Sport

Bajnoki aranyérmet ünnepelhetett a gödi női kézilabdacsapat

Gödi SE női kézilabdacsapata két pont előnnyel nyerte meg az NB II Északi Csoportban a bajnokságot. A gödi bajnokcsapat kiválósága, Szenes Bettina hódította el a gólkirálynői címet, aki a 22 bajnoki találkozón 185 alkalommal zörgette meg az ellenfelek hálóját.

Az NB II Északi Csoportjának bajnoka a 22 mérkőzésből 20 alkalommal győztesen hagyta el a pályát, mindössze két vereség „csúszott be”, a 815 lőtt gólra csak 665 találattal tudtak válaszolni az ellenfelek. A bajnoki pontvadászatban 40 pontot begyűjtő gödiek mögött két ponttal lemaradva az Esztergomi Vitézek RAFC végzett, a dobogó harmadik fokára a 34 pontos szomszédvár, Szentendre NKE csapata állhatott fel.

Kammerer Zoltán, Göd polgármestere gratulál a gödi Szenes Bettinának, az NB II Északi Csoport gólkirálynőjének

A gödi bajnokcsapat egyik legjobbja, Szenes Bettina hódította el a gólkirálynői címet, aki a 22 mérkőzésen 185 gólt lőtt, 20-al többet, mint a 2. helyen végzett tatbányai Póczos Karina. A gödi hölgyek gólerősségét jól jelzi, hogy a csapat másik kiválósága, Pálfalvi-Németh Lilla 19 bajnoki találkozón 149 gólt szerzett, amivel az NB II Északi Csoport góllövőlistáján a 4. helyen végzett, mindössze 10 góllal marad le a dobogó harmadik fokáról Szarvas Regina mögött, aki viszont mind a 22 bajnoki találkozón pályára lépett.

A gödiek házi gólkirálynői vetélkedésében a harmadik hely Kaltenecker Anettnek jutott, aki 106 góllal örvendeztette meg a lelkes szurkolótáborukat.

A bajnokcsapat boldog tagjainak a bajnoki aranyérmet a váci sportcsarnokban május 27-én adták át a Praktiker Vác-Érd NB I-es bajnoki mérkőzés szünetében. Az ünnepélyes díjátadón jelen volt Göd új polgármestere, a háromszoros olimpiai bajnok Kammerer Zoltán, aki gratulált a csapat játékosainak és szakvezetőinek a megérdemelt sportsikerhez.

Az ünnepélyes díjátadón ott volt Németh András, a magyar női válogatott korábbi szövetségi kapitánya, a váci és gödi kézilabdázás atyja is, aki személyesen gratulált a gödi csapat tagjainak.

(Vetési)/Dunakanyar Régió

Fotó: Gödi SE Facebook-oldala

Még szintén érdekelheti...