oktatás

Varázspálca díjban részesült a Kőrösi Csoma Sándor Általános Iskola

Nagyban függ a pedagógusok hozzáállásától, hogy a diabéteszes gyermekek hogyan tudnak be- illetve visszailleszkedni a gyerekközösségekbe, hogyan folytatódnak a mindennapjaik a diagnózis után. A Varázspálca díjat azzal a céllal alapítottuk 2022-ben, hogy lehetőségeinkhez mérten minden évben köszönetet mondjunk azoknak a bátor és felkészült pedagógusoknak, akik biztonságos közeget teremtenek a diabéteszes gyermekek számára. Szülői jelölések alapján idén is megtaláltuk azt a 100 pedagógust és gyermekintézményt, akiket ünnepelhetünk” – mondta Kocsisné Gál Csilla, a Szurikáta Alapítvány vezetője a pedagógusok munkájának elismeréséről.

Szülői javaslatra idén is 100 egyéni jelöltet – pedagógust, óvónőt, kisgyermekgondozót, pedagógiai asszisztenst, edzőt, táncoktatót –, valamint gyermekintézményt tud elismerni az alapítvány Varázspálca díjjal, akik az ország kisebb-nagyobb településein segítik a cukorbeteg gyermekek integrációját. Azokat a pedagógusokat, akik felvállalták egy-egy diabéteszes gyermek napközbeni ellátását – a rendszeres vércukorméréseket, az étkezések előtti inzulinbeadást, az alacsony- és magas vércukor kezelését –, ezzel őrködve a kis diabéteszesek egészsége felett.

Ők azok, akik hozzájárulnak, hogy a cukorbeteg gyermekeknek ugyanolyan lehetőségei legyenek, mint társaiknak: részt vehessenek az óvodai, iskolai programokon, kirándulásokon, versenyeken, táborokban; hogy ne maradjanak ki a születésnapi ünneplésből, Mikulásnapi ajándékozásból. Ők azok, akik hozzáállásukkal példát mutatnak a gyermekközösség és a pedagógustársak számára. Szívet melengető az a sok történet, amivel a szülők jelölték diabéteszes gyermekük pedagógusait, gondozóit, sok esetben az egész munkaközösséget, intézményt méltatva.

A május 14-i díjátadó gálán a dunakeszi Kőrösi Csoma Sándor Általános Iskola tantestülete is elismerésben részesült.

Forrás: www.szurikataalapitvany.hu

Még szintén érdekelheti...