Környezetvédelem

A Kiscsurgó-völggyel nyert díjat Dunakeszi

Ritkán fordul elő, hogy két egymás utáni évben is ugyanaz a település részesüljön a Településfejlesztési Szövetség elismerésében, de Dunakeszinek sikerült. A rekordszámú, több mint 100 pályázó közül a tavalyi után idén is Dunakeszit találták a legjobbnak szolgáltatásfejlesztés kategóriában.

Dunakeszi ékszerdoboza lett a tavaly rendbe tett Kiscsurgó-völgy, amelyet a Településfejlesztési Szövetség szakmai bírálóbizottsága is így gondol. Két év alatt másodszor hozta el Dunakeszi a Településfejlesztési Díjat szolgáltatásfejlesztés kategóriában. Ráadásul úgy, hogy idén több mint 100 pályázó indult a megmérettetésen. Idén a Kiscsurgó-völggyel nevezett a település a versenyre. Sétányok, hidak, pihenők, fogadótér teszi kényelmessé és a látogató számára hívogatóvá a kis tavacskákkal, patakkal felosztott, gazdag növény- és állatvilággal rendelkező területet.

Tóth Eszter, Dunakeszi főkertésze és Dióssi Csaba polgármester a településfejlesztési díjjal a Kiscsurgó-völgy fogadóterén

A Kiscsurgó-völgy közvetlenül kapcsolódik a Duna-parthoz és az EuroVelo 6 kerékpárúttoz, mégis egy zárt, varászlatos millió, amit tovább erősít a város régi – már nem használt – strandjáról áttelepített hatalmas kovácsoltvas kapu. Ennek fix szárnyai Dunakeszi első és egyetlen lakatfala, hogy kiszolgálja az erre járó szerelmeseket. A kialakított sétány minden korosztály számára ad feltöltődési lehetőséget, óvodák és iskolák számára kültéri tanórák megtartására is alkalmas. A Kiscsurgó-völgy rendbetételével nőtt Dunakeszi turisztikai értéke,  hiszem egyedülálló különlegessége, hogy a Dunáról kajakkal, kenuval, sárkányhajóval is megközelíthető.

Szeredi Helga

Fotó: Kovács Zsolt

Még szintén érdekelheti...