aktuális

Rétvári Bence: köszönet és elismerés az árvízi védekezésben közreműködőknek

„Köszönjük a vízügyi szakembereknek, akik az elmúlt napok áradásai alatt kiemelkedő teljesítményt nyújtottak. Sok vízügyes a karácsonyt nem a szeretteivel töltötte, hanem több millió magyar ember biztonságát és otthonát védve dolgoztak az áradások megfékezésén. Az Országos Műszaki Irányító Törzs azonnal megkezdte a munkát, amikor a karácsonyi ünnepek elején árhullám indult el és vonult végig a folyóink mentén” – írja közösségi oldalán Rétvári Bence, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára.

„Jól vizsgáztak az elmúlt évtizedben történt árvízvédelmi fejlesztések is. A jól megtervezett és precízen kivitelezett védvonali fejlesztések ilyenkor bizonyítják az eredményességüket. Az árhullám megmutatta, hogy a védelmi eszközök cseréje, a védvonalak megerősítése, illetve a védelmi szervezet folyamatos képzése, gyakorlatok tartása mind-mind hozzájárulnak ahhoz, hogy váratlan, veszélyes helyzetben se essen senkinek baja, ne keletkezzen jelentős kár.

A veszélyek korában a biztonság különösen fontos érték. Köszönjük a vízügyi szakembereknek, hogy a kritikus időkben számíthatunk rájuk” – fejezte ki köszönetét és elismerését Rétvári Bence, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára, a váci központú Pest vármegye 4. számú választókerület országgyűlési képviselője.

Még szintén érdekelheti...