aktuális

Dióssi Csaba: családbarát döntést hoztunk

Dunakeszi Város Önkormányzatának Képviselő-testülete október 17-én rendkívüli testületi ülésen visszavonta egy korábbi döntését, amelynek értelmében november 1-jétől kezdően emelkedett volna a szülők által fizetendő közétkezési díj. Bizottsági elnöki javaslatra Nagy Attila (Jobbik-konzervatívok) közétkeztetési tanácsnok megbízása megszűnt, polgármesteri szintre emelték az ügy fontosságát, az áremelkedés összegét pedig átvállalja az önkormányzat. A döntés hátterében a szülői megkeresések állnak, mert nem kis nehézséget jelentene számukra a megemelt összeg megfizetése, akik egyébiránt alkalmanként kifogásolták az étel minőségét és mennyiségét is.

A döntéssel kapcsolatban a helyi sajtónak nyilatkozó Dióssi Csaba polgármester elmondta, három területen kell rendet tenniük, hogy több ezer család anyagi terhét enyhítsék. Minőség, mennyiség, ár.

Családbarát önkormányzatként természetesnek tartjuk, hogy a családokra nehezedő terhek egy részét átvállaljuk, továbbra is fenntartsuk a kedvezményeket – húzta alá Dióssi Csaba polgármester, aki hozzátette: a városban élő valamennyi korosztályt és célcsoportot különböző kedvezményekkel támogat az önkormányzat. Mint a polgármester fogalmazott, az önkormányzat is szembesül a gazdasági folyamatok, az infláció, az élelmiszer és egyéb alapanyag áremelkedések hatásaival, ezért – a szakszerű és a rendszeres ellenőrzéssel párhuzamosan – magára vállalja több ezer szülőre nehezedő teher egy
jelentős hányadát. Ez havonta 30 millió forintot jelent. Dióssi Csaba leszögezte – a közösségi médiában megjelenő megjegyzésekkel kapcsolatban –, hogy a szolgáltató nyílt pályázaton, számos versenytárssal szemben nyerte el a közétkeztetésre irányuló szolgáltatást, szabályosan, jogszerűen jártak el. Azt is cáfolta, hogy az eddigi közétkeztetési tanácsnok munkáját bármilyen módon is gátolták volna, mint
azt jobbikos frakciótársa közösségi oldalán írta.

Világosan látjuk, hogy a szülőkre sok teher nehezedik, ezért az önkormányzat átvállalja az
áremelkedés mértékét, hogy továbbra is minél több gyerek részesülhessen a napi háromszori
közétkeztetésben. Ugyanilyen fontosnak tartjuk az étel minőségét, a gyerekek által is kedvelt ízvilágot, aminek garantálása érdekében újra bevezetjük a kóstolási programot, ami az előző önkormányzati ciklusban kiválóan működött az akkori közétkeztetési tanácsnok vezetésével. Azt szeretnénk, hogy a szülők és a gyerekek által is elfogadott és kedvelt ételek kerüljenek az asztalra – emelte ki Dunakeszi polgármestere.

Dióssi Csaba elmondta, hogy a korábbi időkhöz hasonlóan ismét alkalmaznak dietetikust, hogy egészséges ételek kerüljenek a gyerekek elé. Az étel mennyiségét is ellenőrzik, a feladatra minden intézményben felelőst kérnek fel. Jelenleg ezek az első és a legfontosabb döntések, melyek megvalósítását rendszeresen kontrolláljuk, amihez kérjük a szülők segítségét, akik javaslataikat, észrevételeiket a DunakesziApp-on tehetik meg. A gyors és hatékony ügyintézés érdekében a digitális ügyek intézésére polgármesteri megbízottat kértem fel – jelentette ki Dunakeszi polgármestere.

Vetési Imre

Fotó: filmkovacs.hu

Még szintén érdekelheti...