Közlekedés

Nem hibáztak a rendőrök, amikor az M2-esen száguldozó férfit üldözték

Nem hibáztak a rendőrök, amikor egy 200-zal száguldozó ámokfutót üldöztek az M2-esen – ezt állapította meg a parancsnoki vizsgálat az RTL Híradó értesülése szerint. Ez azt jelenti, hogy az akció szakszerű, jogszerű és arányos volt.

Két hete Vácon akartak igazoltatni a rendőrök egy autóst, aki menekülni kezdett előlük. Hosszas üldözés és több manőver után tudták csak megállítani – írja a 0627.hu.

A sofőrt két nappal később letartóztatta a bíróság, az üldözésben részt vevő rendőrökkel szemben pedig a hasonló, rendkívüli esetekben szokásos vizsgálat indult. A Pest megyei rendőrkapitányság megerősítette, hogy a vizsgálat lezárult, és kiderítette, hogy a rendőri intézkedés jogszerű, szakszerű és arányos volt – mondta a csatorna híradójának Szabóné Berki Bianka szóvivő.

Részleteket viszont nem árultak el, mert az ügyészségi vizsgálat még folyamatban van. A menekülő férfi ügyvédje szerint ugyanakkor több szempontból is vitatható a parancsnoki vizsgálat eredménye. A harmincéves férfit a többi között hivatalos személy elleni erőszak miatt tartóztatta le a bíróság. Ő és védője is fellebbezett a határozat ellen, a napokban azonban a másodfokú bíróság helyben hagyta a döntést, így a férfi szeptember elejéig biztosan börtönben marad.

Még szintén érdekelheti...