor a gödi választópolgárok új polgármestert és a még januárban lemondott Hlavács Judit megüresedett helyére új önkormányzati képviselőt választanak az 5-ös számú körzetben.

A megüresedett polgármesteri székért hárman szálltak ringbe: a háromszoros olimpiai bajnok, három világbajnoki- és hét Európa-bajnoki címmel büszkélkedő, Göd és Győr díszpolgára, Kammerer Zoltán, aki a Nemzeti Választási Iroda honlapján független indulóként szerepel.

Ugyancsak függetlenként indul Rataj András, aki a korábbi évtizedekben dolgozott diplomataként, kommunikációs szakemberként vezette a Gödi Körkép című önkormányzati újságot kiadó céget, vezetője volt a helyi Településellátó Szervezetnek, aki jelentős kulturális, sport- és tudományos ismeretek birtokában kéri a választópolgárok támogatását.

A harmadik polgármesterjelölt az a Szilágyi László Lajos, aki Balogh Csaba lemondásáig alpolgármesterként vett részt Göd közéletében, 2023. február közepétől ügyvivő polgármesterként ő irányítja a várost, a Kapu CIKK Egyesület jelöltjeként méretteti meg magát a május 14-i polgármesterválasztáson.

Hlavács Judit lemondásával megüresedett önkormányzati képviselői mandátumért hat jelölt indul az 5-ös számú választókörzetben: Gyöngyösi Kálmán (független), Kammerer Zoltán (független), Orosz Mihály Zoltán (független), Oroszki Ádám (Mi Hazánk), Rataj András (független), Szegedi Sándor (Gödi Vállalkozók Egyesülete).

Még szintén érdekelheti...