Közlekedés

Újabb okoszebrát adtak át Dunakeszin

A városi önkormányzat és a Generali Biztosító Zrt. közös összefogásának eredményeként újabb okoszebrát adtak át Dunakeszin, melyet a nagy forgalmú Kossuth Lajos úton helyeztek üzembe a Tóváros és a Toldi-Dombliget lakópark között haladó útszakaszon.

– Dunakeszin az egyik legfontosabb kérdés a biztonságos és jól szervezett közlekedés folyamatos optimalizálása a gyalogosok és a gépjárművel közlekedők biztonsága érdekében. Az önkormányzat minden lehetőséget megragad a közlekedésbiztonsági célok megvalósításáért. Nagyon köszönjük a Generali Biztosító Zrt.-nek, hogy immár a második okoszebrát adhatjuk át az általuk kiírt pályázaton elnyert támogatásnak is köszönhetően – mondta Dióssi Csaba polgármester az okoszebra átadásakor.

Dióssi Csaba polgármester: az önkormányzat számára rendkívül fontos a lakosság közlekedésbiztonsága

Az önkormányzat és a biztosító társaság közös összefogásával épített okoszebra gyakorlati jelentőségét hangsúlyozva a városvezető kiemelte: rendkívül praktikus műszaki megoldás, amely különösen az éjszakai időszakban már messziről jelzi a gépjárművel közlekedőnek, hogy gyalogos halad át a zebrán.

– A villogó fényt kibocsátó berendezés segít megelőzni a balesetet, a gyalogosok, a kerékpárosok biztonságosan kelhetnek át az okoszebrán. Az első, közösen épített okoszebrát a Városháza mellett, a nagy forgalmú 2. számú főúton helyeztük üzembe, melynek köszönhetően szerencsére azóta nem történt baleset, ahol korábban sajnálatos halálos gázolás is volt – ismertette Dióssi Csaba.

 Az állami fenntartású Kossuth Lajos úton halad a kétirányú – Fótról és az M0-ásról – közúti forgalom, az út két oldalán pedig lakópark van. Az okoszebra kiépítése révén a gyalogosok számára biztonságossá vált az átkelés a két lakópark között.  

Dióssi Csaba polgármester a Dunakanyar Régió kérdésére elmondta, hogy amennyiben lesz újabb pályázat, azon ismét elindul az önkormányzat, mert rendkívül fontosnak tartják a Dunakeszin élők közlekedésbiztonságát.

Az okoszebrát tesztelte Dióssi Csaba polgármester és Erdős Mihály, a Generali Biztosító Zrt. elnök-vezérigazgatója

Az átadón jelen volt Erdős Mihály, a Generali Biztosító Zrt. elnök-vezérigazgatója, akitől azt kérdeztük: miért tartja fontosnak a Generali Biztosító Zrt. alapítványa, hogy a dunakeszi fejlesztéshez hasonló beruházásokat támogasson?

 – Meggyőződésünk, hogy a napi üzleti működésen túl is van felelősségünk Magyarország egyik vezető cégeként. Fontos az, hogy mind az ügyfeleink, mind pedig a lakosság számára azon a területen nyújtunk segítséget, amivel foglalkozunk, ez pedig a kockázatoknak a csökkentése. Ahogyan a polgármester úr is mondta, egy ilyen fejlesztéssel látványos eredményeket lehet elérni a közhasznára. Minden ilyen kezdeményezést nagy örömmel támogatunk.

A Generali a Biztonságért Alapítvány kiemelt céljai közt szerepel a közlekedés biztonságosabbá tétele, a balesetmegelőzés, a kerékpárosok és a gyalogosok védelme. Noha a zebrákat a gyalogosok biztonságos átkelése érdekében hozták létre, mégis itt fordulnak elő leggyakrabban balesetek. Az Országos Rendőr-főkapitányság adatai szerint évente közel 1000 embert gázolnak el gyalogátkelőkön. A program elindítása óta mintegy 100 millió forint értékben támogatta az alapítvány 55 okoszebra kiépítését szerte az országban. Méréseink szerint az autósok megállási hajlandósága az okoszebra telepítését követően jelentősen növekszik már néhány héten belül is. Örülök, hogy mostantól a Kossuth Lajos utcai gyalogátkelőnél, ennél a forgalmas útszakasznál, a Szent Erzsébet Óvoda és a két lakópark közelében fokozott védelmet nyújthatunk az itt átkelő gyalogosoknak – mondta Erdős Mihály, az alapító Generali Biztosító elnök-vezérigazgatója.

(Vetési)
Fotó: filmkovacs.hu

Még szintén érdekelheti...