Belföld

Egyre több pár kér segítséget a gyermekvállaláshoz

Egyre többen igényelnek segítséget a gyermekvállaláshoz, Magyarországon minden hetedik párt érintheti a probléma, hogy akár éveken keresztül nem sikerül a spontán fogantatás – hívta fel a figyelmet Rétvári Bence, a Belügyminisztérium (BM) parlamenti államtitkára az Apor Vilmos Katolikus Főiskola és a Katolikus Szeretetszolgálat természetes gyermekáldást segítő együttműködését bemutató sajtótájékoztatón hétfőn Budapesten.

A politikus kiemelte: a magyar családok szeretnének több gyermeket vállalni, a kormány pedig minden segítséget megad ehhez. Nincs még egy olyan kormány Európában, amelyik annyit fordít a családtámogatásra, mint Magyarország – jelentette ki, hozzátéve: csak erős családokból lehet erős Magyarország.

Rétvári Bence, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára


    Rétvári Bence hangsúlyozta, ha a gyermekvállalási kedv a 2011-es szinten stagnált volna, akkor ma 136 ezerrel lennénk kevesebben, ennyivel kevesebb gyermek született volna meg az elmúlt bő egy évtizedben.

Gloviczki Zoltán, az Apor Vilmos Katolikus Fõiskola rektora


    Elmondta azt is, hogy a meddőségi problémákat sok esetben helytelen életmód, lelki nehézség vagy stressz okozza, a pároknak ezért érdemes megfontolniuk a természetes módszereket, melyek megfelelő szaksegítség mellett mesterséges beavatkozások nélkül is elősegíthetik a gyermekáldást.

Vajda Norbert, a Katolikus Szeretetszolgálat fõigazgatója

Forrás: MTI

Még szintén érdekelheti...