Egészségügy

Egyre több embert sikerül megmenteni

A mentőknek az elmúlt évben 745 embert sikerült közterületen újraéleszteniük, amihez hozzájárult a helyszínen tartózkodó járókelők lélekjelenléte és a SzívCity közösségi újraélesztő applikáció használata – közölte az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) hétfőn az MTI-vel.

Az újraélesztés nemzetközi napján küldött közleményükben azt írták: mindez a 2144 utcai, megkezdett újraélesztésből több mint 30 százalékos sikerarányt (az előző évihez képest is mérhető növekedést) jelent, ami nemzetközi összehasonlításban is magas értéknek számít.
    Kiemelték: az életmentés sikerének legfontosabb feltétele a gyorsan megkezdett mellkaskompresszió, valamint a defibrillátor lehető leghamarabb történő alkalmazása.
    Az újraélesztés módszerét a mentők rendszeres „Hősképzésein” bárki elsajátíthatja – tették hozzá.
    A mentőszolgálat október 16-án, az újraélesztés nemzetközi napján is várja az érdeklődőket egy ingyenes életmentőképzésre a vármegyeszékhelyi mentőállomásain.
    A mentők köszönetet mondanak azoknak az elsősegélynyújtóknak, akik a legnehezebb helyzetekben is mertek és tudtak cselekedni – olvasható a közleményben.

Még szintén érdekelheti...