aktuális

Deutsch Tamás: olyan kérdésekben kell döntést hozni, amelyek hosszú távra határozzák meg Magyarország, a magyar nemzet sorsát

Sorsfordító időket élünk, olyan kérdésekben kell döntést hozni, amelyek hosszú távra határozzák meg Magyarország, a magyar nemzet sorsát – jelentette ki Deutsch Tamás, a Fidesz európai parlamenti  (EP) képviselője hétfőn Dunakeszin, a nemzeti konzultációról tartott lakossági fórum előtti sajtótájékoztatón.

Az EP-képviselő a Tuzson Bence igazságügyi miniszterrel, a térség fideszes országgyűlési képviselőjével közös sajtótájékoztatón hangsúlyozta: bíznak abban, hogy a magyar polgárok nagy erővel fogják megerősíteni, hogy nemet mondanak az illegális migrációra, elutasítják a genderideológiai őrületet.
    Deutsch Tamás szerint nagyon fontos megvédeni a nemzeti konzultáció demokratikus intézményét, a magyar polgárok szabad véleménynyilvánításának lehetőségét.


    „Támadják is bármilyen erővel Brüsszelből és támadja is bármilyen megveszekedett indulattal a dollárbaloldal”, mi kiállunk amellett, hogy Magyarországon minden fontos kérdésben úgy helyes döntést hozni, ha ezeknek a döntéseknek a meghozatalába a magyar választópolgárok bele tudnak szólni – fogalmazott Deutsch Tamás.
    A Fidesz európai parlamenti képviselőcsoportjának vezetője kiemelte: hiába pocskondiázzák Gyurcsányék a nemzeti konzultációt, hiába őrjöng az Európai Parlamentben Cseh Katalin, hiába támad késsel a nemzeti konzultáció plakátjaira Hadházy Ákos és hiába agitál a nemzeti konzultáción való részvétel ellen a Magyar Szocialista Párt, „mi kiállunk amellett, hogy a magyar polgároknak joguk van szabadon véleményt nyilvánítani”.


    Tuzson Bence a sajtótájékoztatón kiemelte: egy kormány csak akkor lehet sikeres, ha a döntéseit az emberek álláspontjára alapozza és a magyar kormány rendszeresen kikéri a magyar emberek véleményét. Hozzátette: a nemzeti konzultáció olyan intézmény, amely mára szinte az alkotmányos rendszer részévé vált.
    Rámutatott: nem mindegy, hogy amikor a magyar miniszterelnök kimegy Brüsszelbe tárgyalni, érezheti-e maga mögött az emberek támogatását. Egy nemzeti konzultáció arról is szól, hogy a magyar kormány mögé ezekben a fontos kérdésekben felsorakoznak az emberek és akkor az ország tárgyalási pozíciója is sokkal erősebb.


    Hozzátette: nagyon fontos ezért, hogy a lehető legtöbben töltsék ki a nemzeti konzultációs kérdőivet.
    „Egységben van a mi erőnk, abban, hogy egy kitöltött konzultáció mellett felsorakoznak a magyar emberek, felsorakozik az emberek véleménye, és ez egy egységes nemzeti akaratként tud megjelenni” – jelentette ki Tuzson Bence.

Forrás: MTI, fotó: MTI, Ligeti Edina

Még szintén érdekelheti...